LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Égés a fagyban

Az NB II 24. fordulójának zárómérkőzését hétfőn este 20 órától rendezték a Nagyerdei Stadionban, ahol a listavezető DVSC fogadta az élbolyhoz kapaszkodó Gyirmót gárdáját. A két csapat nyár végi találkozóján 1-0-s vereséget szenvedett csapatunk, tehát volt miért revanst vennünk a sárga-kékeken. Azonban nem ez történt, és nem is csak egy szimpla vereséget könyvelhettünk el, hiszen a tegnapi produkciónak már komoly következményei lettek.

A két csapat kezdője nem okozott nagy meglepetést. Végre nem háromvédős felállással kezdtük a mérkőzést. Egyébként az M4 Sport stúdiójában megint alkottak, Baráth Péterből ugyanis kettő volt a kezdőnkben. A labda „kellemes” – 3 °C fokban indult útjára, a Gyirmót kezdte a találkozót. Az első helyzetre közel tíz percet kellett várni. Ekkor Ferenczi lőtte be középre a labdát baloldalról, de Szécsi rosszul ért bele fejjel, így hiába volt tisztán, a fejes elkerülte a vendég kaput. A 26. percben Sós szintén baloldalról adhatott be, az erős, lapos labdát Rusák ütötte ki. Négy perccel később Dzsudzsák eresztett meg egy lövést távolról, a kellemetlenül pattanó labdát azonban Rusák ismét védte. A 32. percben Bódi vehetett át egy labdát a tizenhatoson belül, az átvétel remek volt, a védő is elesett, de a lövés nem veszélyeztette a Gyirmót kapuját. A 36. percben az első vendég helyzetet láthattuk: Vass passzolt Nagyhoz, aki Lencsével kényszerítőzött egyet, majd 20 méterről megcélozta a jobb felső sarkot, de a labda elkerülte a kaput. A 40. percben Lencse forgatta be Szatmárit a középpályán, majd a túloldalt Vogyicskához passzolt, és a középre adott labdáját kapásból Lencse küldte a kapu jobb oldalába hatalmas erővel. A visszajátszás megtekintése alapján gyanús, hogy lesről született a találat. A 45. percben a Gyirmót végezhetett el egy távoli szabadrúgást, a beívelt labdát Hajdú lőtte el tíz méterről, de valami csoda folytán mellé ment a labda, így 0-1 maradt az állás a félidőben. Kisebb szabálytalanságok, mezőnyjáték, eseménytelenség, többnyire Loki fölény, a hajrában azonban a Gyirmót irányított, amelynek meg is lett az eredménye. Így lehetne röviden összefoglalni az első játékrészt. Azt hiszem nem nehéz kitalálni mi szólt volna a lelátóról, ha lettek volna szurkolók a stadionban.

A második félidőre egyik csapat sem cserélt. A 47. percben Vogyicska lőtt a tizenhatoson belülről, Gróf védett, de itt még nem volt vége a támadásnak. A kipattanó ismét a vendégeknél kötött ki, Vogyicska, most a jobb oldalról adhatott be, Simon fejelt Pávkovics mellől, amely a kapufa közreműködésével behullott a kapu jobb oldalába, 0-2. Nem sokkal később Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást a Gyirmót tizenhatosának jobb oldaláról, éles szögből kapura lőtt, de Rusák könnyedén kiütötte a labdát. A 61. percben Rusákot kétszer is naggyá tette a védőpárosunk. Elsőnek Szatmári lőtt el egy kifejelt labdát 16 méterről, majd a védést követő szögletből Pávkovics fejelt, de ismét jött a bravúr. Egy perc múlva Dzsudzsák lőtt erősen egy labdát 18 méterről, de a játékszer középre tartott, a gyirmóti kapusnak nem jelentett problémát kiütnie. A második kapott gól után teljesen beszorult a vendégcsapat, sorra jöttek a Loki helyzetek. Idő közben cserékkel is próbálkoztunk, de a nyomásunk alább hagyott, átalakult puszta mezőnyfölénnyé. Komoly említésre méltó esemény már nem is történt a lefújásig A végeredmény 0-2. Az előnyünk öt pontra olvadt, a Gyirmót pedig feljött a harmadik helyre a tabellán.

A klub tegnap jelentette be Kalafat Álmos leigazolását, de tegnap nem csak Kalafat volt álmos, hanem az egész csapatunk játéka. Ez a szóvicc majdnem olyan magas színvonalú volt, mint a csapatunk tegnapi teljesítménye. Ezzel a vereséggel megszakadt a hazai pályás győzelmi sorozatunk. Ötlettelen, elképzeléstelen, lélektelen játékot láthattunk 90 percen át. Nehéz lenne bárkit is kiemelni a csapatból, aki értékelhető teljesítményt nyújtott. Talán tíz perc, ha volt a találkozón, amikor látszott valamiféle akarás, de akkor már égett a ház. A Gyirmót teljesen megérdemelten vitte el a három pontot a Nagyerdei Stadionból. Most már a négy védős felállás sem segített, ezzel is eredménytelenek voltunk. Öröm az ürömben, hogy ez a vereség nem volt hiába… Lásd mai sajtótájékoztató. Nem a csapatkapitányt kellett leváltani, hanem ennél fentebb volt a probléma, ezt ideje volt belátni. Reméljük az edzőváltás hoz némi változást, mert ilyen teljesítménnyel nem csak az első helyünk kerül veszélybe, hanem maga a feljutásunk is. A friss fejleményekről igyekszünk minél hamarabb videós formában beszámolni!

Gondolkodtunk azon, hogy legyen-e mérkőzés legjobbja szavazás, hiszen mindenki láthatta, hogy a tegnapi produkció a nullával volt egyenlő. Végül úgy határoztunk, hogy megadjuk nektek a lehetőséget mérkőzés legjobbját választani, ám a felkínált opciók közé bekerült a ‘Senki’, mint válaszlehetőség, így ha ez kapja a legtöbb voksot, akkor nem osztogatunk pontokat a játékosoknak a tegnapi teljesítményükre.

Megjegyzés: Dzsudzsák kapta a legtöbb szavazatot, a ‘Senki’ opció pedig a második legtöbbet, így csak Dzsudzsák kap pontokat a helyezésért.

A következő találkozónk is ezen a héten esedékes, vasárnap Szegedre látogatunk. Ennél a teljesítménynél még ellenük is jóval több kell, ha egyáltalán pontot akarunk szerezni.

Hajrá Loki!

fotók // dvsc.hu