LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Vereséggel jutottunk tovább

dac_meszlenyi_tibor01A mienket ezen a meccsen Meszlényi Tibor dirigálta, mivel Zdenek Scasny vezetőedző azoknak tartott edzést Debrecenben, akikre számít a hétvégi Paks elleni bajnokin. Az első meccsen pályára lépett játékosok közül így nem volt jelen Ramos, Illés, Szakály, Salami és Yannick sem. Néhol tetszetősen gurigázva, de alapvetően célfutballt alkalmazva végül kiharcoltuk a továbbjutást, miután a két gólos előnyből, csak egyet engedélyeztünk ledolgozni.

DVSC: Verpecz – Nagy Z., Komlósi, Szűcs, Fodor – Varga, Spitzmüller – Bódi, Mokánszki, Vinicius – Coulibaly

KTE-Ereco: Akovic – Preklet, Koszó, Farkas I., Urbán – Bori, Csukics, Ebala, Tölgyesi – Farkas A., Vujovics

Meglehetősen takaréklángon indítottunk, míg Szivics-tanítványai azonnal nekünk estek, ahogyan azt a kecskeméti drukkerek elvárták kedvenceiktől. Ebből kifolyólag az első néhány percben több gólszerzési lehetőség is adódott a lila mezesek előtt, de sikerült megúszni kapott gól nélkül. Ezzel egy jó időre el is lőtték a puskaport Vujovicsék, mi pedig rendeztük a sorokat. Szervezetten védekeztünk, jól zártuk az üres területeket, kevés helyet hagyva a kecskeméti támadásoknak, s kontrákra rendezkedtünk be. Védekezésben 4-2-3-1-es hadrendet öltöttünk, elől Coulibaly végzett zavaró repülést, valamint a félpályánál már agresszívan megtámadtuk a labdás embert, gátat szabva a további akadálytalan labdakihozatalnak. Támadásban Mokánszki fellépett Coulibaly mellé, sőt ha a francia támadó mélyen vissza lépett labdákért, akkor ő helyezkedett legelől. Vinicius kötetlen szerepkörben játszott, a bal oldalról indulva, s ha megszereztük a labdát, Fodor is azonnal felhúzódott legalább a felezővonalig. A kezdeti kecskeméti fölény köddé vált, s teljesen kiegyenlített lett a játék képe. Azáltal, hogy Mokánszki és Vinicius is megosztotta a védők figyelmét, Coulibaly jóval hasznosabbnak bizonyult, mint az első meccsen. Harcosabb és összeszedettebb produkcióval rukkolt elő, számtalan szabadrúgást vívott ki, továbbá a labdákat jóval nagyobb százalékban játszotta meg pontosan. Plasztikusabban kirajzolódott, mit szeretnénk játszani, a labdát a földön tartottuk, igaz a kapu előtti 20 méteres körzetben ezúttal is gyakran tanácstalanságot véltem felfedezni, kényszermegoldásokra szorítkoztunk. A félidő végén Coulibaly erőszakossága révén létszámfölénybe kerültünk, Farkas Istvánt zavarta le a pályáról a játékvezető. Jó helyzetből várhattuk tehát a folytatást.

Fordulás után kockáztatott Szivics, s bevetette a Foxi, Litsingi, Alempijevics triót. Majd később érkezett még Bertus, illetve Dosso is a riválisnál. A Kecskemét azonban nem találta a fogást a masszív elhárításunkon. Sőt többet birtokoltuk a labdát, vezettünk néhány korszerű támadást, s időnként teljesen eldugtuk a labdát. Nem jelentett veszélyt a Kecskemét, egy védelmi megingást leszámítva, amikor a védők mögé belőtt labdával Vujovics lépett ki a leshatáron, elhúzta a játékszert Verpecz mellett, de a visszafutó Szűcs hatalmasat mentett. Az első változtatást a félidő derekán eszközölte Meszlényi Tibor, amikor a megsérült Mokánszkit, Csorba váltotta. Egészen a 75. percig semmi jel nem utalt arra, hogy rózsafüzért morzsolva kellesz kiizgulni a továbbjutást. Addig kényelmesen járattuk a labdát, a védők remekül segítették ki egymást, igazi gól nélküli meccsnek tűnt, mert mi sem erőltettük a gólszerzést. Az utolsó negyedórára a kissé elfáradó Viniciust kapta le a mester, s helyére egy újabb, a második garnitúrához tartozó játékos érkezett, Ferenczi János személyében.  Onnantól a KTE ritmust váltott, és Nagy Zoltán butasága visszahozta a továbbjutási reményeiket. Történt ugyanis, hogy a büntetőterületen belül lerántotta Bertust, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Litsingi könnyedén értékesített is. Ráadásul az esetért játékosunk megkapta a második sárgáját, így egyenlő létszámban folytatták a felek. Mindent egy lapra feltéve rohamoztak a hazaiak, úgyhogy meleg pillanatokat éltünk át a hajrában. Előbb egy megpattanó labda vánszorgott el a jobb kapufa mellett, majd Foxi kis híján egalizálta az összesített eredményt. Zavar támadt a hátsó alakzatban, az előrevágott labdát Foxi megszelídítette, de hat méterről ordító ziccerben, szerencsére csak az oldalhálót találta el. A hosszabbítás perceire, időhúzó csereként beállt még Lucas, a sokat dolgozó Coulibaly helyett. A mérkőzés záróakkordját egy Foxi lövés jelentette, ami méterekkel elszállt a ketrec mellett.

Maradt az egy gólos különbség, így egy emészthető színvonalú, de főként küzdelmes meccsen bejutottunk a legjobb négy közé, összesítésben 2-1-el.

Fontosabb események Loki-szemszögből:

12. perc: Coulibaly volt erőszakos egy Akovic kapussal szembeni párharcban, okosan kihúzogatta a labdát a tizenhatoson kívülre, hogy a hálóőr ne tudja a kezét használni, majd az érkező Vinicius elé tekert, aki viszont a gólvonalon kétségbeesetten menteni igyekvő Koszót találta el.

27. perc: Nagy Zoli lódult meg a jobb oldalon, több kecskeméti játékost is maga mögött hagyva, de beadását lehúzta Akovic.

38. perc: Coulibaly futtatja Viniciust, aki bicikli cselekkel őrületbe kergette őrzőjét, majd a felfutó Fodor elé tálalt, ő egyből középre tette, ahol Coulibaly várta a labdát, amit lekészített Bódinak, ám a fiatal játékos az oldalhálóba bombázott. Gyönyörű akció volt.

41. perc: Coulibaly ugrott ki remek ütemben, eltolta a játékszert Farkas István mellet is, aki elkaszálta őt, ezért pedig piros lappal bűnhődött. A megítélt szabadrúgást 17 méterről csúnyán fölé emelte a francia.

55. perc: Egy kiváló szöktetéssel Bódi iramodott meg a jobb szárnyon, betört a büntetőterületen belülre, de középre adását Akovic kivetődve hatástalanította.

A hétvégi bajnokin nem szerepelhet Varga Józsi öt sárga lapja miatt, Fodort pedig még ősszel kiállították Pápán, így rá sem számíthat Scasny. A Paks elleni bajnokin ezáltal a Novakovics – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Nikolov – Szakály, Ramos(Illés), Czvitkovics, Yannick – Kabát, Farkas összetétel futhat ki a gyepre. Az összecsapás előzetesével Hussar kolléga jelentkezik majd csütörtökön.

(A kép forrása: dac1904.com)