LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2021/2022 nyár

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett:

Kölcsönből visszatérők:

Távozott:

Hosszabbított:

Profi szerződést kötött:

  • Kovács Gergő
  • Lipcsei Péter
  • Gellén Balázs
  • Tordai Balázs
  • Balla Mátyás
  • Mező Péter
  • Kozma Bence

Hírek, pletykák:

[09/23] Végül csak befutott még egy igazolás Németh Krisztián személyében. A 32 éves támadó kilenc hónapja klub nélküli, legutóbb az USA-ban játszott a Columbus Crew csapatában, ahonnan idén januárban távozott szerződése lejártával. A 37-szeres válogatott játékos 2022. június 30-ig írt alá a Lokihoz.

[09/10] Az utóbbi hetek meglehetősen unalmasan és eseménytelenül teltek, az átigazolási időszak pedig már több mint egy hete véget ért, aligha lesznek már változások a keretben, így lezárjuk ez a rovatot. Tartsatok velünk legközelebb is!

[08/31] Hivatalosan ma zár az átigazolási piac, innentől már csak szabadon igazolható játékosokat lehet majd szerződtetni, de Tőzsér Dániel mai nyilatkozata alapján nem valószínű, hogy lesz még változás a keretünkben.

[08/09] Haris Attila távozását hivatalosan is bejelentette a DVSC, a 24 éves középpályás az NB II-es Soroksárba igazolt, ahol korábban is futballozott.

[08/08] Bár korábban már bejelentette a klub, hogy Haris Attila távozni fog, később ezt a részt törölték abból a cikkből, amiben több hivatalos infót is megosztottak. Mostanra úgy tűnik, hogy a védekező középpályás szerződése felbontásával az NB II-es Soroksához kerülhet. A hivatalos bejelentésre hamarosan sor kerülhet.

[08/03] Bévárdi Zsomborral 2024 nyaráig szerződést hosszabbított a klub, így a 22 éves játékos további 3 évig marad a klub kötelékében.

[07/22] Charleston Silva dos Santos személyében brazil belső védőt igazolt a DVSC. A 24 éves ballábas játékos 2+1 évre írt alá a DVSC-hez. 2019 októberében érkezett Európába, első itteni csapata a bolgár Tsarsko Selo volt, majd megfordult Észak-Macedóniában a Vardar és a Makedonija együtteseinél is. Legutóbbi csapata a moldáv Sfintul Gheorge volt, ami azért is érdekes, mert alig egy hónapja, június 26-án igazolt oda, pályára lépett egy bajnokin és egy Konferencialiga selejtezőn, a hivatalos közlemény szerint pedig a DVSC megvásárolta a játékjogát.

[07/22] A hivatalos oldal egy cikkben foglalta össze az elmúlt hetek játékosmozgásait, melyek közül sokat már eddig is tudtunk. Megerősítették többek közt Bényei Balázs távozását, valamint Kovács Péter Szolnokra igazolását kölcsönbe, vele egyébként emellett szerződést is hosszabbítottunk. Sárosi NorbertSoltész JánosSzabó Kornél, valamint a tegnap bejelentett Lakatos Benjámin is a DEAC-ban futballozik egy évig kölcsönben. Csősz Richárd jelenleg az NB III-as csapattal készül, ő is kölcsönbe kerül majd valószínűleg. Kalafat Álmost szintén az NB III-as csapathoz irányították, míg Haris Attila távozik a DVSC-től, ő információink szerint a Nyíregyházához vagy a DVTK-hoz igazolhat. Több saját nevelésű játékos, név szerint Kovács GergőLipcsei PéterGellén BalázsTordai BalázsBalla MátyásMező Péter és Kozma Bence profi szerződést kapott a klubtól. Szintén most először kommunikálta le hivatalosan a DVSC, hogy Gróf Dávidot végleg megszereztük a Ferencvárostól, rajta kívül pedig Tomas Kosickyvel, valamint a már korábban bejelentett játékosokkal, tehát Bódi ÁdámmalDzsudzsák Balázzsal, Kusnyír Erikkel és Ugrai Rolanddal is hosszabbított a klub,

[07/21] Lakatos Benjámin a következő szezont a DEAC-nál tölti kölcsönben. A fiatal jobbhátvéd egy súlyos sérülést követően térhet vissza a pályára hamarosan.

[07/20] A csakfoci szerint kölcsönvennénk a Ferencváros 18 éves játékosát, Csontos Dominikot. A védelem bal oldalán és közepén is bevethető játékos tavaly két bajnokin játszott a zöld-fehéreknél. A Fradi a fejlődés és a több játéklehetőség érdekében engedné el ideiglenesen a játékost.

