LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Finomhangolás előtt?

Világbajnokság ide vagy oda, már a jövő héten megkezdődnek az OTP Bank Liga küzdelmei  és ahogy az szokott lenni, dupla edzőmeccsekkel igyekezett szombaton a Herczeg András vezette szakmai stáb megtalálni a legjobb összeállítást és a múlt héten súlyos sérülést szenvedő Haris Tabakovic „dublőrét”.

Erre volt is lehetőség a már említett kétszer 90 perc alkalmával, hiszen délután fél öt magasságában Pallagon a román másodosztályban legutóbb a 12. helyen végző UTA Arad együttesével játszottak a mieink, és a kezdőcsapatunkat látva kijelenthető, hogy a Nagy S. – Cikos, Kinyik, Szatmári, Barna – Bódi, Tőzsér, Haris, Varga K. – Takács, Bereczki kezdőnek némi változtatással lehet a legnagyobb esélye pályára lépni egy hét múlva Felcsúton. Veizer Roland személyében egy tapasztalt spori vezette a találkozót, akinek nem akadtak nyelvi problémái, hiszen Nagyváradon született, így többször is kihasználta az alkalmat, hogy a túl hevesen reklamáló vendégeket rendre intse. Az első félidőben gyakorlatilag meddő mezőnyfölényben futballoztunk és jobbára az ellenfél kapusának, Bodeának volt több munkája. A románoknak egy veszélyes kontrán kívül több lehetősége nem is volt, így érintetlenek maradtak a hálók az első felvonásban.

Fordulást követően viszont a 49. percben Takács megtörte a jeget, Bereczki remek indítása után 9 méterről bevágta a rövidbe. Kár, hogy ez után már nem esett több gól, pedig kis odafigyeléssel születhetett volna egy nagyobb arányú és önbizalom növelő Loki győzelem is, hiszen a 60. percben becserélt 24 éves albán-koszovói próbajátékos, Albion Avdijaj könnyen beköszönhetett volna, ha jobban odafigyel a döntő pillanatokban. Ettől függetlenül rám pozitív benyomást tett, hiszen Tabakovic egykori csapattársa többször is szép megmozdulással vétette észre magát. Mellette a frissen igazolt Cikos szintén jól tette a dolgát, nem ismert elveszett labdát és ennek tetejébe a hatalmas bedobásait lehet a jövőben egyfajta fegyverként használni. Rajta kívül Bereczki, Varga és Kusnyír is jól mozgott, viszont Bódi és Tőzsér meglehetősen gyenge napot fogott ki. Utóbbi ráadásul egy jeges tömlővel a bokáján hagyta el a pályát. Reméljük csak tartalékolnak a bajnokságra. A többiek hozták az elvárhatót.

A másik edzőpartnerünket, a Vácot egy régi jó ismerős, Zoran Spisljak gardírozta és az ellenük pályára küldött keretünknek már erősen tarcsi szaga volt, hiszen a Kosicky – Filip, Mészáros, Ujvárosi, Kuti – Csősz, Kusnyír, Calvente, Damásdi– Szécsi, Avdijaj összetételű csapat kapott lehetőséget a bizonyításra. Ez alkalommal Damásdi Alex személyében egy próbajátékos igyekezett megmutatni magát, aki a Puskás Akadémiában nevelkedett, legutóbb Cegléden futballozott és 9 góllal, valamint 5 passzal zárta a tavalyi szezont. Mellette az UTA ellen pályára lépő Avdijaj, és a jó ideje itt tartózkodó Calvente is harcolt az esetleges szerződésért. Nos, a 11. percben Damásdi tett is egy lépést efelé, miután Csősz szabadrúgása után a kipattanót behelyezte a kapuba nagyon szemfülesen. Ezután kicsit kiengedtük a kezünkből a gyeplőt, amit az ex–lokista Balajti zúgó kapufája, majd a 25. percben Zsolnai Richárd egyenlítő gólja jelzett. A kettő között Szécsi is tesztelte a kapuvasat. A 29. percben Ujvárosi okos bólintása után Avdijaj is feliratkozott a gólszerzők közé. Ennyi is maradt a vége.

Örömteli, hogy több saját nevelésű játékosunk is bemutatkozott csereként a két mérkőzésen, hiszen Nikitcher, Szutor, Dobi és Kozák is elég biztatóan mozgott. Játékosaink közül Szécsi kellemes meglepés volt, hiszen többször is megzavarta az ellenfél védelmét és gólpasszokat adhatott volna, ha a vendégek védői nem lettek volna résen. Ujvárosi, Csősz és Kusnyír is jól ellátta feladatát és Calvente esetében is bizakodóak lehetünk, amennyiben leigazoljuk, hiszen egy nagyon jó képességű és kifejezetten technikás játékos, amit ez alkalommal is bizonyított.

E két mérkőzés után kijelenthető, hogy szombaton a PAFC ellen lényegesen több fog kelleni az üdvösséghez, de még az egy ponthoz is. Nem ártana még ezt a keretet erősíteni, hiszen kellenek olyan játékosok még a csapatba, akik képesek váratlant húzni és mérkőzéseket eldönteni.

(képek forrása: dvsc.hu)