LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Színház az egész futball

dsc0163Most nem arra akarom kihegyezni, hogy akkor minden labdarúgó színész. Az antik és modern színház kettőssége ellenben jól értelmezi az elmúlt két hét eseményeit. A fradimeccs klasszikus komédia volt, elsőrangú gegekkel (Akeen Adams és Holman) és frappáns, csattanós végkifeljettel (Szakály bepöccinti a negyediket). A mediterrán túra ezzel szemben egy modern tragédia jellemvonásait mutatja: nincsenek csúcsok, nincs katartikus befejezés, az egész konklúzió  csak enyészet, fájdalom és kilátástalanság. Egy majdnem értékelhetetlen produckió értékelése.Hogy mennyie jó ez a Pécs? Semennyire. A Pécs egy rossz középcsapat, akit egy Debrecennek nem is elvernie, de labdához jutnia sem szabadna engedni. Ehelyett azt látom, hogy saját magunkat kéynszerítjük alárendelt szerepbe azzal, hogy minden támadást villámgyorsan, 2-3 passzal akarunk végigvinni, aminek az lesz a vége – hozzétesszük, hogy itt általában nehezebben kivitelezhető passzokról van szó -, hogy eladjuk a labdát és összességében hagyjuk az ellenfelet építkezni. Két kérdés: miért gondoljuk, hogy idegenben egy Pécs ellen is inkább védekeznünk kell és miért gondoljuk, hogy az ebből indítot kontrajáték hatékony lesz, ha gyakorlatilag egy igazán gyors játékosunk van? Miért nem támadjuk le rögtön az ellenfelet, ha már bizonyítottan nem a Barcelona ellen játszunk?

De nehogy csak a negatívumokat emeljem ki, így, mielőtt kiosztanánk a bizonyítványt, még kitérnék arra, hogy miért nem törtem össze lelkileg teljesen. Először is Selim, aki elkapni látszik az elvesztett fonalat és meglőtte az idény kapufáját, emellett természetesen végigrobotolta a meccset. Egyedül a sárga lapok nem hiányoznak; úgy látszik, a végére nehezen tűrtőzteti magát. Második pozitívum az ötödik perc, ahogy Kulcsár egyszerűen körbefutotta Mohl Dávidot, Volas pedig (harmadik pozitívum) ismét gólt szerzett. Sajnos nincs több, ennyi volt a lista. Nem játszott Slimane, Szécsinek pedig jobb, ha éket, vagy árnyékéket játszhat, és ezzel Szakályt sem veszítjük el a középpályáról teljesen. Borzasztó meccs volt, remélem látja a stáb is, hogy idegenben is agresszívabb játék kell.

Verpecz István – 6

Egy hajmeresztő megoldása volt, egyébként nem lehetett rá panasz. A gólokról nem hiszem, hogy ő tehet.

Lázár Pál – 6

Erőszakos volt, most nem tudta úgy segíteni a támadásokat, de ennek legfőbb oka, hogy a támadások nem is voltak, főleg az első félidőben.

Mészáros Norbet – 6

Nem őt hibáztatom a második gól miatt, egyébként is jól zártak hátul. Feltehetően fájdalmai ellenére vállalta a játékot, most pihenő vár rá.

Máté Péter – 5

Szécsivel karöltve szerencsétlenkedtek egy sort a második gól előtt, ezért jár neki eggyel kisebb osztályzat. A fejjátékával nincs gond, viszont az ilyen helyzetekre ügyelni kell.

Vadnai Dániel – 6

Nem emlékszem, hogy átjátszották volna, a támadásokban még bátortalan volt. Egyelőre Korhut még jobb választás, ő bátrabban és többször merészkedik előre, védekezni viszont tud, ez jó hír.

Bódi Ádám – 3

Sajnos, mint utólag kiderült, neki fájós bokával kellett játaszania és ez meg is látszott a teljesítményén. Nem sokszor volt játékban, és akkor enyhén fogalmaztam. Hármas osztályzatnál jobbat nem tudok adni, de tudjuk, hogy rá egészségesen számíthatunk.

Zsidai László – 6

Olyan nagy probléma vele sem volt, megoldotta, ami a feladata, bár néhány pontatlan passz nála is becsúszott. Ő ezt stabilan tudja és ez nekünk megfelel.

Selim Bouadla – 6.5 – A mérkőzés legjobbja

Azért nem hetes, mert a kapufa nem lett gól, egyébként most jól mozgott. Kezd magára találni, kellett neki az elején is 4-5 mérkőzés, hogy teljesen formába lendüljön. Pozitívum, hogy ő legalább nem sérült rá a bokájára.

Szakály Péter – 4

Messze elmaradt a legjobbjától, de legalább bevallotta, hogy bosszantja ez az állapot. A nyilatkozatait mindig örömmel olvasom, jól látja a helyzetet, de ennél több kell tőle. Maradjunk annyiban, hogy most nem ment a játék, mindenkivel előfordul, hogy hiába akarja, mindig rosszul dönt.

Kulcsár Tamás – 6

Kulcsszerepet vállalt a gólban, utána elhagyta a pályát, remélem, minél hamarabb felépül.

Dalibor Volaš – 6

Gólt szerzett és emellett próbált küzdeni, de ez nem az ő szerepe. Benne egy klasszikus target mant ismertünk meg: egy kevésbé jó passzból is képes betalálni, de mezőnyben nem él meg olyan jól.

Szécsi Márk – 4

Mélyvíz.

Ferenczi János – 6

Ő sem volt most olyan éles, de azért megeresztett egy-két lövést. Nem tőle kell várni a megváltást, ha bajban vagyunk, de jól mozog a pályán.

Trininics – 0

Arra volt ideje mindössze, hogy Gundel háromszor is Trnicsicsek hívja.