LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Power Rankings 22/23 – #7

A 2023-as naptári évben letudtunk három bajnoki fordulót, ez pedig azt jelenti, hogy ismét rangsoroljuk az élvonal csapatait. Hosszú volt a szünet, sok csapat életében történtek komoly változások, ezek pedig jócskán fel is borították az előző sorrendünket, lássuk tehát az aktuális állást!

A csapatnevek után zárójelben az előző részben jósolt helyezés, az ebből következő változás mértéke, illetve a sorrendben történő mozgás látható.

1. Ferencváros (1., 0, )

Kár is a billentyűzetet koptatni rájuk, 14 pontos előnnyel vezetik a tabellát, még az is belefért, hogy kétszer is döntetleneztek már a tavasszal. Csak az a kérdés, hogy hány fordulóval a vége előtt lesz matematikailag is biztos a bajnoki cím.

2. Kisvárda (3., +1, )

Ugyan jelenleg csak a negyedik helyen állnak, és a tavaszi eredmények sem feltétlen kecsegtetnek eddig jóval (három döntetlennel kezdték az évet), de így is ők tűnnek a legösszeszedettebnek abból a tekintetből, hogy beérjenek a Fradi mögé a második helyre.

3. Felcsút (2., -1, )

A Felcsút tavaszi kezdése is vegyes, győzelem, döntetlen, vereség. A dobogó vélhetően meglesz nekik, kérdés csak az, hogy a második, vagy a harmadik foka. Most őket érezzük összeszedetlenebb csapatnak a Várdához képest.

4. KTE (4., 0, )

A Kecsó még mindig tartja remek formáját, a VIdit legyőzték a tavaszi nyitányon, majd jött két döntetlen. Előbb-utóbb azért náluk is jön majd egy kis formahanyatlás, és bár kiesési gondjaik nem lesznek, azért a dobogós helyezés nagyon nagy bravúr lenne ettől a csapattól.

5. DVSC (8., +3, )

Örömteli, hogy a tavasz eddigi üde színfoltja a DVSC. Két győzelem és egy döntetlen a mérlegünk, a Paksot epikus módon győztük le, a Zetét simán. Több edző szájából is elhangzott már, hogy modern és szép focit játszik a Loki, szerencsére emellé eredményesség is társul. Kijelenthetjük, hogy az elmúlt 5-6 évben nem nézett ki ilyen jól a csapat. Remélhetőleg Baráth váratlan távozása sem borítja meg a dolgokat, és akkor egy szép tavasz elé nézünk – ahol a kupagyőzelem lehet a prioritás.

6. ZTE (5., -1, )

Eddig a legnagyobb meglepetés tavasszal Monizék szereplése, csupán egy pontra futotta nekik négy meccsen – hiszen volt egy bepótolt találkozójuk is a Fradi ellen. Nagyon a levegőben lóg egy esetleges edzőváltás, nagy kérdés, hogy az meg tudja-e esetleg állítani ezt a lejtmenetet, vagy hogy egyáltalán kell-e edzőt váltaniuk.

7. Paks (7., 0, )

A Paks sem kezdett jól tavasszal, négy meccsen két pont (nekik is volt pótolt meccsük a Fradival). A most hétvégi, debreceni vereségük ráadásul váratlanul Waltner Róbert állásába került, aki helyett azonnal visszaültették a padra Bognár Györgyöt. Vele ismét visszatérhet a látványos futball, de a hektikusság az vélhetően marad, így a paksiak is maradnak a középmezőnyben.

8. Mezőkövesd (9., +1, )

A Kövesd fix kiesőnek tűnt még az ősszel, ám Kuttor Attila érkezésével gatyába lett rázva a társaság. Tavasszal ráadásul 7 pontot szereztek eddig, amivel jócskán elléptek a kieső zónából. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez az év sem lesz az az év, amikor búcsúzniuk kell az élvonaltól.

9. Videoton (6., -3, )

A Vidinél viszont tovább tart a mélyrepülés, három meccsen egyetlen pont az eddigi mérlegük, és semmi nem sül el jól mostanában, amit Fehérváron művelnek. Meglátjuk, hogy a karma visszacsap-e majd azért, amiért elhappolták a közvetlen rivális Újpest két fontos játékosát. Idén nem vitás, hogy a bennmaradásért kell teperniük.

10. Újpest (10., 0, )

Az Újpestet egyelőre nem rengette meg Csongvai és Katona elvesztése, két fontos kiesési rangadót is megnyertek tavasszal, ezzel pedig ők is kétmeccsnyi távolságra kerültek a kieső helyektől. Ettől függetlenül ez egy szedett-vedett társaság, és meglepő lenne, ha nem lennének kiesési gondjaik a végelszámolásig.

11. Honvéd (11., 0, )

A legrosszabbul talán a Kispest fest a teljes mezőnyben, hallani anyagi gondokról, ráadásul a télen sem erősítettek semmit. Ennek tükrében nem is meglepetés, hogy tavasszal még nincs győzelmük, és a kieső helyen állnak. Nem kizárt, hogy idén nem ússzák meg a kiesést.

12. Vasas (12., 0, )

Eli báék helyzete sem túl rózsás, de annyira nem is tragikus még. Bár győzelmet nekik sem sikerült még tavasszal elérniük, a Fradi és a Felcsút elleni döntetlenük mindenképp bizakodásra adhat okot, nagy pechük, hogy emellett elbukták a fontosabbnak számító kiesési rangadót az Újpest ellen. Last-minute érkeztek még erősítések, de nem biztos, hogy elegendő lesz ez a bennmaradáshoz.