LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Semmi újdonság

A Videoton látogatott a Nagyerdei Stadionba november utolsó vasárnapján. A győzelem reményében érkeztek és győzelemmel is távoztak. Az egész meccset elnézve pedig kijelenthettük: ebben nincs semmi újdonság.

A „You shall not pass” (azaz: Itt nem kelsz át) kifejezés nem csak arra a stadionbeléptetési bakira vonatkozott, ami miatt a korán érkező szurkolók nehézségbe ütköztek, hanem arra is, ahogyan a Videoton hozzáállt az összecsapáshoz. Már a kezdőcsapat is tükrözte, hogy ellenfelünk nem tartalékol, hiába játszanak pár nap múlva élet-halál mérkőzést a BATE ellen. A Loki kezdőjében nagy mozgások nem voltak: az eltiltott Kinyik helyén Szatmári játszott, elöl pedig Avdijaj kapott ezúttal bizalmat.

Az első húsz perc alapján büszkék lehettünk a csapatunkra, nyoma sem volt a diósgyőri alibinek. A nagy nyomást követően azonban nem mi, hanem a sokadik veszélyes kontra-lövés kombó után a Vidi örülhetett. Nego gólja a meccs első és utolsó találata is volt. Persze ezt még akkor nem tudtuk, ellenben a Videoton ismét kivívta utálatunkat, miután Nego a hazai szurkolókhoz szaladt ki és mutogatott gólöröménél.

A második félidőben minderre még rátettek egy lapáttal: rengeteg színészkedés, műesés, műbalhé lassította általuk a mérkőzést, mentálisan is megakasztva csapatunkat. A célfutballjuk sikerrel járt, éppen annyit adtak ki magukból, amire szükségük volt, mi pedig a második félidőre elfáradtunk.

Bár lehetünk mérgesek a Vidire, vagy gondolkozhatunk rajta, mi lett volna, ha Fiola kezezéséért tizenegyest, Vinicius ütésért pedig sárgát ítél a játékvezető, hiába volt ez a mérkőzés sokkal inkább döntetlenszagú, az, hogy a pontszerzés végül nem sikerült, a mi csapatunk felelőssége. A csapaté és a klubé egyszerre. A játékosoké és a vezetőké, tulajdonosoké egyszerre.

Ez a játékosállomány egyszerűen nem képes többre. Az előző héten, a Diósgyőr ellen egyértelmű volt, hogy a játékosok teljesítménye volt a ludas. Most azonban ismét bebizonyosodott: ez a keret lyukas, akár egy szita. Nincs használható balhátvédünk, Varga Kevin fejlődése elakadt a nagy sikert követően, a támadások vezetése során egyszerűen hiányzik a játékosainkból a kurázsi, a cseresorunk pedig használhatatlanabb mint az éjszaka tölthető napelem.

Osztályzatok

Nagy Sándor – 3
Az első félidőben volt két fontos és szép védése, de a gólnál kétszer is hibázott, előtte egy kapufát pedig nagyon benézett. Ma a kisebb lövéseknél is kipattantak róla a labdák, egy-két ívelésnek alászaladt, a második félidőben pedig felesleges dekázással hozta ránk a szívbajt.

Kusnyír Erik – 6
Több utolsó pillanatos szerelése is volt, a nála sokkal nagyobb rutinnal rendelkező játékosokat is gyakran megette reggelire. Ez megint olyan teljesítmény volt, amire ő és edzői is büszkék lehetnek.

Szatmári Csaba – 5
Tartottam tőle, hogyan fog játszani, hiszen Pávkovics gyorsan kiszorította a kezdőből. Ha a lehetőséget a bizonyításra nem is ragadta meg maximálisan, voltak jó megmozdulásai, nem lógott ki lefelé a mezőnyből.

Pávkovics Bence – 4
Egy jó megoldást egy-egy nagyon rossz követett. Ma gyenge volt.
.

Barna Szabolcs – 2
Bátortalan a támadásban, rosszul helyezkedik védekezésnél és könnyedén átjátszható. A gól miatt ő is felelősségre vonható. Vártam vissza a csapatba Ferenczi szintén gyenge védőteljesítménye miatt, de be kell látnunk: Barna hiába kedvelhető játékos, ha a teljesítménye ilyen tompa.

