LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Vezér nélkül is pontokért

Hasonlóan a magyar válogatott Wembleyben elért eredményéhez, a Videoton ellen már-már győzelemmel felérő döntetlent ért el a Loki két hete a Nagyerdőben. A pontszerzés értékét növeli, hogy a piros-fehérek jelentős bírói ellenszélben tették meg mindezt. Kéthetes szünetet követően folytatva a pontvadászatot ezúttal idegenben, Mezőkövesden vendégszerepelnek Huszti Szabolcs tanítványai vasárnap. Cél ebben az esetben is minimum a pontszerzés lenne.

Csakhogy a fentebb említett nehezített pálya ezúttal jelen lesz Matyóföldön is. Ezzel azonban egy pillanatra sem szeretném már az okokat és a magyarázatokat keresni egy esetleges betlire. Ezek pusztatények, amelyek akár döntően is befolyásolhatják a találkozó kimenetelét. Nézzük csak, hogy mik lehetnek ezek!

Elsőnek talán a legérzékenyebb veszteségünk a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs elvesztése, akit a székesfehérváriak elleni mérkőzésen állított ki ideje korán a meglehetősen következetlenül bíráskodó Vad II sporttárs, ami egymérkőzéses eltiltással jár az egykori válogatott játékosnak. Az ő csupaszív játékára és forintos labdáira nagy szükségünk lenne. Hasonlóan eltiltását fogja tölteni sárga lapjai miatt Sós Bence is (támadó létére 8 meccsen összeszedte az 5 sárgát…), de Poór, Pávkovics, Szécsi, Kusnyír és Charleston szerepvállalása sem valószínű. Ha ez nem lenne még elég, több hétre elveszítettük az eddig parádésan védő Tomas Kosickyt is, de az ő pótlása Gróf Dáviddal a sorainkban szerintem megoldott. Ezzel együtt is leginkább az a kérdés, hogy ki fog vezéregyéniség lenni a matyók ellen? A hírek szerint Bódi Ádám játékra jelentkezhet akár már hétvégén, ami mindenképpen jó hír számunkra. Reméljük, hogy a szakmai stáb ki tud találni valami megoldást a sérültek megfelelő pótlására. Ez a válogatott pauza mindenesetre jól jött nekünk, hiszen az eddig maródiak közül néhányan felépültek. Talán nem mondok újat azzal, hogy ez alkalommal is kulcskérdés lesz az, hogy a védekezésünk mennyire fog stabil lábakon állni, mert a támadójátékunkkal eddig nem volt olyan nagy problémánk.

Végül, de nem utolsó sorban az ellenfelünknél edzőváltás történt, hiszen Pintér Attila második regnálása finoman szólva sem volt sikeres, lévén hogy rosszabb gólkülönbség miatt csak a tizedik helyen állnak, két pontra a kieső Gyirmóttól, így a korábban két bajnoki címet szerző debreceni sikeredzőnek, Supka Attilának a kezébe adták a marsallbotot. A tréner ezt megelőzően Kisvárdán is letette a névjegyét, hiszen stabil középcsapatot csinált a szabolcsiakból. Ez több szempontból sem jött jól számunkra, hiszen személy szerint nyugodtabb lettem volna, ha még edzőváltás előtt letudtuk volna ezt a kilencven percet.

Így tehát az, hogy jelen pillanatban a DVSC a nyolcadik és a Mezőkövesd a tizedik helyen áll, ne tévesszen meg senkit, hiszen meggyőződésem, hogy egy rendkívül nehéz találkozó vár a Lokira, ahol a győztes fél nagyot léphet előre a tabellán, hiszen nem sok különbség van a csapatok között a középmezőnyben, így minimum egy pontot jó lenne megszerezni. Azonban vélhetően akkor sem lennénk nagyon elkeseredve, ha lemásolnánk a legutóbbi mérkőzésünket ellenük, amikor a hajrában esett Garba góllal mindhárom bajnoki pontot bezsebeltük. Ehhez azonban most is nagyon sok mindennek klappolnia kellene.

Egy biztos, a szurkolókon bizonyára nem fog múlni semmi, hiszen valószínűleg sokan útra kelnek majd, hogy a helyszínen buzdíthassák kedvenceiket. Aki viszont nem tud elutazni, azoknak marad a televízió és az M4 Sport élő közvetítése.

HAJRÁ LOKI!