LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Játékoskeringő – 2022/2023 tél

Nevek vannak a listán. Mindkét oldalon. És sok. A pletykák, sajtóhírek, találgatások útvesztőjében vagyunk, próbálunk eligazodni közöttük, megtalálni az utat, amely a világosság felé vezet. Cikkünk folyamatosan frissül a sajtóban megjelent pletykákkal és tényekkel teletűzdelve, melyekkel próbálunk mindig naprakészek lenni.

A nevekre kattintva megtekinthető a játékosok profilja a transfermarkt.com oldalon.

Érkezett:

Távozott:

Érkezőként felmerült:

  • Elguja Lobjanidze (Kizilzsar) – nem volt érte valós érdeklődés
  • Zoran Tosic (FK Tobol)nem volt érte valós érdeklődés, végül Görögországba igazolt
  • Bobur Abdikholikov (Energetik-BGU, lejárt a szerződése) – valószínűleg már nincs képben
  • Ion Gheorghe (Sepsi OSK) – valószínűleg nem volt érte valós érdeklődés

Távozóként felmerült:

  • Baráth Péter (Torino) – 2 millió euros ajánlatról szóló hír, nem valószínű, hogy télen eligazol
  • Peter Olawale – nem utazott az edzőtáborba
  • Major Sámuel – nem utazott az edzőtáborba
  • Saná Gomes (FC Noah?) – nem utazott az edzőtáborba
  • Bévárdi Zsombor (ZTE) – ha volt is valós érdeklődés, vélhetően a télen már nem távozik

Hosszabbított:

Profi szerződést kötött: 


Hírek, pletykák:

[01/23] Igaznak bizonyult a tegnapi infó, a korábbi felcsúti támadó, Antonio Mance a DVSC-be igazolt. A 27 éves játékossal másfél éves szerződést kötött a klub.

[01/22] Egykori felcsúti támadó célkeresztben? A zte.hu ír arról, hogy Antonio Mance Debrecenbe igazolhat. A 27 éves horvát csatár az Eszék játékosa, a 2020-2021-es szezonban kölcsönben Felcsúton futballozott, abban az idényben 26 mérkőzésen 7 gól és 2 assziszt volt a mérlege. Az idei szezonban eddig csak percek jutottak neki a horvát ligában, gólt nem szerzett.

[01/19] A Nemzeti Sport mai cikke alapján Baráth Péter szerződése most nyáron járna le, de tartalmaz egyéves opciós hosszabbítást. Ez azért fontos, mert ebben az esetben nincs rákényszerülve a DVSC, hogy most a télen értékesítse a játékost.

[01/18] Zoran Tosic mégis érkezhet? Bár Blagojevic korábban cáfolta a pletykát, most orosz lapok megint a szerb támadó érkezéséről cikkeznek.

[01/17] Igaznak bizonyult a tegnapi hír, Karim Loukili távozását ma hivatalosan is bejelentette a DVSC, a játékossal közös megegyezéssel szerződést bontottak, pályafutását Cipruson folytatja.

[01/16] Karim Loukili iránt Ciprusról van érdeklődés, mi több, a zte.hu-n megjelent cikk szerint már meg is egyezhetett az élvonalbeli Karmiotissa együttesével.

[01/14] Román sajtóhírek szerint érdeklődünk a Sepsi OSK 23 éves középpályása, Ion Gheorghe iránt. A játékost a hírek szerint a görög OFI Kréta és egy meg nem nevezett lengyel csapat is vinné.

[01/13] Bévárdi Zsomborért Zalaegerszegről mutatkozik érdeklődés, egyes (meg nem erősített) hírek szerint közel a megegyezés a felek között.

[01/13] Információink szerint Baráth Péter nem kapott ajánlatot a Torinotól, az olaszországi megkeresés nem valós, így jelenleg nincs napirenden a távozása.

[01/10] Immár hivatalos, hogy Horváth Krisztofer kölcsönszerződését felbontotta a Torinoval a DVSC. Értetlenül állunk ugyanakkor Hayk Hovakimyan azon kijelentése előtt, miszerint “sajnálatos, hogy a hivatalos bejelentés előtt elterjedt a hír Krisztofer átigazolásáról”. Ezzel kapcsolatban már tavaly év végén megpedzegette a sportsajtó a KTE vezetőedzőjénél Horváth esetleges odaigazolását, emellett a múlt héten mindenki számára világossá vált, hogy a játékos a lilákkal készül, hiszen felkészülési mérkőzésen is pályára lépett, illetve elutazott a csapattal a törökországi edzőtáborba.

[01/10] Rácz Balázs a több játéklehetőség és a fejlődés érdekében a tavaszi szezont az NB II-es Szegednél tölti, áll a DVSC hivatalos közleményében.

