LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Dilemma á la Montenegró

polekszicsÖrömmel számolhatok be róla, hogy a következő idénytől szorosabbra fonódik a kapcsolat a hivatalos honlap, illetve blogunk között. Ennek eredményeképp hamarosan újabb formai változtatásokat eszközölünk. A nyári átigazolási pletykák forgatagában pedig mi sem mulaszthatjuk el a helyzetjelentést. Az aktualitást momentán Polekszics ingatag jövője szolgáltatja.

A montenegrói portás kálváriája mindenki előtt ismert. Úgy tudjuk, hogy a kapus sorsa a napokban végérvényesen eldőlhet. Polekszics eltiltása 2012. június 30-ig szól, míg szerződése ugyanazon év végén járna le. A bochumi ügyészség azonban már a jelentéstételi kötelezettség elmulasztásánál súlyosabb vádakkal illeti, amit konkrét bizonyítékok egész sorával tudnak alátámasztani. A kétes kilétű megrendelők szándéka arra irányult, hogy a Fiorentina elleni hazai meccsen egy bizonyos időtartam alatt a gólok száma megfelelő legyen számukra. Ennek érdekében indítványozták Polekszics közreműködését. Így már nem csupán az a megfontolás játszik szerepet, hogy érdemes-e még egy esztendeig parlagon hevertetni a légióst. Hiszen emellett felmerül a kérdés: akire ilyen erőteljesen vetődik rá a gyanú árnyéka, az méltó-e arra, hogy a csapat tagja maradjon? A vezetőség mérlegeli a szerződés felbontásának lehetőségét. A döntésre hamarosan fény derül.

A Novakovics, Simac, Mijadinoszki hármas rettentő csalódottan vette tudomásul, hogy nem végeztünk nemzetközi szereplésre jogosító pozícióban. A három légiós számára ugyanis mindez komoly vonzerőt jelentett, amikor a debreceni szerepvállalás mellett tették le a voksukat. Távozásukat így nem lehet teljes mértékben kizárni. Azt viszont nyomban le kell szögezni, hogy tapogatózásnál több, egyelőre nem történt. Élő kontraktus köti őket a klubhoz. Így először azt kellene kipuhatolni, van-e olyan érdeklődő egyáltalán a piacon, aki adott esetben hajlandó volna előállni olyan ajánlattal, amely a játékos és a klub számára egyaránt kifizetődő. Az mindenesetre tény, hogy Simac még a német harmadosztályban is nagyobb gázsit tett zsebre, mint nálunk, valamint korábban érkezett már vele kapcsolatos megkeresés a Hajduk Split részéről.

(A kép forrása: haon.hu)