LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A 2018-2019-es szezon álomcsapatai

Lassacskán végére érünk a 18/19-es szezon értékelésének. Ezúttal is összeállítjuk a szezon álomcsapatát a saját átlagosztályzataink, és az InStat átlagok alapján. A két csapat általában el szokott térni egymástól, most kiderül, hogy idén mi a helyzet!

Először lássuk a teljes sorrendet egy kis infografikán, amiből végül kialakultak az álomcsapatok az InStat és LokiBlog pontszámok alapján.

Most pedig jöjjenek a szezon álomcsapatai a fenti számadatok alapján. Mindkét rangsorban a korrigált táblázatot vettük figyelembe, azaz a legalább 17 mérkőzésen pontszámot vagy osztályzatot kapó játékosokat rangsoroltuk, és a 11 legmagasabb átlaggal rendelkező játékost választottuk be az év csapatába. Az Instat átlagok alapján ez így néz ki:

Az egyetlen meglepetés ebben a csapatban talán az, hogy Kusnyír a középpályán szerepel és így Kinyik a jobbhátvéd, de ez az abszolút legjobb 11 játékos. Ez az álomcsapat kísértetiesen hasonlít a szezon során többségében a pályán látott kezdőcsapatunkhoz.

A LokiBlog álomcsapatát mi a magunk részéről mérvadóbbnak tekintjük, elvégre mi pontoztuk a szezon során a játékosokat meccsről meccsre, így jobban tükrözi a saját véleményünket. Itt is minimum 17 értékelhető mérkőzésnek kellett lennie ahhoz, hogy valaki bekerüljön az álomcsapatba, ami pedig így alakult:

A saját álomcsapatunkban azért már akadnak érdekességek. Először is az, hogy balhátvéd nem került a legjobb 11 közé, így formációnak 3-5-2-ben kell felraknunk a játékosokat. Az InStat csapathoz képest viszont csak egy játékosban tér el: Ferenczi helyett Avdijaj van a kezdőben. Némiképp meglepő, hogy albán légiósunk bekerült az álomcsapatunkba, de az őszi szezon során magas átlagosztályzatokat kapott tőlünk, amit meg tudott őrizni a szezon végéig.

Ami nagy általánosságban elmondható az átlagokat és az álomcsapatokat látva, hogy idén is nagyon szűk kerettel dolgozhatott Herczeg András. Az egész szezont vizsgálva 15-16 olyan játékosa volt, akivel rendszeresen tudott számolni legalább fél éven keresztül, és ez nagyon kevés. Láthattuk, hogy egy kisebb sérüléshullám már mekkora problémát okozott a tavasz elején, és ilyen szempontból viszonylag szerencsések is voltunk, mert a kulcsjátékosaink szinte végig tudták játszani a teljes idényt. Figyelmeztető jel ez egyúttal a klubvezetés számára is, hogy erősíteni, mélyíteni kell a keretet.