LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Egy győzelemmel gyakorlatilag bennmaradnánk

Vasárnap Zalaegerszegen vendégszerepel a csapat, és jó lenne egy győzelemmel feledtetni a múlt heti, rossz szájízt hagyó, bosszantó hazai kudarcot. A helyzetünket ugyanakkor nem könnyíti a sok sérült, valamint Manrique, Dzsudzsák és Ferenczi eltiltása. Pedig egy sikerrel újabb fontos lépést tehetnénk a dobogó felé, arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag bennmaradnánk öt fordulóval a vége előtt.

Persze kicsit talán provokatív a címadás, de attól még igaz: ha nyernénk Zalaegerszegen holnap, akkor 5 fordulóval a vége előtt 15 pontos előnyre tennénk szert a 11. helyen álló Honvéd előtt, és 5-tel több győzelmünk is lenne, ami matematikailag még behozható ugyan, máshogy viszont már nem nagyon. Erre biztosan sok szurkoló szisszen fel: milyen kiesésről beszél Enderson? Hiszen a dobogó a cél! A nemzetközi kupaszereplés! Azért legyünk őszinték: a szezon kezdetén, na meg pláne a tavalyi évben még nagyon nem ez volt a cél: reálisan mi is azt vártuk el a szezonnyitó podcast adásban, hogy ne legyenek kiesési gondjaink. Redboy fogalmazta meg a tavasz elején azt a célt, hogy 5 fordulóval a vége előtt maradjunk bent biztosan, amit mi megmosolyogtunk. És láss csodát: 5 körrel a vége előtt mégis megtörténhet mindez!

Na persze jó lenne ennél kicsit nagyobbat álmodni, és megcélozni a dobogót, amire még mindig adott a lehetőség, bár a múlt héten nagy esélyt szalasztottunk el, hála egy remek kapusteljesítménynek, és egy koránt sem remek játékvezetésnek. Ráadásul a találkozó utózöngéi sem nekünk kedveztek: Ferenczi János 3, Dzsudzsák Balázs 2 meccses eltiltást kapott az öltözőfolyosón történt reklamálás, illetve dulakodás miatt. Jó hír viszont, hogy Deslandes a sérüléséből, Lagator pedig az eltiltásából térhet vissza, nem lesz viszont Manrique 5 sárga miatt.

Ha azt vesszük alapul, hogy ebben a szezonban inkább a papírforma szerint nyerhető meccseket hozzuk, az erősebb ellenfelektől pedig kikapunk, valamint az utóbbi fordulókban jelentősen feljavultunk idegenben (és visszaestünk hazai pályán), akkor akár egy győzelem is benne lehet a holnapi találkozóban. Az viszont tény, hogy az utóbbi években rendre vereséggel távoztunk Zalaegerszegről, ami még akkor is óvatosságra kell, hogy intsen, ha aktuális ellenfelünk nincs a legjobb passzban.

A találkozó vasárnap 18:45-kor kezdődik, élőben a helyszínről és az M4 Sporton keresztül is követhetőek lesznek az események.

Hajrá, Loki!

Enderson