LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Küzdelem az élet

A DVSC-Kazincbarcika találkozót mindkét csapat győzelmi kényszerben várta. Míg mi a feljutásért küzdünk, addig ellenfelünk a kiesést kívánja elkerülni. Papírforma alapján könnyed haza sikert vizionálhattunk, de ez a tavasz már sok szokatlanságot tartogatott, nem vehettük félvállról a meccset és végül meglepően nehezen, küzdelmesen de csak sikerült begyűjteni a 3 pontot. Lássuk, hogyan!

Ellenfelünk névsorában Csősz és Takács személyében két régi ismerőst köszönthettünk. Bódi is így tett, a kezdőrúgást egy Csősz-Bódi pacsi előzte meg, majd rögtön egy Tóth-helyzettel indult a mérkőzés, de a Bévárdi és Kinyik között kiugró játékos lövését óriási bravúrral védte Gróf. Egy percre rá azonban mi kerültünk helyzetbe, Korhut félmagas beadására érkezett nagyszerű ütemben Szécsi Márk, aki közelről a rövidbe fejelt, máris vezetést szerzett a tiszta pirosban játszó Loki! 1-0!

A mi kezdőcsapatunkban nem igazán volt meglepetés, Gróf előtt Korhut, Poór, Kinyik és Bévárdi szerepelt, a középpályán Dzsudzsák és Varga előtt Pintér, Bódi és Ugrai igyekezett segíteni a támadásainkat, csatárként pedig Szécsi kezdett. A gólunk utáni negyedóra is eseménydús volt, felváltva igyekeztek gólt szerezni a csapatok, de többek között Takács és Ugrai lövése, illetve Szécsi újabb fejese is kaput tévesztett. Bár volt egy-két ígéretes támadásunk, de gólveszélyig egyik csapat sem jutott, egészen a 31. percig, amikor egy beívelést Takács vágott közelről a felső kapufa alá… 1-1. Aztán meg is sérült, helyére Kovac állt be.

A félidő hátralévő 15 perce sok változást nem hozott, jól és lelkesen védekezett a Kazincbarcika, mi pedig hiába domináltunk, legfeljebb csak távoli lövésekig jutottunk, de azokba vagy beleblokkoltak, vagy nem találtuk el a kaput. Félidőben Bódit és Pintért lehozta a Toldi-Huszti kettős, helyükre Bárány és Baráth álltak be. Dzsudzsák így egy sorral előrébb került, Bárány pedig Szécsi mellé. Egyértelműen támadóbb és eredményesebb játékra kellett váltanunk, mert bár félidőben a Gyirmót is döntetlenre állt a Dorog ellen, elég kellemetlen pontvesztés lett volna, ha a második félidőben nem találtunk volna kapuba.

Mivel 15 perc játék után még mindig 1-1 állt az eredményjelzőn, újabb kettős cserét hajtottunk végre. Ugrait Sós, Korhutot Ferenczi váltotta. A játék képe ettől függetlenül nem változott, elképzeléstelennek tűnt a játékunk, a beívelgetéseink veszélytelenek voltak, a lövéseink egy Dzsudzsák-bombán kívül pedig erőtlenek. A 73. percben azonban Dzsudzsák ezúttal félmagasan adott be középre, a röviden üresen érkező Kinyik Ákos pedig a rövid alsóba továbbított, ismét vezettünk! 2-1!

A Kazincbarcikának már nem sok energiája maradt az ellentámadásokra, ráadásul Baráth nagyon jó teljesítményt nyújtott, több labdát is szerzett, de végül a támadásaink egészen a 85. percig nem hoztak sikert. Akkor egy sokadik Dzsudzsák-szögletet bár kifejeltek a védők, a kapus elkésett, letarolta Baráthot, jöhetett a jogos büntető. Dzsudzsák Balázs állt a labda mögé, és magabiztosan a jobb alsóba lőtt. 3-1, ezzel eldőlt, ha nehézkesen is, de nyertünk.

A mieink közül Bévárdit a folyamatos küzdés és a támadások aktív résztvevőjeként dicsérhetjük, Varga József megint sokat robotolt, a védelem pedig ezúttal nem sok esélyt adott az ellenfélnek. Dzsudzsák továbbra is hátán viszi a csapatot, de az első félidei játékáért Szécsi, a góljáért pedig Kinyik is dicsérhető. A cserék közül Baráth különösen jól szállt be a mérkőzésbe, és ha nehezen is, kicsit kínlódva is, de csak nyertünk. Szavazzatok, nálatok kik voltak a legjobbak?!

A győzelem és a 3 pont tehát zsebben, de a Gyirmót és a Vasas is megnyerte aktuális mérkőzését, így 1 pontos előnnyel továbbra is a Vasas áll az élen, mi pedig a második helyen néggyel előzzük meg a harmadik Gyirmótot. Az egyértelműen látszik, hogy az NB I-ben ennél jóval több kell majd, de odáig lesz még egy átigazolási és egy felkészülési időszak, no meg négy mérkőzés az NB II-ben, és jelen esetben most leginkább erre kell koncentrálnunk, így bár nagyon nem vagyok elégedett a ma látottakkal, de közhelyesen fogalmazva: a lényeg a győzelem és a legnehezebbek a kötelezők. Szerdán nyerni kell Békéscsabán, és ha a Gyirmót pontokat hullajtana Nyíregyházán, nagyon közel kerülnénk a feljutáshoz.

Hajrá Loki!
Csibu