[07/15] Sylvain Deslandes 2+1 éves szerződést kötött a DVSC-vel. A bal lábas, 24 éves belső védő pályára lépett a legutóbbi két felkészülési mérkőzésen, és a jelek szerint meggyőzte a szakmai stábot.

[07/14] Az MLSZ adatbankja szerint Kovács Pétert Szolnokra adtuk kölcsön a következő szezonra. Kicsit lehangoló, hogy ezeket az információkat nem a klub kommunikálja le első körben, gondolunk itt az utóbbi napok történéseire: Bényei, Gaczella, Szabados, Kovács távozása, Deczki érkezése.

[07/14] Visszatért Debrecenbe Deczki Máté. A 21 éves kapus 2016-ban igazolt a Stoke Cityhez a Lokiból, az utóbbi két évben az Ajka kötelékébe tartozott, de az NB III-as Veszprémben védett. Most visszatért a DVSC-hez, de a következő szezont az NB III-as DEAC-ban tölti majd.

[07/12] Robert Gaczella (akinek leigazolását hivatalosan sosem jelentette be a DVSC, ám az elmúlt fél évben a klub kötelékébe tartozott), a DEAC-hoz szerződött három évre.

[07/11] Szabados Istvánt szerződtette az Ajka. A 23 éves, saját nevelésű kapusunk az előző 2.5 szezont a DEAC-nál töltötte kölcsönben, most szabadon távozott az NB II-es csapathoz.

[07/10] Próbajátékon van csapatunknál a 24 esztendős, francia-kameruni Sylvain Deslandes, aki ma pályára lép a 17 órakor kezdődő, Budafok elleni edzőmérkőzésen – számolt be a hírről a DVSC a Facebook oldalán. Posztját tekintve belső védő, évekig a Wolverhanpton kötelékébe tartozott, legutóbb a román elsőosztályú FC Arges csapatában játszott.

[07/08] David Babunski személyében észak-macedón középpályást igazolt a DVSC. A Barcelona utánpótlásában is megforduló 27 éves középpályás 2 évre írt alá.

[07/08] A zte.hu bukkant rá arra az infóra, miszerint Josip Špoljarić, az NK Osijek horvát középpályása Debrecenben folytatja pályafutását. A hírek szerint már csak formaságok választják el attól, hogy felbontsa szerződését Eszéken, és aláírja szerződését a Lokinál. A 24 éves támadó középpályás korábban korosztályos válogatott is volt.

[07/06] Bényei Balázsnak június végén lejárt a szerződése, és a jelek szerint nem hosszabbított vele a klub – a hétvégén a DEAC-ban lépett pályára felkészülési mérkőzésen.

[07/03] Yaroslav Annich személyében próbajátékos lépett ma pályára a DVSC-ben. A 21 éves ballábas belső védő az előző szezon első felét az ukrán harmadik ligában szereplő Rubikon Kijevnél töltötte, februárban pedig kölcsönadták az első ligás Olimpik Donyeck tartalékcsapatának (ők nem találhatók meg a legmagasabb három osztály mezőnyében).

[07/03] Bár semmilyen hivatalos kommunikáció nem érkezett ezzel kapcsolatban, úgy tűnik, hogy Gróf Dávid ténylegesen a DVSC játékosa marad. A hivatalos honlapon ugyanis a játékos adatlapján az alábbi rész szerepel: Az NB II-es bajnoki cím megszerzése után hivatalossá vált, hogy továbbra is a DVSC játékosa marad.”

[07/01] Biztos forrásból úgy értesültünk, hogy Könyves Norbert nem lesz a DVSC játékosa. A 32 éves támadó a DVTK-hoz fog igazolni. FRISSÍTÉS: Nem sokkal később a ZTE hivatalosan is bejelentette, hogy a miskolci klub kivásárolta Könyvest a szerződéséből.

[06/28] Kusnyír Erik három évvel meghosszabbította szerződését a klubbal, az új kontraktusa így 2024 nyaráig érvényes.

[06/22] Az nb1.hu szerint az elmúlt két szezont Siófokon töltő Tajthy Tamást kinézte magának a DVSC. A 29 éves játék a portál értesülései szerint jelenleg Újpesten készül.

[06/22] Dzsudzsák Balázs egy évvel meghosszabbította lejáró szerződését, így a következő szezonban is a DVSC játékosa lesz.

[06/21] Igaznak bizonyultak korábbi információink, Kinyik Ákos szerződtetését bejelentette a Paks. Saját nevelésű védőnk három évre írt alá a tolna megyei csapathoz.

