LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Fel is csút, le is csút

A címben olvasható, eredeti kifejezésnek több jelentése is van, népmesékben hallottam legelőször még gyermekként és azt jelenti leginkább, hogy azonnali hatállyal, nincs apelláta. Nos, ez fogalmazódott meg bennem éppen a beharangozó megírásakor, hogy a 6. helyen álló Debrecen soron következő ellenfele a 9. lépcsőfokot elfoglaló és közpénzen hízlalt Puskás Akadémia ellen csak egy lehet az elfogadott végkimenetel: mindennemű kifogás nélkül csakis a győzelem a pálya és játék minden részében, amire ellenfelünk nem tud rácáfolni, azaz nincs apelláta!

Ehhez pedig a jó hangulat adott ugyan mindkét oldalon, hiszen a Loki egy utolsó pillanatokban szerzett Bódi álomgóllal két vállra fektette az addig hét meccse veretlen Paksot, míg Benczés Miklós együttese a bajnoki listavezető Ferencvárost múlta felül egy jó hatvan méteres szemfüles góllal (vagy egy igazi potyával, nézőpont kérdése). Miután az első, 11 meccses etap már lement a bajnokságban, így újra forog a mókuskerék. Ezúttal azonban fordított szereposztásban, hiszen bizonyára mindenki emlékszik a nyitófordulóban Felcsúton aratott Lokomotív győzelemre, amikor Ezequiel Calvente a mezőny legkisebb tagjaként a felcsúti marcona védők gyűrűjében fejesgólt jegyzett, ami egyben 3 egységet is jelentett a lokistáknak. A hajdúságiak ehhez az óta 3 győzelmet és 5 döntetlent hozzátettek (döntetlenkirályok vagyunk!), így szerepel 17 pont a nevük mellett és mindössze 3 pontra van a második hely a fiúktól.

A sárga-kék mezes ellenfelünk ezzel szemben nagyon hektikus szezont fut, hiszen 3 győzelme mellett a 6 veresége csak azért nem a legtöbb a mezőnyben, mert a DVTK és a Kisvárda már 7-nél jár a zakók gyűjtögetésében. Ezek után talán nem fogalmazok meg elhamarkodott kijelentést, ha azt mondom, hogy nagy esélyünk van az 5. győzelmünk begyűjtésére. Herczeg Andrásnak jobbára a kezdő tizenegy összeállítása adhatja fel a leckét, hiszen a héten súlyosan megsérült Bereczki Dániel, bal térdében elszakadt a keresztszalag, így őrá huzamosabb ideig nem számíthat a szakvezetés. Mellette Haris Tabakovic, Mészáros Norbert, Ioan Filip és Ezequiel Calvente is a maródiak listájára került fel (vagy már régebb óta ott vannak), így utóbbi biztosan nem fogja eldönteni a párharcot ezúttal. Szerencsére azért vannak hadra fogható támadóink a keretben, hiszen Takács Tamás már 5 gólos a bajnokságban, míg Könyves Norbert és Albion Avdijaj számára létfontosságú lenne, hogy átszakadjon az a bizonyos gát, így reméljük, hogy szombaton a mérkőzés lefújása után már az ő nevük is felkerül majd a házi góllövőlistánkra. Mellettük Bódi Ádám remek formája is bizakodásra adhat okot.

Viszont a túloldal is tele vannak jobbnál jobb képességű játékosokkal és ami igazán pikánssá teszi az egészet túl az állami hátszélen, egy ex-debreceni különítmény megléte. Szakály Péter és Varga József évekig szolgálta a cívisvárosiakat és vélhetően számukra különleges mérkőzés lesz a szombati, míg Zsidai László, Osváth Attila és Branislav Danilovic rövidebb ideig örvendeztette a hajdúsági szimpatizánsokat. Mellettük Radó András, Ulysse Diallo, Josip Knezevic, vagy éppen Kiss Tamás képes arra, hogy mérkőzést eldöntő megoldással jelentkezzen.

Ezzel azonban nekünk nem szabad foglalkoznunk, hanem játszani kell a saját játékunkat és kihasználni az előttünk kínálkozó lehetőségeket. Legutóbb egyébként 1-1-es döntetlent értek el a felek a bajnokságban Debrecenben, de a Magyar Kupa elődöntőjében elszenvedett súlyos vereség miatt még adósak vagyunk egy jókora revanssal.

A mérkőzés játékvezetője Farkas Ádám lesz és két segítője Ring György és Farkas Balázs lesznek. A 17 órától megrendezendő mérkőzést televíziós közvetítés híján az M4 Sport oldalán streamről nyomon lehet követni, de aki kiakarja küszöbölni az esetleges technikai hibákat, az látogasson ki a mérkőzésre.

HAJRÁ LOKI!

(kép forrása: dvsc.hu)