LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Heti összefoglaló

nikolov2Újabb trófea került a vitrinbe nem sokkal ezelőtt, de az örömkönnyek közepette sem hiányozhat a heti hírgyűjtemény. Az edzőtáborig már nincs sok hátra, a szakmai stáb minden követ meg is mozgat azért, hogy addigra kialakuljon a gárda végleges kerete, amely megkezdheti a tavaszi hajtóvadászatot. Kölcsönadások, játékostesztek utolsó fázisa, edzőmeccsek, valamint a bundasaga kimeríthetetlen fejleményei. Címszavakban így lehet összefoglalni a mögöttünk hagyott 7 nap eseményeit. Következzenek a részletek, a szokásos kommentárokkal.

– A vezetőség két évre szóló megállapodást kötött Nikolov Balázzsal, aki korábban már megfordult Debrecenben, s szép emlékeket őriz az itt eltöltött időkről. Nikolov legutóbbi állomásán Pakson nem tudott alapember lenni, de remélem ez a váratlan lehetőség inspiráló hatással lesz rá. Ezzel megkezdődhet közte és Fodor között az egészséges versenyfutás a kezdő balbekk szerepkörért. Jobb megoldásnak tűnik a leigazolása, mint ha kockáztattunk volna egy kétes tudású légióssal, mert akik itt jártak védők, azokat jobb mihamarabb a feledés homályába száműzni.

– A klub szerződést bontott Katona Attilával, aki így szabadon igazolhatóvá vált.

Kardos Norbert és Korhut Mihály kölcsönben Kaposváron folytatja pályafutását. A nemzetközi szereplés véget ért, az MK-ban enyhén szólva is csehül állunk, valamint a tavaszi idény is rövidebb az előre hozott forduló miatt. Így nincs szükség olyan bő keretre, mint az ősszel, ráadásul Kaposváron több játékidőhöz juthatnak, ami nem haszontalan fejlődésük szempontjából.

– A héten próbajátékra érkezett két védő, az olasz Kalambay és a brazil Marques de Souza, ám már tovább is állt a két kerékkötő. Itt létük csupán arra volt jó, hogy megtudjuk miért nem fért be Kalambay a Milanba.

– Elbúcsúztunk továbbá Xhevdet Gelától és Anicet Eyengától is, akik olvasták a korábbi híradásokat, azok cseppet sem lepődnek meg. Múlt héten már borítékoltam a búcsút.

– Az nb1.hu információi szerint megfelelő ajánlat esetén távozhat a csapattól az ősszel többször betliző Malinauskas. Erre azonban még legalább fél évet várni kell, mivel holnap lejár a nemzetközi átigazolási határidő, így mostani váltásának esélye elenyészőre zsugorodott.

– A fentebb említett okból most már 99 százalékos magabiztossággal kijelenthető, hogy Czvitkovics Péter tavasszal is együttesünket erősíti majd. Más a helyzet Adamo Coulibaly kapcsán, akit a pepsifoci.hu beszámolója szerint szívesen vinne a görög Panszerraikosz, ám csupán kölcsönbe. Sorsa a holnapi nap folyamán eldől. Ha a felek nem jutnak dűlőre 24 óra alatt, akkor a színesbőrű játékos is a Loki kötelékében marad.

– Újra felmerült, hogy az Újpest szívesen látná soraiban Balajti Ádámot. Azonban hiába, jobb ha megbarátkoznak a gondolattal, hogy Scasny elégedett a játékos teljesítményével, s számol vele. Nagy változások már nem lesznek a keretben, Coulibaly jövője nyitott könyv még, illetve minimum egy csatárt igazolunk a próbajátékosok közül. Esetleg 1-2 peremember kölcsönadása szintén elképzelhető a jövő héten.

– A lehetséges csatár személye pedig a Salami-Djilas páros közül kerül ki. Salami ismételten eredményes tudott lenni az FC Bihor elleni felkészülési meccsen, amelyen amúgy 4-2-es vereséget szenvedett a csapat, de az időjárási körülmények miatt értékelhetetlen a találkozó. Djilas pedig most tért vissza a csapathoz, hogy az új tréneri stábot is meggyőzze alkalmasságáról. Rajtuk kívül még a brazil középpályás Paulo da Silva és a szerb balhátvéd Krstics bizonyíthat.

– A Loki vegyes csapata a héten a Püspökladánnyal is megütközött, ahol változékony időjárási viszonyok mellett egy gólos piros-fehér siker született. Az egyetlen találat a brazil da Silva nevéhez fűződött.

– Vádemelést javasol a bochumi ügyészség a DVSC-Fiorentina mérkőzés kapcsán, miután a rendelkezésre álló adatok alapján szerintük bizonyítható, hogy csalás történt.

– Megnyertük a terembajnokság fináléját, miután a döntőben 4-2 arányban bizonyultunk jobbnak a Diósgyőrnél. Bronzérmes a Gyirmót lett. A torna legjobb játékosának Kabát Pétert választották. A torna legjobb kapusának járó díjat Tajti Norbert vehette át, míg a gólkirályi címet Laki Balázs gyűjtötte be.

(A kép forrása: dvsc.hu)