Varga Kevin – 3
Az első félidőben még csak-csak voltak jó meglátásai és ígéretes passzai, de a második félidőben már eltűnt. Gyakrabban várta szélen a labdát, ezzel veszélyesebbé vált a játéka, de továbbra is csak árnyéka önmagának.

Haris Attila – 5
Viniciussal nagy összecsapásai voltak és egyébként is jellemző volt játékára a harcosság. Egy átlagosnál többre azonban ma tőle sem futotta.

Tőzsér Dániel – 6
A hét közepén adott egy hosszabb interjút. Az abban elhangzottak alapján ma tényleg látszott, hogy nincs alibi. Ha kellett becsúszva szerelt, vagy pontos keresztlabdákat adott, lövést készített elő, vagy akár ő maga lőtt kapura. A második félidőben talán ő járt legközelebb az egyenlítéshez. Az nem kérdés, az ilyen teljesítményt nyújtó Tőzsért mindig szívesen látnám  a csapatban.

Bódi Ádám – 4
Nem játszott ma jól, mintha semmi sem sikerült volna neki. Pontatlanságok jellemezték. Ez azért volt különösen fájó, mert többek között neki kellett volna irányítani a játékunkat, de ez ma nem jött össze.

Albion Avdijaj – 5
Mint szürke szamár a ködben. Párharcaiban mindent beleadott, felvette a kesztyűt a Vidi játékosaival, de egyedül elveszettnek tűnt.

Szécsi Márk – 4
Az első félidő elején nagy lehetőséget puskázott el, aztán eltűnt, legfeljebb akkor láttuk, ha a védekezésben segített be Barnának. Cseréje jogos volt.

∼•∼

Takács Tamás – 0
Próbálkozott, de nem sokszor, nem sok sikerrel, a Vidi védekezése nem hagyta kibontakozni, mi pedig kevés beíveléssel kerestük, vagy ha mégis, pontatlanul tettük.

Ferenczi János – 0
Nem volt védekező feladata, a meccs hajrájára állt be. Ez jól is állt neki, bátran, ellentmondást nem tűrően játszott, veszélyes lövése és beadása is volt. Továbbra is állítom: ha bal oldali középpályásként, nem balhátvédként számolnánk vele, lenne keresnivalója a csapatban. A ma este megerősített ebben.

Aleksandar Jovanovic – 0
Pár percre beállt az elfáradt Varga helyére. Emlékezetes momentuma nem volt.
.

∼•∼

Herczeg András
Úgy érzem, meg van kötve a keze. A merítési lehetősége nagyon csekély, a játékosai várható teljesítménye pedig még inkább megnehezít egy ilyen mérkőzést. Ennek ellenére látszik, hogy mindent megpróbál, örülök, hogy ő a vezetőedzőnk.


—   A mérkőzés színvonala   –   Csapatunk teljesítménye   –   A bírói ítéletek   —

A Videoton célfutballt játszott, a DVSC pedig nem igazán találta ennek az ellenszerét. Ez a színvonalra is rányomta a bélyegét. Gyakori volt a játékmegszakítás, a keménykedés, az időhúzás. A mi játékosaink is nagyban felelősek a gyengébb színvonalért, ugyanaz látszott ugyanis, amiről nemrég cikket is írtam: sok rossz passzunkkal a magunk dolgát nehezítettük meg – sőt, még a gólt is egy ilyen rossz passz előzött meg. Iványi Zoltán ma is megmutatta, miért rossz játékvezető. Hibák, kétes döntések, nem egyenlő mérce, játékot befolyásoló ítéletek, az időhúzás és a színészkedés elnézése. Két súlyosabb esetet emelnék ki: Vinícius a mérkőzés elején szándékosan lekönyöklte Harist, amiért nem csak a sárga maradt el, hanem egy közeli szabadrúgás lehetősége is. Vinícius a második félidőben ráadásul sárgát kapott és tudjuk, mi az ítélet, ha úgy kap valaki sárgát, hogy volt már neki egy korábban… A második félidő közepén Fiola kezezésénél is néma maradt a sípja…

Előzetesen vereséggel kalkuláltunk, és bár volt rá sanszunk, hogy egy pontot itthon tartsunk, a Vidi továbbra is mumusunk maradt, a csapatunk pedig a kötelező akaráson túl nem nyújtott többet. Mondhatni: semmi újdonság.

Hajrá Loki!
Csibu

(Borítókép: www.nool.hu)