LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Ikertornyok #3

ikertornyokboritoNincs megállás itt a következő része az Ikertornyok elnevezésű humoros sorozatunknak! Továbbra is a Loki játékosaihoz, a klubhoz kötődő személyekhez keresünk vicces és hihetetlenül hasonló párokat: közéleti személyeket, fantáziafigurákat, más sportolókat. Ezúttal nem egy Loki játékost fogunk górcső alá venni, hanem egy, a csapatnál rég óta dolgozó stábtagot, nevezetesen Dankó Mihály rehabilitációs edzőt, akinek kiköpött mására leltünk az interneten…

…Rózsa Sándor személyében!

itdanko1Az eredetileg állatorvosnak készülő fiatalember a sportban NB II-es szintig jutott kosarasaként, majd a Testnevelési Főiskola kétéves sportmasszőr képzésének elvégzése után a DTE röplabdás lányai mellett dolgozott. Az ügyes kezű gyógyító munkájára mások is igényt tartottak, így betegei köre folyamatosan bővült, a sportban pedig már a debreceni kosárlabdacsapatnál tevékenykedett. Néhány évvel ezelőtt új kihívás elé állította az élet, rövid hezitálás után elfogadta a DVSC labdarúgócsapatának ajánlatát. Azóta a rehabilitációs edzői, a testépítés, fitness  szakképesítést és a rekreációs szakot is megszerezte. A sérült és műtött sportolók rehabilitációjával is foglalkozik. (dvsc.hu) A balra látható kép alapján, még nem hihetnénk, hogy hasonlít másik delikvensünkre, azonban néhány éve korrekt is betyárbajuszt növesztett. Ennek hatására pedig mindjárt látható is lesz a hasonlóság!

itrozsa1Előtte azért pár szó essen hasonmásáról is. Rózsa Sándor az egyik legismertebb magyar betyár. 1848. október 13-án csatlakozott a szabadságharchoz 150 fős szabadcsapatával, szokatlan kinézetükkel és harcmodorukkal sikereket is arattak. 1848. november 17-én Ezeres falu lefegyverzésére kivezényelték Rózsa Sándor szabadcsapatát, akik kirabolták a falut és 36 lakosát megölték. Ezt követően Szeged környékén csikósnak állt és megnősült. A szabadságharc leverése után el akarták fogni, és bár sikerült elmenekülnie, de megint bujdosni kényszerült. Elfogatása érdekében szokatlanul magas, 10 000 korona vérdíjat tűztek ki a fejére. Sokáig ennek ellenére sem sikerült kézre keríteni, mígnem 1857-ben elfogták. Annyira hírhedt személyiség volt, hogy kufsteini rabsága alatt vasárnaponként pénzért lehetett megnézni a piactéren. A börtönben azonban egészsége nagyon megromlott, és 1878. november 22-én gümőkórban halt meg a szamosújvári fegyházban. (wikipedia)

Na de lássuk, miért is hasonlítanak egymásra?!

it3

Továbbra is várjuk az ötleteket! 😉