LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ezer éve nem írtunk már cikket a kis Lokiról

Ennek pedig az az oka, hogy ezer éve nem jártunk meccsükön. Lássuk be, az elmúlt évek NB III-as, és előtte néhány megye I-es szezonja nem volt túl vonzó a csapatnak. Hol van már az a DVSC-DEAC, amely annak idején ezüstérmet szerzett a kétcsoportos NB II-ben?! Azóta persze sok víz lefolyt a Tiszán, napjaink kis Lokija egy teljesen új garnitúrával, a 19 év alatti korosztály tehetségeivel  (kiegészülve néhány visszajátszóval) vágott neki az idei NB III-as küzdelmeknek egykori kőkemény védőnk, Máté Péter vezérletével. Ma pedig az Eger csapatát fogadták az ötödik forduló vasárnap délelőtti mérkőzésén.

A hétközi fordulóban a visszajátszók nélkül pályára lépő DVSC II sokáig tartotta magát Hajdúszoboszlón, de végül a hajrában könnyűnek találtatott és négygólos vereséget szenvedett. Ha ez nem lett volna még elég, a mérkőzés után a csapat vezetőedzőjét Máté Pétert egymeccses eltiltással is büntették kiállítása miatt. Ilyen körülmények közepette kellett tehát kijavítani a csorbát az Eger ellen vasárnap délelőtt a Loki tarcsinak. Az eredmény ismeretében elmondhatjuk, hogy sikerült, sőt a vártnál fölényesebb győzelemmel szerezték meg a hazaiak a három bajnoki pontot. Bár mint tudjuk, alapvetően nem a pontok gyűjtögetése a cél ezeknek a játékosoknak, hanem a minél több játéklehetőség a felnőttek között.

A kispadon Máté mester távollétében Árva Norbert másodedzőnél volt a kormánypálca és a kezdőben már ezúttal volt három visszajátszó, Major, Kundrák és Rácz. A túloldalon az egriek kerete (kispadon Szekeres Adriánnal) nagyrészt diósgyőri tartalékokra épült, megspékelve két veteránnal, a korábban magyar gólkirály Simon Attilával és az ex-kaposvári Hegedűs Dáviddal.

Vinter sporttárs sípjelét közel háromszáz néző követte dacára a délelőtti időpontnak majd aztán szépen bekezdett az Árva csapat és már a negyedik percben Horváth Zalán egy szögletet követő kapufa után a kipattanót juttatta a hálóba, ezzel gyorsan előnybe kerültek a piros mezes debreceniek. Ez pedig megadta a mérkőzés jó alaphangját és jóval veszélyesebben is játszottak a fiatalok, míg az egriek nagyon tompán mozogtak. Annak ellenére, hogy a nyári felkészülésnél a felnőtt csapatnál készülő Farkas besárgult már a nyolcadik percben, nem volt egy durva meccs, hiszen összesen csak három lapot osztott ki a spori. A félidő hajrájában, mikor kezdett valamennyire éledezni a vendég gárda, egy szöglet után Rácz Balázs fejelt könnyed gólt, de az ellenfél kapusa, Szalay is beletette a magáét, hiszen borzalmasan mozdult ki a kapujából. Megérdemelten vezetett két góllal a kis Loki a szünetben.

A szünet után nem változott semmit sem a játék képe, hiszen a hevesiek Simon Attila képességeire próbáltak apellálni, de a lescsapdánk legyőzte az egykor az osztrák Bundesligában is megforduló támadót, aki leginkább verbálisan volt aktív a második felvonásban és csoda, hogy bíró, hogy nem jutalmazta mindezt egy büntetőlappal. A mieink ezzel nem is foglalkoztak, mert az 53. percben egy formás támadás végén Bökönyi Adrián is bevette az Eger kapuját. Ez kellett is, hiszen 60. percben Jónyer némi rövidzárlat után szépített, egy bevetődő védőn gellert kapott a lövés, így lett az védhetetlen. Ettől azonban nem estek össze a cívis fiatalok és a meddő egri próbálkozásokra rendre szögletrúgásokkal és lövésekkel válaszoltak. Egy ilyen pontrúgás után pedig Tordai lőtte be a kapufa segítségével a mérkőzés utolsó gólját. Habár hozzá kell tenni, az oroszlánrészét Rácz csinálta meg, aki látványos mozdulattal hozta helyzetbe magát a találat előtt.


A DVSC II megérdemelten nyerte meg az összecsapást és akár lehetett volna ez a különbség több is a második félidei teljesítményünket látva. Ezzel pedig helyet cserélt a két csapat a tabellán, hiszen 7 ponttal a 11. helyen állnak Máté Péter tanítványai. Folytatás augusztus utolsó napján a Pénzügyőr otthonában.

A visszajátszók közül Major ismét hozta magát és remekül szerezte a labdákat a középpályán, de a szélen is bemutatott egy-két formás elfutást és csapata egyik legjobbja volt (egyelőre rejtély, hogy miért jegelik őt a felnőtt csapatnál). Rajta kívül az első félidőben Kundrák mozgott jól, benne volt a két gólunkban is, illetve a kapuban Erdélyi is magabiztosan teljesített, nem véletlen kapta meg ilyen fiatalon a lehetőséget már a felnőtt csapatnál is a felkészülés során. Igazság szerint csapatként küzdöttek és nyertek a piros-fehérek, nem lógott ki senki sem. Kellemes csalódás volt a mérkőzés, lehet, hogy gyakrabban kéne kijárni!

HAJRÁ LOKI!