LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kezdődik!

 

labdaMéghozzá a Paks ellen, itthon. Jobb ellenfél ellen nem is indulhatna a tavaszi idény, hiszen annak ellenére, hogy nem egy „lábremegtető” fővárosi gárda látogat hozzánk, igen izgalmas meccsnek nézünk elébe, remek alkalom kínálkozik tehát visszazökkenni a rendes kerékvágásba.

Kezdjük is mindjárt a vendégekkel. A Paks egyike a legszerényebb költségvetésű NB I-es kluboknak, ennek ellenére a 6. helyről, tehát közvetlenül mögülünk várják a hétvégi rajtot. Ez a közvetlen már nem is lehetne közvetlenebb, hiszen szinte minden mutatóban megegyezik a teljesítményünk az övékkel, csupán a gólkülönbségünknek köszönhetően utasítjuk őket magunk mögé. A két csapat őszi összecsapása sem segít sokat a szombati végeredmény megtippelésében, hiszen 2-2 állt az eredményjelzőn a lefújáskor. Ráadásul a Paks idegenben is szeret borsot törni ellenfelei orra alá: a már hagyományosnak mondható újpesti győzelmen kívül a Vasast, a Kecskemétet, a Haladást és a Kaposvárt is sikerült két vállra fektetnie saját otthonában.

A Loki ellen a Ligakupában a Videotonnal hangoló, s korábban felkészülésként NB III-as csapatokkal játszó Paks mellett szól még feltétlenül az összeszokottság – alapemberek nem távoztak, B. Tóth Balázs, Dudás Ádám, Lisztes Krisztián és Miskolczi László személyében csak kispadosok intettek búcsút; az érkezők oldalán pedig csupán Tamási Gábor szerepel, ő is kölcsönből vissza –, s az sem hátrány, hogy Kis Károly vezetőedzőnek nem kell azon törnie a fejét, hogyan érteti meg magát egy-egy játékosával, az atomvárosi játékosok között ugyanis – a jelenlegi első osztályú csapatok között egyedülálló módon – nincs légiós.

Velünk ellentétben a zöld-fehérek valószínűleg nem nagyon örültek a vártnál egy fordulóval hamarabb beköszöntő téli szünetnek, hiszen utolsó hat (!) mérkőzésükön nem kaptak ki. Részükről azonban mégsem a megszokott Montvai – Kiss T. csatárduótól kell leginkább tartanunk. Utóbbi mindössze 2 gólnál jár, s jóllehet, előbbi 6 találattal holtversenyben vezeti a házi góllövőlistát, a már említett utolsó hat meccsen mindössze egyszer zörgetett hálót. Az utóbbi időben sokkal veszélyesebb a lába az ugyancsak 6 gólos Böde Dánielnek, aki egyébként középpályás.

Egyébként a szokásos kezdőcsapat várható: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Szabó J., Csehi T. – Sipeki, Böde, Sifter, Vayer – Kiss T., Montvai

Noha a két gárdát csak két rúgott gól választja el egymástól a tabellán, papírforma alapján még mindig mi vagyunk az esélyesebbek, több okból is.

Az első, s talán legmeggyőzőbb, hogy az ősszel nem kaptunk ki otthon, s döntetlenre is csupán az Újpesttel végeztünk, a többieket magabiztosan vertük. Bár a fluktuáció nálunk erőteljesebbnek bizonyult, a kezdőcsapat tekintetében csak a balhátvéd (s talán a kapus?) posztján történt érdemi változás: a Sampdoriába távozó Laczkó helyett újra nálunk Nikolov. Rajta kívül érkezett még a szintén balhátvéd Stefan Mardare, a csatár Eugene Salami, a máris lesérülő középpályás Illés Gyula, s a vissza-visszatérő kapusgondokra reményeim szerint megoldást jelentő Nenad Novakovics.

Kedvenceink remek körülmények között, minőségi csapatokkal – a cseh FK Mlada Boleszlavval, a dán AC Horsensszel, az üzbég FC Pahtahorral és a román Steaua Bukaresttel – összemérve erejüket, 10 napig készültek a törökországi Belekben, s hazatérésük után még Debrecenben is játszottak egy edzőmeccset az Érmihályfalva ellen.

Nagy kérdés, hogy a téli vakáció alatt teljesen kicserélődött szakmai stáb mivel rukkol elő az első bajnokin. Kíváncsian várom a fejleményeket, bár olyan nagy meglepetés nem várható. Vélhetően 4-4-2-vel kezd majd csapatunk, s a felállásban csak kényszer esetén fog változtatni új vezetőedzőnk, Zdenek Scasny.

A pápai kiállítása miatt biztosan nem játszik Fodor, Varga pedig öt begyűjtött sárgája okán lesz kénytelen kihagyni a találkozót.

Várható kezdőcsapat: Novakovics – Bernáth, Simac, Mijadinoszki, Nikolov – Szakály, Czvitkovics, Ramos, Yannick – Kabát, Farkas

Párharc(ok):

Ramos – Böde:

Valószínűleg Luis Ramos kapja majd azt a nem éppen hálás feladatot, hogy megszűrje, s lehetőleg még csírájában elfojtsa a paksi támadásokat, amelyekben kulcsszerepe szokott lenni Bödének. Fel kell kötni a gatyát rendesen: a paksi 190 cm magas Ramos 178-ával szemben, s 85 kg, míg Ramos 68. Egyértelmű, hogy a gyorsasággal lehet (és kell) felülkerekedni. Remélhetőleg ez Ramosnak nem fog problémát jelenteni, hiszen nem volt mostanában túlterhelve. Bízom tehát a számunkra pozitív végkifejletben.

(a  képek  forrása:  coolball.hu,  nso.hu)

HAJRÁ LOKI!!!

A blog a szezon hátralevő részére immár végleges külsőt kapott, mely az első változtatásokhoz és a designhoz hasonlóan Füleki Tamás érdeme. Ezúton is köszönet érte!