LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Továbbjutottunk – de hogyan?

A Vasas-DVSC Magyar Kupa mérkőzés előtt az volt talán a legnagyobb kérdés: melyik csapat veszi komolyabban a találkozót, hiszen egyik csapat számára sem mindegy, hogyan tartalékol a másod- illetve az elsőosztályra. Következzen az egymérkőzéses kupamérkőzésünk összefoglalója.

A kezdőcsapatokat látva inkább a Loki tűnt tartalékosnak, ez azonban még nem jelentett semmit, a Vasas NB I-et megjárt, tapasztalt játékosait nem írhattuk le, új edzőjükkel pedig szárnyra kaptak. A mieinknél Cikos belázasodott, Kusnyír és Bényei pedig sérülés miatt nem játszhatott, így Kosicky előtt Kinyik most nem középhátvédként, hanem jobbhátvédként kapott szerepet. Mellette Pávkovics, Mészáros és Barna felelt a védekezésünkért. A középpályán Jovanovic, Bódi és Haris mellé ezúttal Damásdi került – Tőzsér és Csősz sem állt a stáb rendelkezésére sérüléseik miatt. Avdijaj ezúttal csak a kispadon kapott helyett, Könyves hiányában így Takács mellett Nagy Kevin került be a kezdőbe.

Az első 10 perc mozgalmasan alakult, Takács előtt három lehetőség is kialakult, de vagy nem érte el Barna bravúros passzát, vagy egyszerűen nem találta el jól a labdát, vagy a játékvezető nem ítélte szabálytalannak az őt az ötösön ráncigáló védőt. Igaz volt ez Bódira is, aki szintén ígéretes lehetőséget lőtt mellé. Az ellenfélnél egy szép keresztlabda után Balajti ijesztett, de a kapásból meglőtt labda meghaladta képességeit – a lövés mellészállt.

Legközelebb a 26. percben a Barna-Takács-Nagy-Jovanovic összjáték után reménykedhettünk egy vendég gólban, de a befejezést ezúttal sem övezte túl sok siker. Az addig eltelt 15 percben azonban összességében annak ellenére is lecsökkent a helyzetek száma, hogy egyik csapat középpályás sora sem volt hatékony, így igen gyorsan került át a labda az egyik tizenhatos elől a másikra és vissza. A 36. percben aztán hasonlóan szép kombináció végén Kinyik becsúszása kellett, hogy döntetlen maradjon az állás.

Már a félidő lefújását vártuk, amikor Nagy Kevin sokadik jó labdalevétele után betört a tizenhatoson belülre, ahol ellenfele teljesen feleslegesen akadályozta játékosunkat, Szőts Gergely pedig tizenegyest ítélt a javunkra. A Teskánd ellen már hagytunk ki tizenegyest, ezúttal azonban Bódi állt a labda mögé, és magabiztosan értékesítette azt! 0-1-es állással vonulhattak tehát szünetre a csapatok.

A második félidőben abszolút visszavettünk a tempóból, ugyanúgy próbáltuk ölni a Vasas játékát, ahogyan tettük azt az MTK ellen. Ennek ellenére az 58. percben Király lövését kellett szép vetődéssel fognia Kosickynek. A kimaradt lehetőség nem szegte kedvét, két perccel később Király elvitte a labdát Mészáros mellett, és Barna lábai között, Kosicky keze mellett pedig most megtalálta az utat az alsó sarokba. 1-1.

Ekkor már pályán volt Damásdi helyén Varga, Takács helyén pedig Avdijaj. Ennek ellenére nem mi veszélyeztettünk ismét, hanem Mészáros bizonytalankodása után a kinn álló Kosickyt lepte meg egy emelés. Csak a szerencsén múlt, hogy nem a kapuba, hanem mellé pattant… Ezt követően kicsit jobban összekaptuk magunkat. Haris ellen sokadjára szabálytalankodtak a 71. percben és ígéretes beívelést vártunk Bóditól. Beívelés helyett azonban Jovanovichoz gurított, aki jó harmincról kapura lőtt. És milyen jól tette! Szivacski fején szerencsésen megpattanva a kapuban kötött ki a lövés. Kissé érdemtelenül szereztünk vezetést, de most végre nekünk is szerencsénk volt. 1-2!

Egy percre rá 18 méterről végezhetett el Bódi újabb szabadrúgást, de az ígéretes lehetőség a sorfalban végezte. Ezt majdnem a 78. percben bántuk igazán, de Balajti lövését szép reflexmozdulattal hárította kapusunk. Az utolsó 10 perchez érve ismét Harist faragták a középpályán, érthetetlen, hogy a játékvezető hogy nem látta, amint nyújtott lábbál térden talpalja őt Szilágyi és miért nem mutatta fel neki az azonnali piroslapot.