[01/10] A DVSC is bejelentette Stefan Lončar szerződtetését. A montenegrói játékos szerződésének hosszát a korábbi gyakorlathoz hasonlóan ezúttal sem hozták nyilvánosságra.

[01/10] “Nagyon nagyra értékelem Tosicsot játékosként, nagyszerű. De a hír, hogy Debrecenbe költözik, nem igaz… A Debrecennek más az átigazolási politikája, amely a fiatalabb játékosok bevonzását célozza, akiket később esetleg tovább lehet értékesíteni (Blagojevics)”via HAON.

[01/08] A Novi Pazarnál már el is köszöntek Loncartól, és gyakorlatilag azt is bejelentették, hogy Debrecenben folytatja a pályfutását!

[01/08] A szerb mozzartsport.com információi szerint hétfőn orvosi vizsgálatra érkezik a Debreceni VSC együtteséhez Stefan Lončar, a szerb élvonal 6. helyén álló FK Novi Pazar 26 éves, egyszeres montenegrói válogatott védekező középpályása. Stefan Lončart a hírek szerint már csak az orvosi vizsgálatok választják el a szerződtetéstől. A várható átigazolásról időközben a szerb sportklub.rs is beszámolt. – olvasható zte.hu-n

[01/08] A HAON kazah forrásra hivatkozva ír arról, hogy Zoran Tosic érkezhet Debrecenbe. Az áprilisban már a 36. születésnapját ünneplő szerb középpályás korábban megfordult a Man. Unitednél is, az elmúlt szezont a kazah Tobolnál töltötte, szerződése tavaly év végén járt le.

[01/07] Lobjanidze nem is volt célkeresztben? A zte.hu-n megjelent cikk szerint az egyik helyi menedzser, Lasha Odiladze szerint a DVSC nem erősítette meg, hogy tárgyaltak volna a játékossal.

[01/02] Horváth Krisztofer a mai napon már a Kecskemét színeiben lépett pályára edzőmérkőzésen, miközben Saná Gomes Instagram storyja alapján már volt csapatánál, az FC Noah-nál készül.

[01/02] Horváth Krisztofer távozása egyébként szinte biztosra vehető, az NSO szerint pedig Kecskemétre vezethet a fiatal támadó útja.

[01/02] “Az esetleges távozókról és érkezőkről a napokban friss hírekkel szolgálunk majd.” – Áll a dvsc.hu azon cikkében, melyben az edzőtáborba utazók névsorát közlik. A szempontuknból érdekesebb azon játékosok névsora, akik kimaradtak, hiszen ők lehetnek majd az említett távozók. A névsor pedig az alábbi: Saná Gomes, Major Sámuel, Horváth Krisztofer, Peter Olawale, Rácz Balázs.

[12/30] Ma reggelre hivatalossá is vált a tegnapi infó, Hrabina Alex és a DVSC közös megegyezéssel szerződést bontottak. Update: Január másodikán aláírt nevelőegyesületéhez, a Nyíregyházához.

[12/29] Az nb1.hu értesülései szerint a DVSC felbontotta Hrabina Alex szerződését. A 27 éves kapus idén robbant be az NB I-be, szerződése viszont lejárt volna a hírek szerint a nyár folyamán.

[12/25] Az olasz tuttomercatoweb portál szerint Baráth Péter hamarosan aláírhat a Torino csapatához 2 millió euros átigazolási összegért!

[12/19] Egymillió eurós gólvágóért van nagy harcban a DVSC? A HAON ír róla, hogy a fehérorosz bajnokság legutóbbi kiírásában 30 mérkőzésen 26 találatot szerző, és ezzel gólkirályi címet szerző Bobur Abdikholikov került a Loki radarjára. Külföldi sajtóhírek szerint Szrdjan Blagojevics személyesen kereste meg a négyszeres üzbég válogatott csatárt, akinek év végével kifut a szerződése klubjánál.

[12/19] Ma megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a csapat, és nem is kellett sokat várni az első hivatalos bejelentésre: a brazil Charlestonnal közös megegyezéssel szerződést bontottunk.

[12/15] Néhány héttel ezelőtti hír, hogy felmerült a grúz Elguja Lobjanidze (Elgudzsa Lobzsanidze) szerződtetése. Az ügyben annyi információ jutott el hozzánk, hogy a 30 éves támadó valóban képben volt, ám nem felelt meg az orvosi vizsgálatokon.

[12/15] Közkívánatra újra itt a Játékoskeringő! Bár az uborkaszezon (és a világbajnokság) még jócskán tart, és lassan itt vannak az ünnepek is, de ismét elindítjuk az átigazolási rovatunkat. Sok hírre, érdekességre egyelőre ne számítsatok, hiszen nem sok minden történik a csapat háza táján, a piac majd csak januárban nyit, de addig is nyitva tartjuk a szemünket.


>>> A korábbi rovatokért kattints ide! <<<