LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szavazz a 2018-2019-es szezon legjobbjára!

Szavazássorozatunk végéhez értünk, itt az idő, hogy eldőljön, ki volt 2018-2019 legjobb Loki játékosa. Idén ötödik alkalommal választjuk meg a szezon legjobbját, és ezúttal is az olvasók, azaz ti rendelkeztek a legnagyobb befolyással a szavazást tekintve. Lássuk a jelölteket!

Ebben a szezonban sem változtattunk a szavazás menetén, azaz a tavalyihoz hasonló rendszerben fog zajlani az egész: két fő-, és egy bónuszkategória alapján kerül ki a győztes.

A korábbi győztesek:
2014-2015: Varga József
2015-2016: Balogh Norbert
2016-2017: Dusan Brkovic
2017-2018: Könyves Norbert

Az első kategória, ami egyben a legfajsúlyosabban számít bele a végső eredménybe, az az olvasók, azaz a Ti szavazataitok! Indítunk egy, a hónap legjobbja voksoláshoz hasonló szavazást, ahol egyszerűen kiválaszthatjátok, hogy szerintetek ki volt a szezon legjobbja. A legtöbb szavazatot kapó játékos 75 ponttal, a második legtöbbel rendelkező 50 ponttal, míg a harmadik legtöbb voksot begyűjtő játékos 25 ponttal gazdagodik, azaz összesen 150 pontot osztunk szét a szavazataitok alapján.

A második kategória a LokiBlog szerkesztőinek szavazatai. Minden egyes szerkesztőnk megnevez egy játékost, akit ő a szezon legjobbjának ítélt, röviden indokolja a választását, a választottja pedig 15 ponttal gazdagodik. Mivel jelenleg nyolcan alkotjuk a szerkesztői stábot, így összesen 120 pontot osztunk ki.

bónuszkategóriát a hónap legjobb játékosai képviselik. Azok a játékosok, akiket megválasztottatok a hónap legjobbjának, 10 ponttal gazdagodnak, értelemszerűen aki többször is elnyerte a hónap legjobbja szavazást, az annyiszor 10 pontot kap, ahányszor nyert. Mivel kilenc hónap legjobbja címet osztottunk ki , így legfeljebb 90 pont találhat gazdára ilyen módon.

Idén is szűkítettük a jelöltek listáját, hogy könnyebb legyen a választás. Sok szempontot figyelembe vettünk a jelöltek kiválasztásakor, az alapvető szempontok közé tartozott a szezon során nyújtott hozzáállás, a csapat eredményességéhez hozzátett teljesítmény, a játékos keretben betöltött szerepe, és természetesen a száraz statisztikai adatok, azaz az átlagosztályzatok, gólok, gólpasszok. Egy szóval olyan játékosokra szűkítettük le a kört, akiknek nyugodt szívvel oda tudnánk ítélni ezt a megtisztelő címet, akik egész éves teljesítményükkel rászolgáltak a szezon legjobb játékosa díjra.

Most pedig lássuk, hogy kik az idei jelöltek!

Nagy Sándor

Első számú kapusunk idén is jelöltként indul a szavazáson, ami nem meglepő. Stabil teljesítményt láthattunk tőle a szezon során nagyon kevés gyengén sikerült, ám annál több kimondottan jó meccsel. Legemlékezetesebb produkciója az Újpest elleni idegenbeli rangadó volt a tavasz végén, amikor kvázi egymaga mentett pontot nekünk, aminek volt is jelentősége a bronzérem tekintetében. Mind az InStat átlag, mint a LokiBlog osztályzatok rangsorában az élen végzett, így számszerűen kifejezve is jó teljesítményt láttunk tőle az évad során.

