LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Látni szeretnénk az igyekezetet!

A mai napon hivatalosan is megkezdte a felkészülést a DVSC a 2018-2019-es szezonra. Múlt héten már orvosi vizsgálaton volt jelenése a keret egy részének, ma pedig már tényleges tréningre is sor került. Kicsit tekintsük át, hogy milyen változások várhatóak a klub életében, valamint milyen módon készülünk fel az előttünk álló szezonra.

Ma délelőtt még konditermi foglalkozás valamint futás volt soron, délután már labdás edzés is szerepel a programban. Sérülés, valamint betegség miatt Bódi, Jovanovic és Kosicky hagyják ki egy darabig az edzéseket. Ahogy azt a hivatalos honlap beszámolójában olvashattuk, csatlakozott a kerethez Kerekes Krisztián, aki az előző szezonban Cegléden padozott, valamint Kóródi Nándor, aki Pontes idején már az NB I-ben is bemutatkozott, de a tavalyi szezonját teljesen tönkre tették a sérülések. A csapatra öthetes felkészülés vár, ez idő alatt négy edzőmeccset már biztosan játszunk.

Ami az eddigi igazolásokat illeti, annyit tudunk hivatalosan, hogy Mengolo távozott, Bódi pedig végleg a Loki játékosa lett. Utóbbinak persze meglett az ára, hiszen Sós Bence pedig a Videotonhoz szerződött, így bár szereztünk egy játékost (aki egyébként is itt volt tavaly), de egyúttal vesztettünk is egyet, ráadásul egy saját nevelésű tehetséges szélsőt. Az elmúlt napokban csak kapkodtuk a fejünket, szinte az összes csapat bőszen igazolgat, a Balmazújvárost már félig-meddig lerabolták az NB I-es csapatok, de nem sikerült sem Uzomát, sem Vajdát, sem Sigért (már ha őt akartuk egyáltalán) megszerezni. Van még pár használható játékosa az Újvárosnak, például Arabuli, de nem úgy tűnik, hogy nagy játékosmozgásra készülne a vezetőség.

Pedig lyukas posztok vannak bőven, erről a szezonértékelő élő adásunkban is beszéltünk. A védelembe kéne legalább két ember (balra és középre), a középpályára Sós elvesztése után szintén legalább egy szélen bevethető játékos kellene, de nem ártana középre sem igazolni, főleg ha Filiptől megválunk. És akkor a támadó sorról nem is beszéltünk, ahol Mengolo távozása után csak három értelmezhető játékosunk maradt (és most Takácsot is ide számolom)… Úgyhogy lenne teendőnk bőven, de egyelőre nem látni az igyekezetet ilyen téren, további érkezőkről semmi hír nincs…

Kezd kialakulni a felkészülési programunk is, megmérkőzünk olyan hihetetlen ellenfelek ellen, mint a Nyíregyháza, a Kisvárda, a Vác és az Arad. Előre szeretnék óva inteni mindenkit attól, hogy az esetleges főlényes, edzőmeccseken aratott győzelmek után elhiggye azt, hogy idén tarolni fogunk, hiszen emlékezzünk arra, hogy tavaly mi történt: elvertük az összes gyenge edzőpartnert, a főpróbán lemostuk a Temesvárt, majd néztünk nagyot, amikor a Mezőkövesd emberhátrányban lefocizott minket hazai pályán… Félre értés ne essék: nem temetjük előre a csapatot, nem fikázunk előre senkit, csupán szeretnénk kiölni az örök naivitást az emberekből. Tessék reálisan látni a dolgokat.

A bajnokság egyébként elméletileg július 21-én startol (azért írom, hogy elméletileg, mert már felmerült egy egyhetes csúszás is az MLSZ részéről), és még nem tisztázott, hogy meddig fog tartani az őszi szezon, valamint hogy mikor kezdődik a tavaszi. Ebben a tekintetben is újítani szeretne az MLSZ, hiszen később kezdenének, tovább tartana az őszi szezon, és a tavaszi is már február elején kezdődne. Az infrastruktúra elvileg adott hozzá, hiszen szinte az összes csapatnak új stadionja van már…

Remélhetőleg kellően komolyan veszi mindenki a feladatát, és sikerül a rajtra kellőképp megerősíteni a keretet. Emellett persze bízunk abban is, hogy Györky Gábor kiváló erőnléti felkészítést végez majd a csapaton, és kevesebb sérültünk lesz, mint tavasszal volt.

(fotók: dvsc.hu)