LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Karrier a Loki után #9 – Lázár Pál

Hová lettek? Milyen utat jártak be? Várjuk-e visszatérésüket? Cikksorozatunkban a DVSC-t korábban elhagyó játékosok karrierjét vizsgáljuk meg. Hová kerültek, mi lett velük, sikerek, vagy inkább kudarcok várták őket? A sorozatunk kilencedik saját nevelésű alanya, Lázár Pál.

Mekkora szükség is lenne most egy top formában lévő Lázár Pálra a Lokiban? Nálam kezdő lenne. Egy magas jobbhátvéd, aki igazán aktívan kiveszi részét a támadásokból. Szerintem ő egy tökéletes példa, hogy hogyan kell eltékozolni a tehetséget. Lázár Pál 1988. március 11-én született Debrecenben. A DVSC akadémiáján nevelkedett, de az első NB I-es mérkőzésekor már a Sopron labdarúgója volt. Itt rövid időn belül felfigyelt rá a Videoton, majd le is igazolták. A fehérvári klubbal bajnoki elsőségig ért, a válogatottban is bemutatkozhatott. 2011-ben külföldi szerződés következett, azonban a török bajnokságban, a Samsunspornál nem tudott megragadni a kezdőben, sérülés is hátráltatta. A csapat 2013-as kiesése után visszatért az NB I-be pár hónap kihagyás után.

A Pécs sem jelentett hosszútávú megoldást Lázár Pál számára, 2013-ban visszatért nevelőegyesületéhez, a Lokihoz. A Videoton után itt jutott másodjára jelentős játéklehetőséghez. Alapembere volt a Lokinak, megszerezte első gólját a Győr ellen egy pazar fejessel, a szezon végén pedig újfent bajnoki címet ünnepelhetett. Kitöltötte szerződését, majd a felek ezt nem hosszabbították meg, így Diósgyőrben kötött ki. Itt sem töltött hosszú időt, fél évre felhagyott a labdarúgással, ezt követően a Mezőkövesd igazolta le. Egy szezon töltött el a borsodiaknál. Jelenleg pedig a megyei első osztályú CSO-KI Sport csapat játékosa és a 12. helyen tanyáznak a bajnokságban.

A profi labdarúgással ugyan felhagyott, de 2019-ben saját vállalkozásba kezdett. Fiatal sportolókon és szüleiken segít, akik  szorongással, vagy egyéb akadályokkal küzdenek az életben, ő mint mentora ezeknek a fiataloknak, segítséget nyújt számukra. Aki kíváncsi részletesebben a munkásságára, annak ajánlom figyelmébe weboldalát: http://lpkey.hu/ Sok sikert kívánok munkájához!

Hajrá Loki!