LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Fantasztikus este, örömünnep Debrecenben!

Szeretett klubunk fennállásának újabb születésnapjánál csak az volt nagyobb öröm, hogy ismét közel telt ház előtt fogadhattuk Zalaegerszeg bátor legényeit. Már a kezdőrúgásnál tudtuk, itt ma örömjáték lesz, és bár jómagam nem jutottam jegyhez, a tv előtt ülve is átjött a találkozó hihetetlen hangulata. De egy ekkora párharchoz ekkora meccs is dukál, ami aztán egy fantasztikus, háromgólos sikerrel végződött. Szokásos összefoglaló helyett engedjétek meg, hogy kifejezzem gratulációmat ezzel a cikkel a csapatnak, a szakmai stábnak és klubunknak egyaránt.

Gratulálok a csapatvezetésnek, amiért Adenijit az NB III-ba küldték játszani. Vezérletével bravúros döntetlent értünk el a Jászberény ellen, és mint látható volt, a Manchester-verő ZTE ellen az ég világon semmi szükségünk nem volt rá, így nagyon jó döntést hoztak vele kapcsolatban!

Gratulálok a klubnak, amiért ismét lenyűgöző módon ünnepelték a klub hétközi születésnapját. Erre azt hiszem mind büszkék lehetünk, alig várom a következő évet és el sem tudom képzelni, mi lesz itt majd 2022-ben, a 120. évfordulón, már most kiveszek aznapra és az azt követőre két szabadnapot!

Gratulálok a szervezőknek, hiszen ekkora tömegben is egyből bejutott minden néző a stadionba, sőt, a sörre sem kellett várni még egy másodpercet sem! Európa-szerte csodájára járhatnak ennek az új rendszernek! Ráadásul bizonyíthatóan ennyire pontosan még sosem írták ki a nézőszámot. Egészen hihetetlen, de darabra pontosan, a meccs mind a 90 percében pontosan annyi nézőnk volt, amire előre számítottak!

Gratulálok a tv-társaságnak. Hiszen a mérkőzések lebonyolítása ugyan megváltozott, de képesek voltak megmaradni eredeti tervüknél, az óriási nyomás ellenére is és három találkozót is élőben adtak, és bár a miénket csak online lehetett nézni, így országszerte minden okoskészülékén ott lehetett a DVSC mai mérkőzése is!

És akkor térjünk rá a találkozóra!

Lélegzetelállító bravúrjaihoz és lapos passzaihoz ezúttal is gratulálnom kell kapusunknak, Kosickynek, akinek ezek után bizonyára mind aranyba foglaljuk majd a nevét.

Gratulációm azonban más játékosaink felé is érvényes. Ferenczi János, ki legutóbb még csapatkapitányi karszalaggal szaladgált, ezúttal bizonyította, hogy képes egyszerre a középpályán labdát szerezni, jól passzolni azt, visszafutni a helyére, jól védekezni és akár gólpasszal felérő elmozgásokat is végezni!

Csapatunk egyik legmagasabb tagjának is jár a dicséret, aki a csatárokat olyan hatékonysággal hozta helyzetbe ezúttal is, melyet Európa topklubjainak támadói is megirigyelnének. Gratulálok Szatmári Csabának!

Gratulálok Bódi Ádámnak, amiért csapatkapitányhoz méltó módon kihúzta a gödörből… nem, nem is kihúzta, eleve nem hagyta beleesni csapatunkat! Egy pillanatra sem torpant meg, passzai tűpontosak voltak, szabadrúgásai pedig kitörölhetetlenek maradnak majd emlékezetemből.

Gratulálok Szécsinek és Garbának, hiszen volt egy kaput eltaláló lövésünk, és ebben a mai világban már ezt is meg kell becsülnünk, abból bármi is lehetett volna!

Gratulálok a többi mezőnyjátékosunknak és cserénknek egyaránt, akik bizonyították, miért vannak ott, ahol. Minden elismerésem, ez igazi munka volt.

Gratulálok az edzői stábnak, hiszen már az első perctől látszott, milyen fantasztikus taktikát dolgoztak ki szombat délutánra, az egész pályás letámadás olyan penge volt, mint még soha! A játékosok minden pillanatban tudatában voltak, mit kell játszaniuk, a végrehajtás pedig meseszép volt. Igazatok van, kételyeim veletek szemben teljesen téves volt.

Gratulálok továbbá az összes apróbb-nagyobb tulajdonosunknak is, aki jól mérte fel a téli átigazolási szezonban, hová és kiket érdemes igazolni!

Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki lehetővé tette, és akinek része volt abban, hogy győzelmével a Zalaegerszeg közelebb kerüljön a bennmaradáshoz – még ha lehet az is az ára, hogy mi egy másik bajnokságban játszunk majd jövőre. Ez az igazi ÖNFELÁLDOZÁS.

Boldog vagyok, mert tudom: ennél rosszabbul soha nem fogunk játszani, nézőszámunk ennél kevesebb pedig sosem lesz! Hajrá, Loki!
Csibu

A mérkőzés legfontosabb adatai:
2020.03.14 – szombat 17:00
DVSC-ZTE FC 0-3

Gólszerzők: Bobál D., Stieber, Radó
nézőszám: 0 (koronavírus)

Pontszámok:
Kosicky – 1 (1.8)
Bényei – 3 (3.0)
Pávkovics – 3 (2.6)
Szatmári – 2 (1.8)
Ferenczi – 2 (2.0)
Bódi – 2 (2.6)
Kusnyír – 2  (3.2)
Haris – 2 (2.8)
Varga – 3 (2.9)
Szécsi – 2 (2.5)
Garba – 2 (2.4)
———
Kundrák – 2 (3.2)
Milunovic – 0 (2.3)