LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

A hét legjei II.

mezey_pinkA tegnap bemutatkozó rovat második felvonása következik. Sistergő bombák, fizikát meghazudtoló védések, tankönyvekbe kívánkozó edzői húzások vetélkednek. Fegyelmezetlenségek után nyomozunk és lecsapunk a hét lúzerére is. A 6. forduló legemlékezetesebb momentumai visszajátszásban.

A hét legszebb találata (Czvitkovics Péter aranyérme)

A győri Völgyi Dániel a kategória nyertese. Egy kiélezett meccsen az ő góljával szerzett vezetést az ETO, miután egy káprázatos lövőcselt követően kíméletlenül ragasztotta fel a bőrgolyót a ficakba. Csernyánszkinak esélye sem volt a hárításra.

A hét legnagyobb védése (Mező József aranykesztyű)

Bár Ivan Rados is mentett egy óriásit Újpesten, mi Nenad Novakovicsot választjuk, aki idén negyedszer maradt hibátlan. Kapusunk az ünnepi kánikulában az őrületbe kergette Lovrencsics Gergőt, itt épp lábbal veri meg a ziccerben kiugró pápai támadót.

lombarddebrecen4_n

A hét fegyelmezetlensége (Kabát Péter plecsni)

Ez a díj Marián Sluka-t illeti. A szlovák légiós reklamálás miatt kapta meg a második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Az addig vergődő Fradi pedig visszajött a meccsbe, s kis híján kiegyenlített. Aczél Zoltán biztosan nem veregette meg a vállát az alacsony termetű játékosnak, aki az ominózus pillanatig jól látta el a feladatát.

A hét meglepetése (Mourinho-díj)

Tököli Attila is meglepő döntést hozott, de a Fradi újabb hazai pályás buktája viszi a prímet a nem túl acélos Haladás ellen. Nagy Tamás sokat ígért, de keveset adott. A Tornyi Barnabás erkölcsi nimbuszát megirigylő tréner vérbeli védekező középpályás nélkül küldte ki a pályára együttesét, s bizony Sluka kiállításáig teljesen kilátástalanul gurigáztak a zöld-fehérek. Hiába a győzelmi kényszer és az új seprű tétel a Ferencváros játéka szemernyit sem javult.

A forduló edzői húzása (dr. Mezey György-díj)

Paulo Sousa és Tomiszlav Szivics között hezitáltunk, végül utóbbi került ki győztesen. A Kecskemét egy jó Honvédot győzött le egy rendkívül élvezetes meccsen, köszönhetően annak, hogy Szivics jól sakkozott két korábbi cserével. Litsingi góllal tért vissza a kezdőbe, s a Tököli helyére feltolt Foxi szintén eredményes tudott lenni. Ugyanakkor a baloldalon szereplő Bori produkciójára sem lehetett panasz. Nem véletlen, hogy a szerb mester is elégedetten nyugtázta a látottakat a lefújást követően.

A hét lúzere (Lila-fehér évtized lovagkeresztje)

Oláh Lóránt a szezon előtt arról értekezett, hogy egy épkézláb befejező csatárnak tudnia kell meccsenkénti feles gólátlagot hozni. Ezzel az állítással nehéz vitatkozni, de ehhez nem ártana elindítani a gólgyártást. A Haladás ellen ismételten csak szenvedett a védők gyűrűjében, s mintha a második játékrészre az erejével is elkészült volna. Érthetetlen, miért maradhatott végig a pályán, miközben a langaléta Felipe Félix egy negyedóra alatt több veszélyt jelentett a kapura. Lóri tőlünk elkerülhetetlenül kapni fog citromdíjat, ám ha így folytatja, akkor az idény végén a Mindig és Soha szerzői is meglepik eggyel.

A hét képe

Zidane után szabadon…

(A képeket készítette: P. Károly)