LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Engedjük el?

Két hete úgy fogalmazott Enderson a Paks meccs beharangozójában, hogy bárcsak mennénk inkább a Fradihoz, az is kellemesebb túrának ígérkezne. Most pedig itt vagyunk, megyünk a Fradihoz, és az előzetes esélylatolgatás alapján azt érzem, hogy bár lennénk már túl a meccsen… Nyilván egy ilyen minőségű csapat ellen reálisan nem sok keresnivalónk van, de azért elengedni nem kell a meccset. Ahogy Huszti Szabolcs is fogalmazott, az ilyen mérkőzéseken lehet csak igazán felmérni, hogy hol is tartunk.

A Fradi túl van egy sikertelenül megvívott BL play-off meccsen a Young Boys ellen, és kettős vereséggel búcsúztak, így „csak” az Európa Ligában folytathatják ősszel (off: a csoportjuk hasonlóan „szar” lett, mint anno a mi BL csoportunk, egyik sem sztárcsapat, de mindegyik nagy falatnak tűnik). Ráadásul az a keddi meccs iramában már az európai színvonalat verdeste alulról, NB I-ben ilyen mérkőzéseket nem fogunk mostanában látni, lévén hogy nincs még egy, a Fradihoz fogható minőségű csapat itthon. És nyilván ellenünk sem fognak olyan hőfokon pörögni, mint a svájciak ellen, de kétlem, hogy demotiváltság, vagy fáradtság jelei mutatkoznának rajtuk. Előbbi azért nem, mert a Kisvárda elleni fiaskó után nem igazán fér bele nekik még egy hazai botlás, utóbbi pedig azért, mert bő a keretük, és mert erőnlétileg szemmel láthatóan rendben van a keret, nem okoz gondot nekik a kettős terhelés. Így aztán az ilyen lózungokban kár is bíznunk, hogy majd emiatt lesz esélyünk. Nem azt mondom, hogy nem lesz, de ami lesz, az nem emiatt.

A ZTE elleni meccsünk nagyon nem nézett ki jól, sem játékban, sem hozzáállásban, és ez utóbbit Huszti is felemlegette most a Fradi meccs beharangozójában: „Fontos, hogy rendben legyen a csapat hozzáállása, nem úgy, mint a ZTE ellen, mert ha ezúttal is úgy futunk ki a gyepre, akkor biztos, hogy semmi keresnivalónk az NB I-ben” – lehet őt szidni, hogy milyen edző, de nekem tetszenek ezek a tökös nyilatkozatok, bár őrá sosem volt jellemző a mismásolás és a mellébeszélés. Bízom benne, hogy mentálisan sikerül összeszedni a csapatot, és adott esetben személyi cseréket eszközölni annak érdekében, hogy minden pályára lépő játékos 100%-ban odategye magát.

Ha már személyi cserék, én biztos vagyok 1-2 változtatásban a kezdőt illetően, illetve reménykedem is néhány további cserében. Nem árulok zsákbamacskát, már a múlt heti meccs után is jeleztem, hogy szívesen látnám újra a kapuban Gróf Dávidot, és azt is érzem, hogy meg fogja kapni a lehetőséget – ha nem most, akkor a következő fordulóban. Hátul jó lenne, ha végre ki tudnánk állni egy értelmes védelemmel. Ez nálam úgy nézne ki, hogy minél többen az eredeti posztjukon játsszanak: Korhutot szeretném balhátvédként látni, középen Deslandes (ha felépült, köszönjük a tájékoztatást a sérültek állapotáról), és jobb híján Baráth (lehet, hogy életveszély pont a Fradi ellen próbálgatni, de a ZTE ellen szerintem nem volt rossz, és hát látva a többi opciót, igazából édesmindegy), jobb oldalon pedig Kusnyír (jobb híján). A középpályán is mikor ha nem most lehetne Bényeinek lehetőséget adni Varga helyett, de úgy gondolom, hogy a rutinra szavaz majd az edzői stáb. Viszont ha helyette nem is, mellette simán kezdhet. Ugyanis szerintem nagy luxus lenne a Varga-Dzsudzsák szűrőpárossal nekifutni a Fradi támadósorának, így arra számítok, hogy lesz egy biztosíték kettejük mellett/mögött – ez lenne nálam Bényei. Így Dzsudzsák akár egy sorral feljebb is mehet, kevesebb védekező feladattal. A széleken Ugrai (vagy Ferenczi, ha cél a stabilabb védekezés, a Paks ellen bejött) és Bévárdi kezdene nálam, elöl pedig Szécsi, akivel jobban lehet kontrázni, mint Tischlerrel. Ezek az én vágyálmaim, a valóságban valószínűleg nem sokban fog ez hasonlítani. De egy próbát megérne.

A Fradi nem tudom milyen kezdőt küld majd a pályára, de nem is érdekel, ha teljes cseresorral állnának ki, akkor is minden poszton jobb játékosaik lennének. Az én részemről annyi az elvárás, hogy vegyük fel a kesztyűt, ne adjuk könnyen a bőrünket, ha kell, állva haljunk meg – persze azért elkerülvén a 4-5 gólos zakót. Ha sikerülne pontot szerezni, az nagyobb csoda lenne, mint ha Dzsudzsákot behívná a válogatottba Rossi. Ha mindenki jó napot fog ki nálunk, a Fradinál pedig fásultság lesz, akkor lehet is rá sanszunk. De a realitás egy 2-3 gólos hazai győzelem. Az én tippem 3-0. Ne legyen igazam.

Kezdés holnap kora este, 18:15-től, aki tervez menni, annak 2850 ft-ot kell kicsengetni a vendégjegyért. De nyilván adja a TV is a meccset, az M4-en lesz látható. Hogy ki vezeti a találkozót, azt egyelőre nem tudni, de úgyis csak szar sporit tudnak küldeni, hiszen mindegyik az, hehehe.

PS, volt egy kis elmaradásunk mostanában a meccsvégi szavazások összegzésével, de azóta pótoltunk mindent, a továbbiakban a fenti menüsorból is bármikor elérhető az Osztálynapló.

Hajrá Loki!