Pávkovics Bence

A fiatal belső védő a nyár végén érkezett Újpestről kölcsönbe. Eleinte nem nagyon értettük, hogy milyen szándékaink vannak a kölcsönvételével, ám a Kisvárda elleni mérkőzésen bekerült a csapatba, onnantól pedig kirobbanthatatlanná vált. Onnantól ugyanis csupán egyetlen mérkőzést hagyott ki, eltiltás miatt. Az osztályzataink alapján a rangsor ötödik helyén végzett, a védőink közül pedig ő kapta a legmagasabb átlagot mind tőlünk, mind az InStattól. Jó teljesítményének visszaigazolása, hogy Marco Rossi meghívta őt a válogatott bő keretébe a nyári EB selejtezők előtt.

Kinyik Ákos

Másik belső védőnk szintén alapembernek számított a szezon során, ráadásul több poszton is helytállt. A tavasz elején ugyanis a sérülések miatt néhány mérkőzésen jobbhátvédként szerepelt a csapatban, de az Újpest ellen például kényszerből már a középpálya és a támadósor között kapott szerepet. Az évad hajrájában sérülés miatt már nem tudott segítségünkre lenni, de egész éves teljesítményével rászolgált arra, hogy ő is jelölt legyen a szezon játékosa címre. Rangsorunkban a hatodik helyen végzett, közvetlenül Pávkovics mögött.

Haris Attila

Ő is egy idei igazolásunk, aki a tavalyi kieső Balmazújvárostól tette át székhelyét Debrecenbe tavaly nyáron. A szezon elején rögtön a kezdőcsapatban találta magát, a szezonban pedig csupán két mérkőzést hagyott ki. Főleg az ősszel láttunk tőle remek teljesítményt a középpályán, a tavasz vége kicsit gyengébbre sikeredett, de az összkép így is bőven pozitív. Akkor láttuk igazán, hogy mennyit számít a játéka, amikor nem volt a csapatban mondjuk 1-1 kupameccsen. Az átlagosztályzatok alapján a harmadik helyen végzett, ez is mutatja, hogy fontos láncszeme csapatunknak a 22 éves középpályás.

Bódi Ádám

Saját nevelésű középpályásunk immár újfent teljes értékű DVSC játékosként vágott neki az idei szezonnak, hiszen a tavalyi kölcsönjátéka után véglegesítettük őt a Videotontól. Igazi vezére volt a csapatnak a szezon során, amit jól mutat a 7 szerzett gólja és a 9 kiosztott gólpassza. Pontrúgásai aranyat értek, négy alkalommal szerzett gólt közvetlenül szabadrúgásból, ami kimagaslónak mondható. Kiegyensúlyozott teljesítményét jól mutatja, hogy háromszor is elnyerte a hónap legjobb játékosa díjat, az egész éves jó teljesítményét pedig a Zilahi-díj elnyerése igazolja. Az átlagosztályzatokat tekintve a második helyen végzett, ám a mezőnyjátékosok között toronymagasan a legjobb átlaggal rendelkezik. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy az egyik legnagyobb esélyese az idei szavazásnak!

Szécsi Márk

Hosszú idő után tért vissza idén, első körben csak kölcsönben a DVSC-hez. Az elmúlt szezon a Felcsútnál töltötte inkább kevesebb, mint több sikerrel, és mivel eddig nem igazán tette le a névjegyét az NB I-ben, így kétkedve fogadták őt a szurkolók tavaly nyáron. Herczeg András azonban megtalálta számára az ideális posztot, és tavaszra alapemberré vált. Az utolsó három fordulóban szerzett három találatával pedig a házi gólkirályi címet is bezsebelte az összesen szerzett nyolc találatával. A szenvedő támadósorunkban talán egyedül ő találta meg a helyét, és tudott egy stabil teljesítményt nyújtani a teljes idény során.

Ismert tehát a hat jelölt neve, innentől pedig rajtatok áll, hogy kiket fogtok értékes pontokkal jutalmazni! Szavazni egészen június 2-ig tudtok a megszokott helyen, honlapunk oldalsávjában! Szavazásra fel!