LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A mérkőzés legjobbja #6 – Kulcsár Tamás

„Ha Messi nálunk játszana, mi nyertünk volna” – nyilatkozta egyszer Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője az argentin klasszisról, érzékeltetve, mennyit is jelenthet egy igazán jó (napot kifogó) játékos egy kiélezett helyzetben. Sajnos nekünk, Loki szurkolóknak az utóbbi időben ritkábban adatik meg, hogy kiemelkedő egyéni teljesítményeknek tapsolhassunk, de azért eléggé sok emlékünk lehet egykori (és jelenlegi) játékosainkkal kapcsolatban, amikor szinte egymaguk jelentették a különbséget az ellenfelünkhöz képest. A nosztalgiázás jegyében most ezeket a mérkőzéseket idézzük fel új sorozatunkban, melynek hatodik részében egyik leghektikusabb (egykori) játékosunk, Kulcsár Tamás legjobb Loki-meccsére tekintünk vissza.

Kulcsár Tamás neve sok, egymásnak nagymértékben ellentmondó emléket ébreszt fel az emberben. Egyfelől fantasztikus gólokat szerzett a Lokiban, néha kifejezetten fontos mérkőzéseken és szituációkban, amelyek nekem személy szerint azóta is eszembe szoktak jutni időnként. (Különösen ilyen az Oláh Gabi búcsúmeccsén, a Kecskemét ellen elért fantasztikus átemelős találata.) Másfelől viszont az alibi nagymesterét köszönthettük a személyében, aki bármikor képes volt nyomtalanul eltűnni a labda közeléből. Ráadásul rosszabb napjain a kihagyhatatlan helyzetek elpuskázása sem jelentett neki akadályt, szóval mindig félni lehetett, miként rontja majd el a következő ziccerét.

Ennek ellenére nem olyan nehéz olyan mérkőzéseket előszedni a múltból, ahol a csapatunk kulcsembereként fontos szerepet játszott a győzelmünkben. Ezek közül is kiemelkedik azonban egy találkozó, amely ráadásul (sajnos) történelmi siker is egyben: 2014 októberében sikerült utoljára legyőznünk a Videotont, méghozzá 2:1-re idegenben, Kulcsár duplájával. Ez már önmagában sem mondható rossz teljesítménynek egykori támadónktól, ha azonban megnézzük alaposabban, milyen gólokat szerzett azon a napon, az még tovább növeli teljesítménye értékét. Az első találatnál kitekeredett testhelyzetből sikerült fejelnie, a másodiknál pedig egy higgadt cselt követően vágta be védhetetlenül a kapuba a labdát. A szép gólok mellett pedig azért is érdemes megnézni az összefoglalót, hogy felidézzük, milyen érzés volt legyőzni a mostanra nagy mumusunkká vált Vidit.

Hajrá Loki!

Enderson