LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Jobb lenne kapni, mint adni

Nyugalom, nem ment el az eszem, nem arra célzok a címmel, hogy jó lenne minél több gólt kapni. Az utóbbi hetekben-hónapokban ugyanis bőkezőűen osztogattuk a pontokat a riválisainknak, ezúttal jó lenne, ha minket adjánékoznának meg. De még jobb, ha mi magunk kaparjuk ki a gesztenyét a Kaposvár ellen.

Bevallom őszintén, hogy amikor elvállaltam e beharangozó írását, akkor azt gondoltam, hogy egy hétközi kupasikerrel a hátunk mögött némileg bizakodóan és pozitív hangulatban fogok nekiülni cikkemnek, de a játékosaink és a sors máshogy gondolták. Újfent csalódnunk kellett a Lokomotívban, hiszen szégyenszemre búcsúztunk a Magyar Kupától a másodosztályú Dorog ellen tizenegyesek után, holott nagyobb koncentrációval könnyedén lesimázhattuk volna a „bányászokat”. Ezen azonban már kár keseregni.

E pocsék produktum után pedig már csak a bajnokság maradt nekünk és csak az lehet a célunk mindenféle vészmadárkodás nélkül, hogy megőrizzük élvonalbeli tagságunkat, mert elnézve idei hektikus formánkat, kötve hiszem, hogy beleszólásunk lenne a nagyok dolgába. Ezt a jókora csorbát kellene szombaton némileg elhalványítani az évzáró mérkőzésünkön a sereghajtó Kaposvár otthonában.

Soron következő ellenfelünkkel szemben komoly elszámolnivalónk van, sőt, jelenlegi formánkat látva bizony ez egy presztízsmérkőzés lesz számunkra, hiszen a hatpontos címkét rá lehetne ragasztani erre a párosításra. Tehát ahhoz, hogy nyugodtabban teleljünk, nem ártana győzelemmel zárni a 2019-es naptári évet. Egy esetleges győzelem esetén ugyanis a nyolcadik helyünket felcserélhetnénk a hetedik pozícióra, amennyiben a Kisvárda vereséget szenved a Videotontól. Továbbá nyolc egységre leszakíthatnánk a jelenlegi kieső 14 pontos Zalaegerszeget és tizenhat ponttal a 6 pontos Kaposvárt.

A Rákóczi némileg meglepetésre jutott fel az NB II-ből, hiszen a Zalaegerszeg mellett surranó pályán került az élvonalba Waltner Róbert együttese. Azonban jelenleg úgy fest, hogy nem tudtak felnőni a legmagasabb osztályhoz, hiszen ahogy említettem az előbb, 6 ponttal rendelkeznek, amiből különösen fájó, hogy a felét pont ellenünk érték el, míg a másik hármat a Diósgyőrtól kaparintották meg. Az összes többi mérkőzésükön kapituláltak a somogyiak.

Az, hogy ez a kínos pontvesztés ne ismétlődjön meg, Herczeg Andrásnak a lehető legjobb összeállítást kell megtalálnia, amellyel sikerrel veszik a cívisvárosiak a szombati akadályt. Azonban hiányzó még mindig lesz a hajdúságiaknál, hiszen a kapuban az alapembernek számító Nagy Sándorra még biztosan nem számíthat a szakmai stáb, igaz helyettese, a szlovák Kosicky eddig remekül pótolja. A Zalaegerszegen megsérülő Szécsi Márk szintén nem bevethető, és kérdéses a játéka Varga Kevinnek, illetve Bényei Balázsnak is. Ugyanakkor örömteli, hogy Bódi Ádám szolgálataira is számíthatunk és jól tudjuk, hogy az ő jelenléte a pályán akár a különbséget is jelentheti szombaton.

Csak remélni tudom, hogy nem leszünk adakozó kedvünkben, Karácsony közeledte ide vagy oda, és végre magabiztos győzelmet tudunk aratni. A papírforma szerint így kellene lennie, hát ne borítsuk fel.  Száz szónak is egy a vége: jobb lenne kapni, mint adni, mármint bajnoki pontokat…

HAJRÁ LOKI!

(fotó: dvsc.hu)