LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Vegyük komolyan!

Holnap tétmérkőzést játszik a Loki, méghozzá a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé jutásért lép pályára az NB II-es Budafok otthonában. A kupa ezen szakaszához érve már illik komolyabban venni a dolgokat a korábbiaknál, így ezúttal mi is szentelünk egy rövidke beharangozót az összecsapásnak.

lokikupa

Talán az egyik legfontosabb kérdés a mérkőzés előtt, hogy milyen kezdővel álljunk fel. Azt már a mai Heti Hármas podcast adásban is taglaltuk, hogy a korábban Csongrádon és Monoron látott kezdőcsapat nem biztos, hogy elég lesz ezúttal. Hiába csak másodosztályú, azon belül is bukdácsoló, alsóházi csapat az ellenfél, ne feledjük, hogy négy NB I-es klub már búcsúzott a korábbi szakaszban, a címvédő Fradi ráadásul szintén egy NB II-es csapat otthonában égett meg (bár a Kondásvárda azért jövőre már vélhetően NB I-es lesz). Az már a Monor ellen is megmutatkozott, hogy ha nem vesszük elég komolyan a mérkőzést, akkor egy NB III-as csapat ellen is meggyűlhet a bajunk. Mostani ellenfelünk ráadásul nagyobb erőt képvisel az előzőnél, így aztán az ott látott produkció egészen biztosan kiesést érne. Túl nagy luxus félidőnyi előnyöket adni az ellenfélnek, pláne annak tudatában, hogy az éppen pályán lévő játékosoknak bizonyítania kéne, hogy a kezdőben a helyük.

Egy szó mint száz: szűkös a keretünk, és folyamatos a sorozatterhelés, de mindenképp lehetőséget adnék néhány olyan játékosunknak, akik az alapcsapat tagjai, de mondjuk kipihentebbek. Így a Vasas ellen sárgák miatt pihenő Tőzsér, az azon a meccsen csereként beálló Sós és Mengolo is kezdene, illetve a védelemben Szatmári állapotától függően Mészáros (ha előbbi felépült, és hétvégén már játszhat, akkor utóbbi kezdene, amennyiben nem, akkor viszont Mészit most pihentetném) kezdhetne. Őket egészítheti ki azon rutinosabb játékosaink névsora, akik a bajnokikon kevesebbet játszanak, így egyértelmű, hogy Novota állna a kapuban, és bekerülhetne Kuti, Filip, Tisza, vagy adott esetben Sekulic. A hiányzó posztokra mehetnek azon fiatalok, akik már letettek valamit az asztalra, és érdemesek arra, hogy egy ilyen kaliberű meccsen pályára lépjenek, gondolok itt Barnára, Nagy Kevinre vagy épp Bíró Petire. Én most előzetesen a lent látható kezdőt tippelném, de elképzelhető, hogy rengeteg helyen mellé fogok lőni ezzel a kezdővel.

bfokloki

Kicsit ismerjük meg azért az ellenfelünket is. A Budafok jelenleg a 20 csapatos NB II 17., azaz még éppen nem kieső helyén áll, 19 eddigi találkozójukon 18 pontot gyűjtöttel, ami 4 győzelemből, 6 döntetlenből és 9 vereségből jött össze. Ők rúgták az egyik legkevesebb gólt a szezonban (16 találatuknál csak az utolsó Sopron és a 16. Szeged szerzett kevesebbet), 28 kapott góljukkal pedig szintén inkább az alsóházban vannak ezen mutatót tekintve. A szezonnak még Prukner László vezetésével vágtak neki, a vezetőedző azonban október közepén távozott, helyét pedig a szórakoztató nyilatkozatairól is elhíresült korábbi Pápa edző, Tóth Bálint vette át. Az eredmények azóta valamelyest javultak, legutóbbi négy meccsükön például 7 pontot gyűjtöttek, tehát közel a felét az összes eddiginek.

Keretükben számos ismerős névvel találkozhatunk, közülük is hármat emelnék ki, mint DVSC múlttal rendelkező játékosok: Pölöskey Péter és Oláh Lóránt, akik korábban a DVSC-t „erősítették”, valamint Kerekes Krisztián, aki jelenleg kölcsönben szerepel a fővárosi együttesnél. Rajtuk kívül is akad még jócskán NB I-es múlttal is rendelkező játékos a csapatban, hogy mást ne említsek Csizmadia Csaba, Dusan Vasiljevic és az egykoron óriási tehetségnek kikiáltott Filkor Attila is Budafokon futballozik jelenleg. Ebből a névsorból is jól látható, hogy nem egy amatőr játékosokból álló csapat lesz az ellenfelünk, és hogy ezen kívül miért is kell még őket komolyan venni, arra a tavalyi kupamenetelésük is felhívja a figyelmet, hiszen az előző szezonban egészen az elődöntőig jutottak. Ez akkor is nagy szó, ha kellett jócskán szerencse a sorsolást tekintve, hogy idáig eljussanak, és hogy a négy között összesítésben 12-2-vel búcsúztatta őket a későbbi győztes Ferencváros, de azért említsük meg, hogy menetelésük során többek közt a Videotont is kiejtették.

bmtepalya2

Ami tehát fontos, hogy ne becsüljük le az ellenfelet, a magunk részéről vegyük annyira komolyan ezt az összecsapást, amennyire csak lehet, és kényelmesen jussunk tovább a 16 közé, jelenleg ugyanis ez a legfontosabb. Aztán pedig majd lehet foglalkozni a szombati Honvéd elleni meccsel. Ha valaki egyébként szeretné a helyszínen megtekinteni a holnapi kupameccset, akkor az még csak véletlenül se gondolkozzon ilyesmin, ugyanis egyrészt családbarát időpontban, déli 12 órától kezdődik az összecsapás, másrészt mivel a rendőrség normál (!!!) kockázatúnak nyilvánította a mérkőzést, így a jelenleg építés alatt álló budafoki stadionba nem engedhetnek majd be nézőket, így zárt kapus lesz a találkozó. Szerencsére így sem maradunk le semmiről, mert a hivatalos honlapon élő streamen lehet majd követni a kupameccset.