[06/18] A Honvéd közleménye némileg korrigálja a DVSC által közölt részleteket Soltész Dominikkal kapcsolatban. Eszerint a játékos 2023-ig hosszabbított a kispestiekkel, hozzánk egy évre kölcsönbe érkezik, de opciós jogunk lesz véglegesíteni őt.

[06/18] A mai sajtótájékoztatón a klub bejelentette, hogy Bódi Ádám 3 évvel, Ugrai Roland pedig 1+2 évvel meghosszabbította lejáró szerződését. A korábban általunk már jelzett igazolásra is sor került, Soltész Dominik 1+3 évre lett a DVSC játékosa. Dzsudzsák Balázzsal közel az egyezség, mint ahogy a fiatalok, így Pintér Ádám is a csapattal kezdte meg a felkészülést, így az ő maradásukra is komoly esély mutatkozik.

[06/16] A hírek szerint esély mutatkozik Bódi Ádám maradására is. Korábban hírbe hozták őt a Vasassal, majd a DVTK-val is, illetve külföldi ajánlata is volt, de úgy tűnik, hogy Dzsudzsákhoz hasonlóan ő is szerződést hosszabbíthat.

[06/15] Dzsudzsák Balázs napokon belül meghosszabbíthatja lejáró szerződését a DVSC-nél. A Honvédnál egyébként cáfolták az esetleges érkezését.

[06/12] Információink szerint Soltész Dominik lehet a következő igazolásunk. A 20 éves, ballábas szélső a Honvéd futballistája, de az előző két szezont Ajkán töltötte kölcsönben. A hírek szerint első körben hozzánk is csak kölcsönbe érkezne a következő szezonra. Ezzel együtt viszont Skribek Alen nem valószínű, hogy a DVSC játékosa lesz.

[06/10] Információnk igaznak bizonyult, Marko Nikolic aláírt a DVSC-hez. A szerb védő végül 1+2 éves szerződést kötött a klubbal.

[06/08] Információink szerint Marko Nikolic lehet az első érkezőnk, miután mindenben sikerült megállapodni vele. A szerb védő jövő héten érkezhet orvosi vizsgálatra, amelyen ha átmegy, 3 évre írhat alá.

[06/08] Az Al-Ainhoz szerződő Rebrov nem bánná, ha Dzsudzsák Balázs a csapatába igazolna. Mint ismert, ez volt az utolsó arab csapata, mielőtt hazatért volna Debrecenbe.

[06/07] A csakfoci.hu szerint az Újpest mellett a DVSC is kinézte magának a DVTK 28 éves támadóját, Stefan Drazicot. A szerb játékos élő szerződéssel rendelkezik a miskolciaknál, így ki kellene őt vásárolni.

[06/05] Skribek Alen érkezésére információink szerint igen komoly esély mutatkozik, már csak csapatával, a Puskás Akadémiával kellene megegyezni. Rajta kívül pedig egy másik ex-Budafok játékos nevét is bedobták a kalapba, ő pedig nem más, mint a 23 éves belső védő, Marko Nikolic.

[06/03] A Nemzeti Sport mai cikke szerint Dzsudzsák Balázs iránt élénken érdeklődik a Honvéd, Gróf Dávid ugyanakkor maradhat Debrecenben, mivel információjuk szerint a klub megegyezett a Ferencvárossal a kivásárlási árról. Bódi Ádám esetében továbbra is a levegőben lóg a távozás lehetősége, míg Ugrai Rolandra nem tart igényt a stáb. Újdonság viszont, hogy a hírek szerint a klub szeretné megszerezni a Puskás Akadémia 20 éves támadóját, Skribek Alent, aki az előző szezont Budafokon töltötte kölcsönben.

[06/02] Szatmári Csaba szerződtetését bejelentette a Diósgyőr. A 27. életévét a napokban betöltő védő egész eddigi pályafutását a DVSC-ben töltötte, most szerződése lejártával távozott.

[05/29] A Budaörs közleményben jelentette be, hogy visszatér anyaegyesületébe, azaz a DVSC-be a náluk kölcsönben szereplő utánpótlás válogatott kapus, Kovács Péter. 

[05/29] Bódi Ádámnak több ajánlata is van, akad köztük külföldi is, de a jelek szerint Diósgyőrben köthet ki.

[05/24] És végezetül még egy infó, a hírek szerint az Eszéktől a mai napon távozó Gyurcsó Ádámmal is felvettük a kapcsolatot, ám a középpályás szerződtetése Fehérváron is téma.

