LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Duplázzunk az Eger ellen!

Bajnoki és Magyar Kupa mérkőzés vár Pal Oldrup Jensen tanítványaira. Pár nap leforgása alatt kétszer is összemérjük tudásunkat az élvonal egyik újoncával, az Eszterházy SC-vel. Két meccs, két győzelem, ez a cél!

Az első összecsapásra pénteken kerül sor, 18 órától a Hódosban látjuk vendégül az egrieket. Ezen mérkőzésre a bajnokság keretein belül kerül sor. Ha fellapozzuk a történelemkönyvet, akkor egészen a 2013/2014-es idényig kell visszamennünk, abban az idényben szintén a legmagasabb osztályban szerepeltek a Heves megyeiek. Sok örömöt nem okozhatott számukra az az évad, ugyanis az alapszakaszban és a rájátszásban is elveszítették minden mérkőzésüket. Ebből következik az is, hogy az örökmérlegben csak debreceni győzelmek szerepelnek, méghozzá fölényes diadalok, minden meccsen több mint harminc találat szerepel a nevünk mellett.

A 13/14-es kiírás 9-12 helyért történő rájátszásban hazai pályán nyolc góllal vertük meg őket, érdekességként megemlítem, hogy azon a meccsen Sopi (Sopronyi Anett) tizennégy, igen, tizennégy találatot szerzett. Szeretem a statisztikai adatokat böngészni, de nem hiszem, hogy azóta bármely játékosunk képes lett volna ennyi gólt szerezni egy meccsen akár itthon, akár idegenben. Na de ne csak a távoli történelemmel foglalkozzunk, hiszen nyáron a felkészülési időszak első hazai mérkőzését is az Eger csapata ellen játszottuk. Akkor ’közte tizenhattal’ zárult az összecsapás, 36-20-ra nyert a DVSC.

Ezen információk tudatában most sem várhatunk mást mint magabiztos, nagy arányú győzelmet. Hiányzók ide vagy oda, ezt a meccset legalább tíz-tizenöt góllal meg kell nyerni, ez részemről nem a nagyképűség jele, hanem számomra ez lenne a realitás, függetlenül attól, hogy Punko továbbra sem bevethető, illetve Lotte Grigel játéka sem garantált. Itt a remek lehetőség arra, hogy gyakoroljuk a gyors játékot, lerohanásokat, szélsőinktől is nagyon gólerős játékot várok. Ugyanakkor nem csak hatékony előrejátékot kellene nyújtanunk, hanem egy kőkemény védekezést is.  Úgy vélem, ha minden összeáll, mi is képesek lehetünk őket bőven húsz gól alatt tartani őket.

Mint mondtam a bevezetőben, nem csak egy meccset játszunk a Debre Viktor által trenírozott egriek ellen, hanem kettőt. Hétfőn ugyanis számunkra is megkezdődik a Magyar Kupa. Csapatunk a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelemsorozatba. Azt az összecsapást viszont idegenben kell teljesítenünk. Bár a továbbjutásunkhoz elegendő lenne a döntetlen is, mégis azt mondom, óriási nagy blama lenne, ha csak így tudnánk hozni azt a meccset, itt is reális lehet egy nyolc-tíz gólos győzelem. Nincs egy súlycsoportban a két együttes, ez evidens, de ezt a különbséget a pályán is meg kell tudni mutatni. Ellenfelünk játékoskerete jelentősen kicserélődött az előző idényben az NB I/B-ben bajnoki címet szerző csapathoz képest. Igazoltak ugyan szép számmal, de az érkezők közül talán a junior világbajnok Kuti Bettinát lehetne kiemelni, de ő meg sérülése végett nem tud segíteni az Eszterházy SC-n. Leghatékonyabb játékosuk Sári Barbara, aki régóta erősíti már az egrieket, ugyanis a két csapat öt évvel ezelőtti meccsein is pályára lépett már a hevesi csapatban (közben volt egy békéscsabai kitérője). Ebben az idényben már harminckilenc gólt szerzett, ebből tizenhét találat hétméteresből született huszonegy próbálkozásból, vagyis nyolcvan százalékos hatékonysággal értékesíti a büntetőket.

Ha a tabellára pillantunk, az utolsó helyen láthatjuk az Eger csapatát, hat meccsből hat vereséggel. Már most kijelenthető, megvan az egyik kieső. Országos 1-es ez a meccs, legutóbb a Siófok ellen hazai környezetben csak tizenegy gólt tudtak szerezni. Az Alba Fehérvár otthonában sem rendeztek gólparádét, ott tizenöt alkalommal zörgött egri találat miatt a háló.

Mire használhatjuk fel ezt a két összecsapást?

A válasz nagyon egyszerű, elindíthatjuk őszi pontszerző hadjáratunkat, melynek első feladata a pénteki bajnoki megnyerése. Legutóbbi cikkemben írtam, mennyire nem találja a formáját Jeca Despotovic, ezt a két meccset arra is fel lehetne használni, hogy a figurák nagy részét montenegrói játékosunkra játsszuk ki, ezáltal ha jól megszórja magát, lehet átszakadna egy gát, amely mintha mázsás teherként nyomná őt. A kézilabda csapatsort, nem lehet így kihegyezni a taktikát hosszú távon senkire, de én akkor is úgy vélem, megérné meglépni ezt a lehetőséget. Lehet semmi sem valósul meg ebből a felvetésemből, de úgy gondolom, ideje megmutatni, hogy ha mi vagyunk az esélyesebbek, akkor azt valóra is tudjuk váltani! Továbbá remek alkalom ez a párosítás arra is, hogy fiataljaink is szokják az NB I tempóját, akár Borgyos Panna (főleg ha Lotte nem kap lehetőséget), vagy Szabó Dorci is akár hosszabb ideig is a pályán legyenek, de ide sorolható az Arany – Szabó kettős is. El tudnék képzelni egy Szabó D., – Arany, Bordás, Szabó P., Kovács, Borgyos, Bulath összetételű csapatot , de jobb ha a csapat összeállítását rábízom vezetőedzőnkre, mindenesetre érdemes eljátszani a gondolattal, ki hogyan küldené pályára a lányokat.

Következő meccseink:

K&H Liga Női NB I:

2018. október 19., Péntek, 18 óra, Hódos
DVSC SCHAEFFLER – Eszterházy SC

Játékvezetők: Hantos Dorina – Rózsahegyi Brigitta.

Magyar Kupa III. forduló:

2018.október 22., Hétfő, 18 óra, Eszterházy Főiskola Sportcsarnok, Eger, Leányka Út 6.
Eszterházy SC – DVSC SCHAEFFLER

Játékvezetők: Marton Zsófia – Szabó Eszter.

Hajrá Loki! Hajrá Debrecen!

Iceman

(képek forrása: dvsckezilabda.hu)