LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

InStat: 11-14. forduló elemzés

Ezúttal picit szakítunk a hagyománnyal, és az NB I sorsolása, nomeg a válogatott szünet folyományaként az elmúlt négy fordulót vesszük górcső alá az InStat segítségével (a maradék négy fordulót 2018-ból pedig majd december végén elemezzük). Sokat emlegettük ezt a négymeccses hadjáratot, ami jól indult, ám csúnya véget ért, de lássuk, hogy a számok mit mutatnak.

Először jöjjenek a szokásos grafikonok, és gyorsan fussuk át a lényegesebb adatokat, köztük a játékosok egyéni teljesítményét mérő InStat Index-szel.

Meccsről meccsre

A LokiZónában is kiemeltük, erre a meccsre emlékszünk vissza legszívesebben, nyilván a nem mindennapi végkifejlet miatt. De a statisztika mit is mutat? Egy eléggé kiegyenlített meccset, sok szempontból is. Sőt, néhány kulcs mutatóban még a vendégek voltak jobbak. Valójában azonban mit láttunk a pályán? Egy 60 percig domináló DVSC-t, amely többször lezárhatta volna a meccset, ám egyre jobban fáradva átadta a kezdeményezést a vendégeknek, akik találtak egy gólt. A végén mi örülhettünk, de ezen a meccsen már kitűnik egy furcsaság, a 13 elvégzett szöglet, ami rendkívül magas szám. Talán nem is véletlen, hogy mindkét gólunkat sarokrúgás után szereztük.

Az előzőhöz hasonló adatokat produkáltunk a Felcsút ellen, a számok alapján ez is így teljesen kiegyenlített mérkőzésnek tűnik, de elfogultság nélkül állítható, hogy a jobbik csapat győzött, hiszen a vendégek a góljukon kívül nem igazán alakítottak ki komoly lehetőséget. További érdekesség a rendkívül kevés passz szám, illetve a pontatlanságunk, amire Csibu cikke is rávilágított már.

Érdekes, hogy a sokat kritizált Kövesd elleni meccsünkön produkáltuk a legmeggyőzőbb adatokat. Közel kiegyenlített labdabirtoklás (ez ránk nem jellemző), magas passz szám, pontosságban is a saját átlagunkhoz képest jobban voltunk, emellett rengeteg próbálkozás. Mégis a végén nekünk kellett az eredmény után futni, amit ekkor még siker koronázott.

A végén pedig itt a csalódást keltő diósgyőri meccs. A számok is megerősítik, egyik együttes sem sziporkázott, nagyon kevés próbálkozás mindkét oldalon, a pontosság külön kiemelendő. A hazaiak esetében látszik, hogy Fernando valóban a barcelonás passzjátékot erőlteti, más kérdés, hogy ez semennyire nem illik a Diósgyőrhöz. Ezen a napon mégis felénk kerekedtek, rendkívül rossz mentalitásban léptünk pályára, és nem is érdemeltünk egyetlen pontot sem.

(Az adatok forrása: MLSZ adatbank)