LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ismét a végén

Épphogy túltettük magunkat – legalábbis már aki – a Fradi elleni Zsóri-gól okozta sokkon, máris újabb feladat állt a csapat előtt: a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének odavágóján Ajkán léptünk ma pályára. Mivel a hétvégén ismét nehéz, ráadásul idegenbeli bajnoki vár majd ránk, így várható volt, hogy erősen felforgatott csapattal lépünk majd pályára. Emellett azért arra is illett figyelni, hogy nehogy úgy járjunk, mint tavaly a Dorog ellen.

A szombati kezdőből egyedül Pávkovics maradt a csapatban, de ő is egy sorral feljebb, a középpályán kezdett. A kapuban elfoglalta a kupában megszokott helyét Kosicky, míg a védelemben a hónapok óta nem látott Cikos mellett Mészáros, Kinyik és Barna kapott lehetőséget. Egy sorral előrébb Pávkovics szűrőtársa némileg meglepő módon Kuti volt, a széleken Nagy Kevin és Damásdi kezdtek, elöl pedig a Fradi meccs utolsó 10 percében pályán lévő támadósorunk, nevezetesen Takács és Zsóri kaptak szerepet.

Az első félidőt a hazaiak kezdték aktívabban, és kellett egy jó 10-15 perc, mire életjelent adtunk magunkról. Addigra az Ajkának már két komolyabb lehetősége is akadt, de ezt követően Takács és Zsóri is kihagytak egy-egy ziccert. Majd újfent a hazaiak domináltak, miközben mi csak ímmel-ámmal léptük át a felezővonalat. A Kuti-Pávkovics középpálya látványosan nem működött, az egy dolog, hogy támadásban szinte semmit nem tudtak hozzátenni, de a szűrőmunkájuk is bőven hagyott kívánni valót maga után. Eközben hátul Kosickynek kellett többször is nagyot védenie ahhoz, hogy a szünetre 0-0-val vonuljunk, igaz előtte még Zsóri is kihagyott egy újabb ziccert.

A szünet után a hazaiak ugyanott folytatták, folyamatosan a kapunk előtt járatták a labdát, néha veszélyeztettek is egy-egy lövéssel, mi pedig fásultan játszottunk. A meccs fordulópontja az 55. percben jött, ekkor Herczeg András pályára küldte Jovanovicsot Nagy Kevin helyére. Jova révén a középpályás védekezésünk óriásit javult, ennek eredményeként pedig az 59. percben Takács használta ki a második ziccerét. Sokáig nem örülhettünk azonban, szinte rögtön a kezdés után egyenlített az Ajka egy szépen kijátszott akció után. A 66. percben az addig mezőnyben gyengén játszó Kuti rúgott hatalmas gólt, de pár perc múlva erre is volt válasza a hazaiaknak egy megpattanó lövést követően. Nálunk közben két újabb fiatal kapott lehetőséget, a 65. percben Zsórit az U19-es csapatunk egyik legnagyobb ígéretének tartott 17 éves Pintér Ádám váltotta, a 81. percben pedig Damásdi helyére a megye I-ben szintén szépen termelő Bárány Donát szállt be. Mikor már úgy tűnt, hogy „békés” 2-2-vel zárul a találkozó, akkor ismét jött a slusszpoén a hosszabbításban egy most debütáló fiataltól: Pintér Ádám éles szögből elvégzett szabadrúgásába senki nem ért bele, így érintés nélkül pattant be a hosszú sarokba.

A hazai csapat sokkal motiváltabban, és mondjuk ki, jobban is játszott, minimum a döntetlenre rászolgáltak volna. Az első félidei játékunk nem tetszett, a második félidőben Jovanovics becserélésével stabilizálódott a középpályánk, és jócskán javult a játékunk is. Szerencsénk volt, de fontos győzelmet arattunk, így jövő héten sem kell a legerősebb csapatunkat pályára küldeni a visszavágón. Mostantól pedig koncentrálhatunk a szombati Paks elleni bajnokira.

Rövid értékelés:

Beszédes, hogy Kosicky (7) volt ma a mérkőzés legjobbja. A hazaiak 16 lövéssel próbálkoztak, és bár kétszer bevették a kapuját, ezek egyikéről sem tehetett, cserébe minimum 4-5 nagy védést bemutatott.

Már el is felejtettem, hogy van egy Cikosunk (6), aki nem is játszott rosszul, kár hogy felsőbb utasításra nem láthatjuk őt a pályán bajnokin. Kinyik (5) és Mészáros (5) átlagos teljesítménnyel rukkolt ma elő, míg Barnától (4) sajnos több rossz megoldást, átadást, beadást láttam ma.

Damásdi (4) mintha a pályán se lett volna, Kuti (5) a gólja ellenére mezőnyben, főleg a középpálya közepén szerintem gyenge volt, míg Pávkovics (4) szintén nem játszott jól, bár tegyük hozzá, hogy az utóbbi időben már a védelem közepén kellett helyt állnia. Nagy Kevin (4) Damásdihoz hasonlóan észrevehetetlen volt.

A támadóink közül Zsóri (5) ma sajnos csak két kihagyott ziccerrel hívta fel magára a figyelmet, de mindenképp van a játékában potenciál, a helyzeteit is szépen harcolta ki, máskor remélhetőleg értékesíti is őket. Takács (5) ugyan lőtt egy gólt, de kihagyott két ziccert.

A cserék közül Jovanovics (6) sokat dobott a játékunkon, a győzelem egyik kulcsa mindenképp az ő pályára küldése volt. A fiatal Pintér (5) góllal debütált, ezért jár neki a dicséret. Bárány (-) pedig néhány percig szintén a pályán lehetett.

(borítókép: dvsc.hu)