LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Irány Szolnok!

Szolnok - DVSCMai ellenfelünk hosszas agonizálás / küzdelem (kinek, hogy tetszik) után a legutóbbi fordulóban visszacsinálhatatlanul kiesett az NBI-ből. Ami őket illeti, minden adott tehát egy kis kora esti pötyögéshez, aminek a végén barátilag azért csak mi zsebeljük be a három pontot. Számunkra a hátralevő három meccsből mind elég nagy téttel bír, s ezen csökkenteni csak úgy tudunk, ha megnyerjük őket. A háromból pedig papíron a mai ígérkezik a legsimábbnak. Remélhetőleg az időjárást és a vendég létszámot tekintve is minden klappolni fog.

A táblázaton való feljebb lopakodásra kéne kihasználni ezt a csodálatos május 10-ét, abban bízva; hogy az idegenben botrányosan gyatra ZTE hét meccs után végre képes lesz legalább egy döntetlenre, ezúttal a „nagyobb a füstje, mint a lángja” FTC ellen; a Kaposvár kikap Fehérváron, a Paks pedig Siófokon, ami kétségkívül nagyobb odds-cal bír, mint az előbbiek. És még így sem lennénk dobogón, csupán a negyedik helyen.

Továbbra is a „szokásos” sérültlista: Bernáth, Varga, Czvitkovics, Komlósi, Kabát. Farkas Balázs játéka még kérdéses, de akármi történjék, kezdő biztosan nem lesz, csereként is max. 10 percre számíthat. Reméljük annyi idő még neki se elég, hogy újfent megsérüljön. Minden bizonnyal Mészáros sem fog még ma játszani, bár Mijadinoszki helyén el tudnám képzelni. Macedón belső védőnk javuló tendenciát mutat ugyan, de az utóbbi meccsein korántsem volt a helyzet magaslatán.

A hazaiak valószínűleg felszabadultan fognak focizni, köszönhetően annak, hogy nekik már gyakorlatilag lényegtelen, ami ezután jön. Ezzel együtt elvárás a Lokival szemben, hogy egy abszolút támadó felállású kezdőt állítson ki, és ennek a tizenegynek a mentalitása is offenzív legyen, nem venném jó néven, ha egymás után két alibimeccset kéne „végigizgulnom”. Ha én Kondás lennék (…), az alábbi névsorral nyomulnék kezdőben, illetve bocsánat, az alábbiak várhatók ma délután (a kettő nem ugyanaz):

loki kezdő 2

Szakály szerepeltetése nemcsak érzelmi, de mindenféle racionális alapot is nélkülöz, szerintem ő ebbe a 6. helyezett csapatba se fér be az idei produkciójával. Egyike azoknak az embereknek a drága Lokikánkban, akikkel nyáron mindenképpen le kell majd ülni elbeszélgetni, mert vagy előre vagy hátra, de ez így ne maradjon. Se neki, se nekünk nem jó. Illetve lehet, hogy neki igen, de ha ez nem passzol a csapat elképzeléseivel, akkor köszi szépen.

Simon Antal összeállításában nem várható változás:

szolnok kezdő

Ahogy múlt héten Fitos vállát nyomta némi teljesítménykényszer a további élvonalbeli szereplést illetően (visszamegy-e kölcsönből a Fradiba), úgy most is találunk ilyen játékost a sárga-kékeknél. Bízom benne, hogy Máté Peti bizonyítási vágya nem fordul majd át csúnya belépőkkel teli görcsös kínlódássá, és ha nem bír felnőni a feladathoz, akkor szépen elengedi majd maga mellett a támadóinkat. Őszintén kívánom, hogy bírja tüdővel és kedvvel, de nem biztos, hogy nem venném a számra néhány családtagját, ha egy-két olyan „szereléssel” megkínálná volt csapattársait, mint amilyenekkel a zöld-fehéreket kényeztette.