LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Janus-arcú csapat ellen a Loki

ztedvscTeljesen ellentétes rajtot vett a két gárda, így nagy harcra van kilátás a második forduló nyitómeccsén. A Csank-tanítványok feledtetnék a diósgyőri zakót, minket pedig kísért a tavalyi csapnivaló idegenbeli mérleg. A legutóbbi randevú alkalmával elsősorban a küzdelem dominált, de a második játékrészben közelebb álltunk a győzelemhez. Ezúttal nem csúszhat porszem a gépezetbe, mert nincs mese, ennél jobbkor nem találkozhatnák a zalaiakkal, úgyhogy könyörtelenül le kell sújtani.

Nem sikerült fényesre a Zalaegerszeg nyitánya. Csank János homlokán szaporodtak a ráncok, látva a hátsó alakzat diósgyőri vesszőfutását. Úgyhogy együttesének elhárítása enyhén szólva is finomhangolásra szorul. A mester azonban nem új keletű problémával szembesül, hiszen már tavaly is számtalan álmatlan éjszakát okozott neki a gárda sebezhető védekezése. A zalaiak a 4. legtöbb gólt kapták az előző pontvadászatban, ami tulajdonképpen nem csoda, mert a nagy fluktuáció miatt évről évre az alapoktól kénytelen kezdeni az építkezést. Most sincs ez másként. Miljatovics és Panikvar távozott, Bogunovics pedig sérüléssel bajlódik, így Miskolcon először ténykedett Turcsik- Bulatovics-Sherif-Varga összetételben a hátsó négyes. S nyugodtan kijelenthető, hogy az újak beépítése egyelőre nem járt sikerrel. Bulatovics nehézkesen mozgott, könnyedén játszották át, kiállításával pedig feltette a koronát a teljesítményére. Ugyanakkor az egyiptomi Sherif sem bizonyult megfelelő házőrzőnek.

A kényszerpihenőre vonuló Bulatovics helyét Kovács Gergő foglalhatja el, ám azt sem lehet teljesen kizárni, hogy nevelő célzattal Sherif is a kispadon landol. Ebben az esetben egy defenzív felfogású középpályást vezényelhet egy sorral hátrébb Csank János. Mindenesetre akármit is főz ki a boszorkánykonyhában az instabilitás orvoslására, az szinte borítékolható, hogy a felforgatott hátsó tengely okoz majd kellemetlen pillanatokat. De nem szabad csupán a védelem nyakába varrni a felejthető produktumot. Több játékos a középpályán is csak árnyéka volt önmagának. Kamber és Szalai egyaránt elmaradt a tőle megszokottól, valamint a frissen igazolt szűrő, Manu Hervás sem állt a helyzet magaslatán. Hazai környezetben tőlük látványos formajavulás várható. A szintén új szerzemény Stanisavljevic viszont a körülményekhez képest jól szállt be, ígéretesen mozgott. A támadó középpályás ebből kifolyólag könnyedén a kezdőben találhatja magát. Alin Bujor bemutatkozása ellenben távol állt a varázslatostól.

Öröm az ürömben a riválisnál, hogy ellenünk már bevethető lesz a korábbi közönség kedvenc Roguy Meyé, aki 35 meccsen 17 gólt szerzett magyar bajnokin a ZTE színeiben. A támadó szekció egyébként is sokra hivatott. Balázs Zsolt nagyszerű bal lábbal rendelkezik, s több poszton is bevethető. Rajcomar képzett, fifikás támadó, használható árnyékék szerepkörben, ám a hírek szerint a mentalitása hagy maga után kívánni valót. Turkovs pedig remek félévet futott tavasszal. A gólérzékeny Pavicsevics ugyanakkor még lábadozik súlyos sérülése után, s egészen az őszi szezon végéig nem jelentkezhet szolgálatra.

A mi oldalunkon a szerencsétlenül járó Ferenczi Jánoson kívül nincs új sérült. Kondás Elemér nagy valószínűség szerint ,,a győztes csapaton ne változtass” elvet fogja követni. Pláne, mivel ragyogó alkalom kínálkozik a Coulibaly-Kulcsár duó gyorsaságának kamatoztatására, akik formájukat átmentve, sok borsot törhetnek a zavarba hozható zalai bekkek orra alá. A Vasas ellen – a nagy előny birtokában – becsúszó rövidzárlatok azonban nem fognak beleférni.

Biztos vagyok benne, hogy Csank János előbb-utóbb összekovácsolja az együttest, ám a csonka nyári felkészülési időszak nem elégséges ilyen volumenű vérátömlesztés végrehajtására. Nyilvánvalóan kettőzött erőfeszítéseket foganatosítanak majd a csorba kiköszörülése végett, de egy hét alatt nem lehet csodát tenni.

Várható kezdőcsapatok

ZTE: Vlaszák – Turcsik, Kovács G., Sherif, Varga R. – Szalai, Kamber, Stanisavljevic, Balázs – Turkovs, Meyé

DVSC: Novakovics – Nikolov, Simac, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga, Szakály, Rezes – Coulibaly, Kulcsár

Párharc

Bódi Ádám – Varga Róbert

Megítélésem szerint, Bódi lehet ezen a meccsen a nyerőember. Ugyanis a zalai hátsófogat bal szárnya különösen sebezhető. Gallardo nagyon élt azon az oldalon, s válogatott játékosunk úgyszintén ficánkolhat a körülményes hátvéddel szemben. Nagy számban kell megnyernie az egy-egyeket, s rést ütve a pajzson kapura törni, vagy megjátszani a védők mögé beinduló ékeket. Lendületes játéka nagy lépést jelentene a három pont felé.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, tippelj és nyerd meg a fődíjat, még nem késő!