Hírmorzsák

panticsMivel a hétvégén már Ligakupa-meccset játszunk a Kecskemét ellen, s személy szerint kialakultnak tekintem a keretet, így utoljára gereblyézem egy helyre a csapatot érintő fontosabb híreket. Végéhez közelít a beleki edzőtábor is, ahol hasznos felkészülési meccseket játszottunk, illetve a kezdő tizenegy is kezd kirajzolódni. Tovább után,  megosztom benyomásaimat.

Djordje Pantics más csapatban folytatja pályafutását, mivel a felek közös megegyezéssel felbontották szerződését. Igazából létszám felettivé vált, s nyilván ő pedig jóval több játékidőt szeretne.

– A Nemzeti Sport információ szerint, a lengyel Legia Varsó szerette volna kikölcsönözni Adamo Coulibaly-t, ám a klub sokallta a DVSC által kérvényezett 100 ezer eurót, így olcsóbb támadó után néznek. Korábban többször leírtam, hogy az a summa, amennyiért hajlandóak lennénk megválni tőle, könnyedén meghaladhatja a kérők ingerküszöbét.

– Az Újpest véglegesen lemondott arról, hogy Balajti Ádám hozzájuk igazoljon. Nem okoz meglepetést…

Tóth Máté, aki még az edzőtábor előtt járt nálunk próbajátékon, jó benyomást tett a szakmai stábra, azonban a megegyezést nem sikerült elég gyorsan tető alá hozni, így a védőt visszarendelte a REAC.

– Az MLSZ módosította, a szombati Kecskemét elleni összecsapás eredeti időpontját, amely így 1 órával később, azaz 14:00 órakor kezdődik.

– A beleki első edzőmeccsen 2-1 arányban felülmúltuk a Mladá Boleslav gárdáját. Coulibaly, valamint Yannick volt a két gólszerző. Végig jó tempóban játszottunk, Farkas Balázs rettentő jól mozgott, s Coulibaly is teljesen más mentalitásban futballozott, mint az őszi idény döntő többségében.

– A második találkozón, az üzbég FC Pakhtakor együttesével néztünk farkasszemet. Az üzbégek megleptek minket agresszív harcmodorukkal, s 3-1-es győzelmet arattak. A mieink gólját, Czvitkovics szerezte büntetőből. Ennek a meccsnek az a tanulsága, hogy játékunk továbbra is erősen determinált Czvitkovics formája által.

– Tegnap a román kirakatcsapat, a Steaua Bukarest volt az ellenfél. A pályára lépett kezdő: Novakovics – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Fodor – Szakály, Czvitkovics, Ramos, Yannick – Kabát, Coulibaly, már nagyon közel áll az igazsághoz. Scasny a 4-4-2-es szisztémának adott újra prioritást, ez jól kivehető. A Simac-Mijadinoszki belső páros helye biztosnak tűnik, de a széleken még vacillál a cseh mester. A középpályán a Szakály-Czvitkovics-Yannick hármas megkérdőjelezhetetlen, s minden bizonnyal Varga látja majd el a védekező szerepkört, de Ramosnak is több lehetőség juthat az új trénernél. Elől még keresi, ki legyen Kabát éktársa. Coulibaly, Farkas, és Salami között ádáz harc folyik. Novakovics egyébként szenzációsan védett, némi túlzással ő tartotta meccsben a csapatot, amikor a románok totálisan domináltak, az első játékrész feléig. Később kiegyenlítettebb lett a játék képe, s Kabát okos góllal egalizált. Mióta hozzánk igazolt mindenféle nyavalyát összeszedett már, de ismét bizonyította, hogy amennyiben képességeinek megfelelően játszik, akkor a jelenlegi NB1 egyik legjobb támadója. A végeredmény, 1-1-es döntetlen.

(A kép forrása: nso.hu)