[05/24] A DVTK-val egyébként több üzlet is megköttethet, a hírek szerint Malenica mellett még Polgár Kristóf és Goran Milovic is kiszemelt a borsodiaktól.

[05/24] Néhány infó a mai napra is: Kondás Elemért holnap hivatalosan is bejelenthetik, mint a DVTK vezetőedzője. Segítői Igor Bogdanovics és Máté Péter lesznek, előbbi vezetőedzői, utóbbi másodedzői feladatot látott el a DVSC II-nél az utóbbi hetekben. Ez számunkra azért is érdekes, mert több volt játékosát is Miskolcra csábíthatja. A korábban már beharangozott Szatmári mellett még Kinyik is ott köthet ki, mellette pedig még felmerülhet Zöldesi, Pávkovics, Bényei Balázs, Sós, Csősz, Kundrák neve is, mint lehetséges érkező.

[05/23] Marko Malenica érkezhet, amennyiben nem sikerül Gróf Dávidot itt tartani. A 27 éves horvát hálóőr tavasszal a DVTK-ban védett, de a játékjogával az Eszék rendelkezik.

[05/22] Úgy értesültünk, hogy Pintér Ádámot kivásárolja szerződéséből a Vasas. A hírek szerint a játékos maga szeretett volna távozni.

[05/20] Értesüléseink szerint Szatmári Csaba a Diósgyőr játékosa lehet a következő szezontól. Mint ismert, a hírek szerint az ő szerződése is lejár most nyáron.

[05/18] Szabó Péter szerint egyébként már megvannak a DVSC kiszemeltjei, és állítása szerint „Biztos, hogy lesznek külföldiek a keretben, de minimális létszámmal és csak olyan posztokon, ahová nem tudunk magyar játékost szerződtetni.”

[05/18] Az esetleges érkezőkről egyelőre keveset tudunk, az viszont biztosnak tűnik, hogy egykori játékosunk, Könyves Norbert visszatérhet a nyáron. A válogatott futballista jelenleg a ZTE labdarúgója, de köztudott róla, hogy Debrecenben építkezik, és jól érezte magát a családjával a Cívisvárosban.

[05/18] Ugyanígy kérdőjeles a lehetséges távozók oldalán a lejáró szerződéssel rendelkező labdarúgók helyzete. Ami biztos, hogy Bódi Ádámnak, Dzsudzsák Balázsnak és Ugrai Rolandnak lejár a megállapodása, csakúgy, mint a kölcsönben lévő Gróf Dávidnak. A transfermarkt adatbázisa szerint Szatmári Csaba és Tomas Kosicky szerződése is csak idén nyárig él, ezt azonban nem feltétlen tartjuk hiteles információnak. Mindegyik játékos helyzete kérdéses egyelőre, vélhetően lesznek majd bejelentések velük kapcsolatban.

[05/18] Vannak még biztosra vehető játékosmozgások, ezek pedig a kölcsönben szereplő futballisták, akik jó részét a fiókcsapatnak, a DEAC-nak adtunk kölcsön. Az NB III-ba kiesett gárdától visszatérhet Bényei Balázs, Sárosi Norbert, Kundrák Norbert, Sármány Kristóf, Kenderesi Dávid, Nikitscher Tamás és Zöldesi Illés, valamint szintén érkezhet a tavaszra Kazincbarcikára kölcsönadott Csősz Richárd, a szezont Budaörsön töltő Kovács Péter, illetve az év elején még Kecskemétre kölcsönadott, ám a tavasszal Tiszaújvárosban játszó Kerekes Krisztián. Nem lenne azonban meglepő, ha a nagy részük ismét máshol folytatná a következő szezonban, akár kölcsönben, akár végleges eligazolással.

[05/18] Az első idei biztos átigazolási hírt tegnap jelentette be a DVSC, miszerint Kinyik Ákos lejáró szerződését nem hosszabbítják meg, így saját nevelésű védőnk távozik a csapattól. Értesüléseink szerint Pakson folytatja a pályafutását, de ez még nem nyert megerősítést.

[05/18] Véget ért a szezon, indul a játékoskeringő! Ezúttal is egy helyre gyűjtünk minden átigazolási pletykát, híresztelést és tényt. Ezúttal is a magyar sportsajtó hírei, illetve a saját értesüléseink alapján dolgozunk, de alkalomadtán ezúttal is beizzíthatjuk a Zuhanyhíradó rovatot, ahol szurkolói pletykák is feltűnhetnek.


>>> A korábbi rovatokért kattints ide! <<<