A Vasasnak ezután már jelentősebb lehetősége nem volt, a Loki jól őrizte a labdát és az eredményt, Varga és Avdijaj pedig még a 3. gólhoz is közel járt. A lefújást várva az utolsó perc még tartogatott egy újabb Szilágyi jelenetet. Ő Szécsit, a játékvezető pedig Szilágyit takarította el a pályáról. A hangosbemondó pedig szépen feltette a koronát az estére, mikor felháborító módon megkérte szurkolóinkat, hogy „az övéiket buzdítsák, ne a mieinkkel foglalkozzanak”. Hát az a helyzet, kedves hangosbemondó, hogy nehéz foglalkoznunk a saját csapatunkkal, mert az MTK elleni meccset követően ismét egy olyan 90 percet láttunk, ami után őszintén kérdezem: Hogyan nyertünk?

A játékosok értékelése:

Tomas Kosicky – 6
A gólról nem tehetett, 2-3 nagy védése is volt.
.

Kinyik Ákos – 6
Védelmünk legjobbja volt, annak ellenére, hogy kényszerből jobbhátvéd pozícióban játszott. Többször jól segített be középre.

Mészáros Norbert – 3
Játéka a csapatra nézve önveszélyes, sebessége még NB II-es szinten sem megfelelő, szinte az összes veszélyes Vasas támadás rajta ment át.

Pávkovics Bence – 4
Sokszor bizonytalannak éreztem, ennél mindenképp tud jobban focizni, fáradtnak éreztem.

Barna Szabolcs – 4
Nagyon jó beadásai ellenére nem tudok neki 4-esnél jobbat adni, mert ki nem kényszerített hibák sokaságát mutatta. A küzdeni akarását és a hajtását ettől függetlenül dicséret illeti, látszott rajta, hogy bizonyítani akar.
Haris Attila – 6
Középpályánk erőssége volt, jó volt nézni a játékát, sokszor csak szabálytalanul tudták akadályozni. Rá egy rossz szavam sincs.

Aleksandar Jovanovics – 6
Az első félidőben sokkal jobb játékot nyújtott, mint a másodikban, mégis ez utóbbi során szerzett egy szerencsés gólt, amely miatt eggyel jobb osztályzattal jutalmazom.

Damásdi Alex – 5
60 perce alatt igazolta, hogy lehet rá számítani, vannak jó megoldásai.
.

Bódi Ádám – 6
A lövései ma gyengék voltak, de keresztlabdái és passzai tetszettek. A tizenegyest higgadtan értékesítette, és a második gólt is ő készítette elő.

Nagy Kevin – 5
A kiharcolt tizenegyesen túl agilisan játszott, de jogos volt a cseréje.
.

Takács Tamás – 4
Az első percekben gólt szerezhetett volna többször is, de nem jött neki össze, később pedig már lehetősége sem volt.

∼•∼

Albion Avdijaj4
A játékában most több öncélúságot vettem észre, és ő is hasonlóan kihagyta lehetőségeit, ahogyan Takács. Ennek ellenére egy hajszálnyival ma (is) jobbnak éreztem csatártársánál.

Varga Kevin – 4
Beállt, de igazán bizonyítani nem tudott. Így is volt egy nagy helyzete, pechjére az ellenfél kapusa jól helyezkedett.

Szécsi Márk – 0
Csak beállt, különösebb esemény nem fűződik a nevéhez, hacsak az nem, hogy Szilágyit róla állították ki.

∼•∼

Herczeg András
A sok sérülés egyértelműen megnehezíti a dolgát, a kezdőcsapat kapcsán így nem érheti kritika és szerintem a cseréi is megfelelőek voltak. A csapat fásult volt, az egyenlítő gól után azonban kicsit jobban felpörögtünk – ez nem tudom, mennyire az ő érdeme is. Gyenge, de céltudatos focival továbbjutottunk, és ez volt most a legfontosabb.

2-1-re nyertünk, így továbbjutottunk a másodosztályú Vasas ellen. Az eredményért érdemel tapsot a csapat, de biztosan nem a Vasas és az MTK elleni meccs volt az, ami után egy fotelszurkoló majd kivágyik a következő mérkőzésünkre. A csapat erejét mutatja azonban, hogy mindkét meccset nyertük, így azért semmiképp ne elégedetlenkedjünk. Azonban rögzítsük a tényt: ez a játék nem lesz elegendő sem a legjobb 16 között, sem a szombaton esedékes, Honvéd elleni bajnokin.

December 8-án találkozzunk a Nagyerdei Stadionban és szurkoljunk közösen a Lokinak!
Csibu

Képek forrása: VasasSC Facebook