LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Tovább száguld a Lokomotív?

Miután a Ferencváros nemzetközi kötelezettségei miatt felmentést kapott a bajnokságban, így csak egy héttel ezelőtt kezdődött el számunkra az új bajnoki szezon. Múlt vasárnap pedig egy ideális ellenfél, a Kisvárda ellen kezdtünk; azt nem mondom, hogy könnyed ujjgyakorlat volt, de beigazolódott a mérkőzés előtt a szurkolók által elvárt papírforma és 4-1-es győzelemmel örvendeztették még a cívisvárosi publikumot, egyúttal visszavágtak az előző kiírásban elszenvedett vereségekért a szabolcsiaknak.

Az önbizalomnövelő siker után szombaton ismételten hazai környezetben próbálhatunk meg három pontot begyűjteni, az NB II tavalyi kiírását némi meglepetésre megnyerő és hét év után újra az NB I-ben szereplő Zalaegerszeg ellen. A célunk nem lehet más, mint a győzelem, de mint tudjuk, a kötelező győzelmek szoktak mindig a legnehezebbek lenni, de ettől függetlenül én így is töretlenül bízom abban, hogy a Lokomotív folytatja eddig elkezdett sikeres szériáját, ami remélhetőleg jó hosszúra nyúlik majd.

A Dobos Barna edzette ellenfelünkről érdemes tudni, hogy hozzánk hasonlóan csak egy fordulón vannak túl a bajnokságban, de ők a nyitófordulóban 1-0-s vereséget szenvedtek el a Mezőkövesd otthonában, míg a második fordulóban a Ferencváros elleni hazai mérkőzésük elmaradt a zöldek nemzetközi kötelezettsége okán, így még várat magára a hazai bemutatkozásuk. Keretük összetételét látva ne higgye senki, hogy könnyed győzelmet aratunk, hiszen nincsenek NB I-es rutin híján a holtszezonban szerződtetett játékosok, így a korábbi ferencvárosi Radó András, többek között az ex-újpesti Nikola Mitrovic, valamint Oleg Holodiuk és Tamás Krisztián is rutinosnak számítanak, de a korábbi újpesti Barczi Dávid és a válogatottban is megforduló Devecseri Szilárd sem mondható holmi első bálozónak. Egyedüli kakukktojásnak csak a nigériai–amerikai kettős állampolgár Eduvie Ikoba szerződtetését lehet nevezni, aki az USA-ból, nevezetesen a Dartmouth Főiskoláról érkezett és abszolút sötét lónak számít, mivel a sportújságok is csak az 50-es lábméretét tudták legnagyobb érdekességként felhozni, amivel minden bizonnyal beszédtémát szolgáltattak a mémgyárosoknak.

Ezzel együtt is, ha kedvenc vasutas-csapatunk úgy játszik, mint a Kisvárda ellen, akkor nem borulhat a papírforma és nem lehet kérdés, hogy ki fog örülni a lefújás után. Herczeg András most némileg kellemes helyzetben van, hiszen egyedül a szombaton Portóban kés alá fekvő és bokaműtéten áteső Bódi Ádámra nem számíthat jó ideig, de a Kisvárda elleni szabadrúgásgólját látva Varga Kevin jól helyettesítheti majd, amennyiben tartani tudja formáját. Továbbá arra számítok, hogy új igazolásaink közül Haruna Garba folytatni fogja a góllövést.

A felek legutóbbi hajdúsági randevújára bizonyára minden honi fanatikus emlékszik, hiszen 2011. november 26-án a Prukner László trenírozta zalai egylet már 2-0-ára vezetett az első félidőben, de a második játékrészben a Kondás Elemér vezényelte hazai csapat maga javára fordította a mérkőzést. Ez pedig nagyban volt köszönhető egykori bosnyák csatárunk, Stevo Nikolic triplájának is, amihez Nagy Zoltán és Adamo Coulibay is hozzátett egy-egy találatot, így alakult ki végül az 5-2-es meggyőző győzelem az akkor listavezető és később veretlenül bajnoki címet szerző Loki javára.

Azért remélem, hogy szombaton ilyen érzelmi hullámvasutat nem kell megélnünk a helyszínen és nem fogja a győzelmünket semmi sem veszélyeztetni, hiszen csak akkor ér valamit a Kisvárda legyőzése igazán, ha a Zalaegerszeget is le tudjuk győzni.  Adott tehát a kérdés: Tovább száguld  a Lokomotív?

A mérkőzés szombaton 17 órától fog kezdődni és az M4 Sport élőben közvetíteni, de ettől függetlenül mindenkit arra biztatok, hogy aki teheti az jöjjön ki a Nagyerdei Stadionba és szurkoljuk ki a győzelmet!

HAJRÁ LOKI!