LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hétvégi hírmorzsák

sandor tobeMivel bő egy hónap múlva újra beindul a nagyüzem és az adás-vételről csöpögő hírek intenzitása is fokozódott, mától, egészen a rajtig heti egy alkalommal összegyűjtésre kerülnek az aktuális héten történt momentumok. Egy helyen minden, amit tudni érdemes, természetesen mindenhez kommentárokat biggyesztve, amihez érdemes. Egészen forgalmas hetet tudhat maga mögött a csapat, hiszen nagy volt a jövés-menés a gárda háza táján, annak ellenére, hogy senki sem távozott, s az érkezők rovatba is csupán egy név került bejegyzésre. Következzenek tehát egy csokorba szedve a hírmorzsák.

Illés Gyula 3 évre kötelezte el magát csapatunkhoz. A játékos 3 éve még az alacsonyabb osztályú Baktalórántháza játékosaként keltette fel Csank János érdeklődését, aki úgy döntött élvonalbeli játékost farag a középpályásból, ezért Zalaegerszegre hívta. Illés nem volt rest viszonozni a kölcsönt, hatalmas ugrást bemutatva alapemberré vált a zalaiak kezdő tizenegyében. Sőt mindkét évben az egyik legegyenletesebb teljesítményt bemutatva, az egész bajnokság egyik legnagyobb felfedezettjévé avanzsált. Mivel átigazolási díj nem terhelte meg a kasszát, így rizikómentes befektetés a belé vetett bizalom. A  kimeneti oldalon azonban annál nagyobb lehet a nyereség. A középpálya több pontján is bevethető, Szakályhoz és Cicóhoz hasonlóan. A legjobb teljesítményt talán védekező középpályásként tudja kisajtolni magából, ám a bal szárnyon  szintén képes maradandót alkotni. Remek bal lábának köszönhetően távoli lövései rendre veszélyt hordoznak magukban. Az egerszegi szurkolóktól is szinte csak jót olvastam róla. Megszerzése szakmailag megalapozott és teljes mértékben indokolt.

Pavol Kovác, a 36 éves szlovák portás néhány napra próbajátékra érkezett Debrecenbe, majd családi okokból távozott. Elég nagy dirrel-durral lett beharangozva, de én nem voltam elájulva tőle, ráadásul több más csapat is érdeklődött iránta. Vele együtt már több, mint féltucat kapus próbajátéka zárult sikertelenül. Az égiek eleddig fogják Malinauskas kezét.

– A pepsifoci.hu értesülései szerint Adamo „elvágyom máshová” Coulibaly-t szeretnénk értékesíteni, kivásárlási ára pedig 600 ezer euróban lett meghatározva. Nyilvánvalóan kiesett a szurkolók kegyeiből rendkívül arrogáns nyilatkozatával, ám azt világosan látni kell, hogy amíg nem igazolunk támadót, addig abból a szekcióból senki sem fog távozni. Sem Adamo, sem Szilágyi kölcsönbe. Ha ez a kitétel majd teljesül, akkor lehet fohászkodni, hogy legyen olyan aki ennyit kipenget érte, mert egyelőre nincs. S teljesen érthető, hogy bagóért nem kívánjuk elszórni, mert hiába minden antipátia és formahanyatlás, még így is az egyik legeredményesebb játékosunk.

– Érdeklődnek Czvitkovics, Varga és Laczkó iránt, ám átigazolási időszakban ez olyannyira természetes, mint nyáron fagyit enni. Konkrét ajánlat eddig egyikőjükért sem futott be, minden más híresztelés számomra egyelőre roppantul pletyka ízű.

– A csapat hivatalos honlapja a dvsc.hu beszámolója szerint, újabb négy hálóőr érkezett próbajátékra a Nagyerdőbe. Név szerint Nenad Novakovics, Bojan Pavlovics, Wolfgang Schober, illetve Jean-Francois Kornetzky. Rajtuk kívül a csapattal együtt edz még a szlovák bekk Peter Cvirik, a szerb balhátvéd Josip Projics, valamint a bosnyák középpályás Denaldin Hamzagic. Közülük a legígéretesebb a 28 éves Novakovics.

– A keret hétfőn kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre. Az első napokban Scasny egy korábbi görög munkatársának segítségével erőnléti feltérképezés zajlott, majd kemény futóedzések következtek. Az erőnléti felkészítésért egy másik régi-új  görög kollégája fog felelni, aki egészen a téli pauza végéig marad a csapatnál. Bódi Ádám a héten könnyített edzéseket végzett.

– Pénteken a tréning első részét Sándor Tamás vezényelte. Az egész foglalkozás alatt fókuszban volt egyébként a labda, elsősorban különböző keresztpasszokat gyakoroltattak a srácokkal a stáb tagjai. Sándor Tamás feladatköre úgy tűnik hasonlóan alakul majd Bücs Zsoltéhoz, azaz a speciális gyakorlatok tartoznak majd fennhatósága alá. Melyek hívószava leginkább a kreativitás. Dankó Mihály rehabilitációs edző elmondása alapján Fodor Marcell vírusos influenzával küszködött, de hétfőn már együtt készülhet a többiekkel. Farkas Balázsnak viszont még két hét rehabilitációra van szüksége, mielőtt újra teljes értékű munkát végezhet.

– Szintén a hivatalos honlap tudósított arról, hogy ma két egymás közötti mérkőzés is lezajlott házon belül, mivel Scasny mester szerette volna megnézni játék közben is tanítványait. Az első meccsen az „A” csapat kapujában Novakovics állt, míg a másik ketrecet Schober próbálta megóvni a góloktól. Az „A”csapat összetétele gyakorlatilag kezdőcsapat erősségű volt, míg a „B” nagyjából a cseresornak felelt meg, kiegészülve néhány próbajátékossal. Az „A” 2-1 arányban győzött, a gólokat Kabát, Czvitkovics, illetve Ferenczi János szerezte. A másik meccsen a fiatalok, valamint a maradék tesztspíler jutott szóhoz, melyen 3-2-es eredmény született. Mind a négy alkalmi formáció 4-4-2-es hadrendben futott ki a pályára, ami jelzés értékű, de messze menő következtetéseket még nem szabad levonni belőle.

– Ma kiderült, hogy a Ferencváros biztosan nem lesz ellenfele a Lokinak a január 30-án megrendezésre kerülő teremtorna fináléjában. A szegedi fordulót ugyanis a Vasas nyerte meg, miután a döntőben, büntetőkkel legyőzte a Szolnokot. Az már biztossá vált, hogy a mieink mellett a Diósgyőr, a Vasas, és a Gyirmót is ellátogat a Főnix-csarnokba. A gyirmótiak jobb mutatót értek el múlt héten Nyíregyházán, mint most a Szolnok, ennek köszönhetik a szereplést. Jövő hétvégén még 2 együttes csatlakozhat az előbb említett kvartetthez.

(A kép forrása: haon.hu)