LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Reakció hétfői tartalmainkra

Számtalan visszajelzést kaptunk tőletek a hétfői, Diósgyőr elleni meccsről szóló tartalmainkkal kapcsolatban, melyek kapcsán úgy érezzük, érdemes külön bejegyzésben reagálnunk.

Ebben az időszakban, amikor minden olyannyira bizonytalan és ezáltal rémisztő, különösen fontos az összefogás. Abban talán mindnyájan egyetértünk, hogy ha egy dolgot kellene mondani, ami miatt a Loki biztosan megérdemelné, hogy az elsőosztályban maradjon, az a szurkolótábora lenne. Sokan vagyunk és sokféle módon látjuk a dolgokat – még a szerkesztőségünkben is –, de a klub iránti szeretet egy olyan közös pont, ami összeköt minket, legyünk bár kiábrándultak vagy lelkesek, csüggedtek vagy optimisták.

Emiatt hirdettük meg még június 8-án, hogy a bajnokság hátralévő részére tegyünk félre minden sértődöttséget, és álljunk be a csapat mögé. Szeretnénk leszögezni, hogy ezt továbbra is így gondoljuk, még ha most az összefoglaló és az abban található videó kapcsán esetleg nem is hangsúlyoztuk eléggé, hogy ezek a tartalmak nem a mi csapatunk és játékosaink kritizálásáról szóltak. Úgy gondoljuk, hogy ezen a meccsen számos olyan játékosunk volt, aki tényleg példaértékűen játszott; ezt tükrözi a csapat teljesítményére adott maximális pontszám, és az is, hogy nem született hatosnál rosszabb osztályzat. Ettől függetlenül megértjük, hogy a fókusz túlzottan elkerült a Loki teljesítményéről, és ezt sajnáljuk, már csak azért is, mert a csapatunknak éppen az elmúlt 3 mérkőzésen nyújtott teljesítményéért járhat jogosan a taps.

Ezzel együtt is hisszük ugyanakkor, hogy a közzétett összefoglalónk és videónk tartalmának és gondolati felvetéseinek helye van a jelenünkben is. Nem csak azért írjuk ezt, mert egy bloggercsapat tagjaként mindannyian szabadon, függetlenként formálhatunk véleményt – ami egy esszenciális alapelve az egész tevékenységünknek –, hanem azért is, mivel szurkolókként jó, ha együtt tudunk gondolkozni a klubunkat és az egész labdarúgást érintő alapvető fontosságú kérdésekről. Természetesen mindig benne van a tévedés lehetősége, láthatjuk helytelenül a dolgokat, de ezek a kérdések örökké aktuálisak; olyankor is, amikor látszólag ennél ezerszer fontosabb témáink is vannak, mondjuk az, hogy bennmaradunk-e. Mi hiszünk benne ugyanakkor, hogy a magyar foci és a Loki is csak akkor válhat jobbá, ha megvitatjuk őszintén a problémákat. Nem a Loki és a magyar foci ellen, hanem a Lokiért és a magyar fociért.

És lássuk bár másként néha a dolgokat, egy dolog biztosan összeköt mindannyiunkat: a klub még dicsőbb jövőjét szeretnénk. Sokkal fontosabb ugyanis a személyünknél, a blognál vagy tartalmainknál az, hogy a csapat, a klub előre, a megújulás útjára lépjen. Ezért blogolunk, ennek szurkolunk, veletek együtt.

Hajrá Loki!