LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Irány az NB III?

Bombaként robbant ma a hír, miszerint az MLSZ első fokon elutasította a DVSC jövő évi NB I-es licenszkérelmét, mivel súlyos hiányosságokat találtak a klub esetében. Állítólag olyan nagy a baj, hogy kevés a sansz arra, hogy másodfokon változtassanak az álláspontjukon. Ez pedig nem jelenthet mást, minthogy végezzünk bárhol is a szezon végén, a következő szezont jó esetben is csak az NB III-ban kezdhetjk meg!

nb3loki

Információink szerint a hír hallatán Szima Gábor azonnali válságstábot hívott össze, és bejelentette, hogy amennyiben a város nem oldja meg a hiányosságokat, úgy ő köszöni szépen, és veszi a sátorfáját, és lemond a tulajdonrészéről. Csakhogy a város részéről úgy gondolják, hogy éppen a többségi tulajdnosonak kellene megoldania az általa okozott problémát, így jelenleg úgy tűnik, hogy patthelyzet alakulhat ki a két fél között, aminek legnagyobb vesztese a DVSC, és mi, szurkolók lehetünk.

Ha ugyanis kizárják a DVSC-t az NB III-ba, és nem fizeti ki senki a fennálló tartozásokat, akkor könnyen a Tatabánya sorsára is juthatunk, nevezetesen kizárják a klubot a harmadosztályból, ami gyakorlatilag a megszűnéssel járna. Mivel egyik fél sem hajlandó engedni, így úgy tűnik, hogy tulajdonos nélkül marad a csapat, így ha valaki nem hajlandó önként és dalolva több száz millió forintot kifizetni, akkor a DVSC és vele a debreceni labdarúgás is megszűnik… A város egyébként állítólag fontolgatja, hogy a DEAC játékjogán új csapatot alapít, és a megyei osztályból kezdve építik fel újra a debreceni focit.

A hír következtében természetesen a játékosok jövője is kérdésessé vált. Úgy tudjuk, hogy több labdarúgónkkal már felvette a kapcsolatot más csapat, Mészáros és Tőzsér esetében a Felcsút érdeklődéséről lehet hallani, míg Nagy Zoli és Ferenczi Kisvárda felé kacsintgat. Brkovics a Vidinél köthet ki, Holman pedig a Mezőkövesd célkeresztjében van, és úgy tudjuk, hogy Verpeczet pedig a Ferencváros nézte ki magának a nyáron vélhetően külföldre szerződő Dibusz helyére.

Óriási tehát a baj, és úgy tűnik, hogy nincs menekvés a vég elől. Talán mi, szurkolók foghatunk még össze, de az NB III-ba történő kizárás már így is elkerülhetetlen…

2017. április 01.