LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Pont nem hiányzik most nekünk a kupameccs

A vasárnapi Felcsút elleni pofon után mindenki az edzőváltásra várt, miközben azon aggodalmaskodunk, hogy mi lesz a szombati, MTK elleni, igencsak fontosnak ígérkező meccsen. Eközben pedig szerdán jelenésünk van a Magyar Kupában egy igencsak kellemetlen ellenfél otthonában. Ne kerteljünk, valószínűleg a hátuk közepére sem kívánják most ezt a meccset a klubon belül, de én magam is így vagyok ezzel.

A Kecskemétről amúgy sincsenek feltétlenül jó emlékeink, a lila-fehér csapat jó tíz éve még meghatározó csapata volt az NB I-nek és én még emlékszem arra, hogy mennyiszer fáztunk meg a Széktói Stadionban. Bár a hatodik bajnoki címünket ott ünnepelhettük, ahhoz is a szerencse kellett, mert sikerült kikapnunk a már tét nélkül játszó hazaiak ellen. Fricskáztak meg minket Debrecenben is, nem is egyszer, és kalapáltak el minket elég rendesen többször is Kecskeméten. Vannak persze szép emlékek is, úgy mint az Oláh Gábor utcai stadion búcsúmeccse (5-0 ide), de összességében mindig is egy kellemetlen ellenfél volt számunkra a Bács-Kiskun megyei alakulat.

Aztán 2015-ben az MLSZ licenszforradalma őket is elmosta, a klub teljesen a nulláról kezdte újra a megyei bajnokságban a szereplést, és most nyáron sikerült felverekedniük magukat az NB II-be – tették mindezt úgy, hogy igazából a saját NB III-as csoportjukat sem tudták megnyerni, ám az NB III Közép csoportját megnyerő Iváncsa nem vállalta az NB II-t, így legjobb másodikként a Kecsót kérték fel az indulásra. Ők pedig köszönték is szépen, és éltek a lehetőséggel. Nem is akárhogyan, hiszen eddig parádésan szerepelnek újoncként az NB II-ben, hetekig feljutóhelyen álltak, de még most sem állnak rosszul, hiszen 26 pontjukkal a harmadik pozícióban vannak, egy pontra a második Vasastól és kettőre az éllovas Haladástól. Azért vélhetően nem a feljutást célozták meg idén, ám kiesési gondjaik aligha lesznek. A hírek szerint anyagilag sem állnak rosszul, így elképzelhető, hogy pár éven belül újra NB I-re esélyes keret alakul majd ki.

Ezzel szemben nálunk most nem túl rózsás a helyzet. A Gyirmót elleni fölényes, 5-0-s siker talán túlzottan is lenyugtatta a kedélyeket, azóta ugyanis egy döntetlen mellett három zakó a mérlegünk, és nagyon közel a kiesőzóna. Rengeteg a sérültünk és mentálisan sincs topon a csapat, legalábbis erről árulkodik a rengeteg fegyelmezetlen, meggondolatlan és durva belépő, reklamálás, frusztráció, amik számtalan sárga és piros lapot eredményeztek az elmúlt néhány bajnokinkon. Talán pont az következett be, amitől tartani lehetett egy ilyen összetételű keret esetében: a sok 30 pluszos játékos egója nehezen bírja el a jelenlegi negatív helyzetet. Erre persze gyógyírt jelenthetne a siker a kupában, de egy rosszul sikerült eredmény tovább ronthat a helyzeten.

Bevallom, én arra számítottam, hogy ezen a mérkőzésen már nem Huszti Szabolcsék fognak dirigálni, de szinte biztosra vehető, hogy holnapig nem menesztik őket, főleg, hogy miközben írom ezt a cikket, frissiben jelent meg egy helyzetértékelő cikk a hivatalos honlapon. Röviden lefordítva az ott leírtakat, ultimátumot kapott a szakmai stáb a következő mérkőzésekre, ez alatt szerintem főként a holnapi kupameccs, valamint az MTK elleni kiesési rangadó értendő. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy egy kupakiesést túlélnének, így azt gondolom, hogy a legnagyobb tétje pont az edzői stáb számára lehet a holnapi mérkőzésnek. Talán pont emiatt nem fogják nagyon felforgatni a kezdőt, pedig szerintem indokolt lenne pihentetni néhány poszton. Kapusposzton nem várok változást, a védelembe viszont szinte biztosan bekerül majd az előző kupakörben győztes találatot szerző Nikolics, a hétvégén pihenő Korhut, és én személy szerint örömmel látnám a csapatban az utánpótlás válogatottban remeklő Szujó Attilát. Mikor, ha nem most mutathatná meg magát az eddig látványosan (és vélhetően joggal) mellőzött Babunski, de bizonyíthatna Gyönyörű Gergő, vagy épp Pintér Ádám is.

Van tehát baj dögivel, és nem biztos, hogy ez a kupameccs sok jóval kecsegtet. Őszintén szólva nem lepődnék meg, ha kiesnénk, bár nem tudom, hogy az ellenfélnél hogy gondolkodnak, mennyire veszik komolyan a kupaszereplést, mennyire akarják bevetni a legjobbjaikat ellenünk. Ha a legerősebb keretükkel jönnek, akkor nem sok jóra számítok. Mindenesetre megnézzük majd streamen, és bízunk a legjobbakban.