LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Revánsot kell venni

válogatott szünet után folytatódnak az élvonal küzdelmei, most még teljesebben áll Kondás Elemér mondása, hiszen egy második nyári szünet után elkezdődik az új bajnokság. A nyolcadik – első – fordulóban a Balaton partjára látogatunk, ahol egyes játékosokat kísérthet a múlt, amikor majd leszállnak a buszról. Nem szeretnénk emlékezni a tavalyi két Siófok elleni meccsre, de ott van a lelkünk mélyén, beágyazódott, és nem felejtjük el, hogy megaláztak. Ráadásul nem is egyszer, hanem kétszer.
A cél nem is lehet más, mint a győzelem, természetesen a csapat mindig erre játszik. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen a siófokiak nem adják könnyen a bőrüket, ráadásul hazai pályán mindenféleképpen győzni szeretnének, még a Debrecen ellen is. A svéd meccsen még előfordult, hogy egymás mellett szurkolt Balaton parti és hajdúsági, de most a kedvencek egymásnak feszülnek a három pontért. A hazaiak szeretnének előrébb lépni a tabellán, valamint minél távolabb kerülni a kieső zónától. A mi célunk nem lehet más, mint a száz százalékos mérleg megőrzése.
A siófoki csapat minden meccsre rendesen felkészül, nagyon tudatosan játszanak, Horváth Károly és Mihalecz István jó munkát végeznek. A csapat a nyáron kicserélődött, a kölcsönjátékosok visszatértek a klubjukhoz, a jobban teljesítők eligazoltak, de Sowunmi visszatért a Balaton partjára. Valószínűleg ő most kezdeni is fog, hiszen az eddig a helyén játszó Huszák Tamás kölcsönbe érkezett a Lokitól, így az eddigiekhez hasonlóan ő sem játszhat ellenünk. Ez érzékenyen is érintheti a hazaiakat, hiszen Huszák nagyon jól játszott az eddig meccseken, gólt is szerzett, tizenegyest harcolt ki, jól ad be, valamint jól is érkezik, ha úgy alakul. A csatársorba sikerült igazolniuk egy kimondottan jó játékost, Bozsovicsot, rá mindenképpen figyelni kell, hiszen jól tartja meg a labdákat, illetve jól is játssza meg azokat. A középpályán szintén van egy mindenes játékosuk, aki végig robotolja a meccseket, a jobbszélen egy fiatal tehetség, Haraszti, de Korhut képes kivenni a játékból. Kecskés és Melczer általában jól szervezik a játékot, de a baloldalon nincs rendes szélsőjük. A büntető területen belüli szerelésekre nagyon kell figyelni, mert ha esetleg tizenegyest kapnak, akkor azt Melczer belövi. Tehát az alaptaktikájuk a 4-4-2, de főleg a masszív védekezésből kiinduló kontrákra apellálnak, valamint a pontrúgásokra. A védelmük is zavarba hozható, hiszen átlagban minden meccsen kaptak egy gólt, de a támadósoruk se a legeredményesebb, hiszen átlagban ott is ugyanaz az arány. Van mit javítania a Siófoknak, hiszen az előző fordulóban kikaptak idegenben a Diósgyőrtől úgy, hogy az első félidőben jó játékkal vezettek. A második félidőre viszont mintha egy másik csapat jött volna ki. Legutóbbi győzelmüket a – három tizenegyessel megnyert meccsen – Kaposvár ellen aratták. Jelenleg két győzelem és döntetlen áll a nevük mellett, valamint három vereség. Tiszteljük őket, de reméljük, meglesz a negyedik is.
A Debrecen nagyon jó passzban várja az összecsapást, kellő magabiztossággal, illetve alázattal. A Mester nem hagyja elszállni a fiúkat, ezt bizonyítja a már sokat emlegetett mondása is. Az eddig sérülteken kívül nincs újabb, eltiltott sincs, maximum csak Bódi és Varga lehet fáradt a válogatott meccsek miatt. Jó hír a sérültekről, hogy egy hónapon belül Zahovaiko, Ferenczi és Farkas is a csapattal edzhet már. A hétközi Ligakupa meccsen játszók névsorából nagyjából sejthetjük, hogy ki utazott el Siófokra. Arra is esély mutatkozik, hogy Bouadla kezdjen, hiszen Bódi nem biztos, hogy végig bírná a meccset. Az eddigiekhez hasonlóan a 4-4-2-es felállásban fog kezdeni a Loki is, a kezdő se fog nagyon változni, hiszen Kondás Elemér szereti az állandóságot. Azon a védelmen, amely összesen öt gólt kapott nincs értelme változtatni, esetleg Nikolov visszatérhet a jobb bekk pozíciójába. A középpályán Ramos fog szűrni, Varga nagyon sokat tett az elmúlt napokban a válogatottért, pihenhet egy kicsit. Habár nem biztos, hogy szüksége van rá, hiszen egy igazi perpetuum mobile. A középpályás támadó trióból esetleg Bódi kerülhet ki, a Varga-féle ok miatt. Coulibaly helye biztos a kezdőben, Kulcsár vagy Nikolic játszhat mellette, de az előbbi játékára több esély mutatkozik. Az előző meccsen legyőztük a mumusunkat, sajnos egy-két védelmi hiba becsusszant, a pénteki meccsre ezt biztos kijavította Eli bá’.
Most muszáj megemlítenünk a tavalyi két meccset, mert azt a játékot nem akarjuk látni, de ez a csapat nem tud olyan lélektelenül, motiválatlanul játszani. Szenvedhetnek vereséget, de a küzdelmet nem fogják feladni soha. Itt és most erről ennyit, győzelmet szeretnénk ünnepelni, méghozzá a nyolcadikat zsinórban

33A válogatott szünet után folytatódnak az élvonal küzdelmei, most még teljesebben áll Kondás Elemér mondása, hiszen egy második nyári szünet után elkezdődik az új bajnokság. A nyolcadik – első – fordulóban a Balaton partjára látogatunk, ahol egyes játékosokat kísérthet a múlt, amikor majd leszállnak a buszról. Nem szeretnénk emlékezni a tavalyi két Siófok elleni meccsre, de ott van a lelkünk mélyén, beágyazódott, és nem felejtjük el, hogy megaláztak. Ráadásul nem is egyszer, hanem kétszer.


A cél nem is lehet más, mint a győzelem, természetesen a csapat mindig erre játszik. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen a siófokiak nem adják könnyen a bőrüket, ráadásul hazai pályán mindenféleképpen győzni szeretnének, még a Debrecen ellen is. A svéd meccsen még előfordult, hogy egymás mellett szurkolt Balaton parti és hajdúsági, de most a kedvencek egymásnak feszülnek a három pontért. A hazaiak szeretnének előrébb lépni a tabellán, valamint minél távolabb kerülni a kieső zónától. A mi célunk nem lehet más, mint a száz százalékos mérleg megőrzése.


A siófoki csapat minden meccsre rendesen felkészül, nagyon tudatosan játszanak, Horváth Károly és Mihalecz István jó munkát végeznek. A csapat a nyáron kicserélődött, a kölcsönjátékosok visszatértek a klubjukhoz, a jobban teljesítők eligazoltak, de Sowunmi visszatért a Balaton partjára. Valószínűleg ő most kezdeni is fog, hiszen az eddig a helyén játszó Huszák Tamás kölcsönbe érkezett a Lokitól, így az eddigiekhez hasonlóan ő sem játszhat ellenünk. Ez érzékenyen is érintheti a hazaiakat, hiszen Huszák nagyon jól játszott az eddig meccseken, gólt is szerzett, tizenegyest harcolt ki, jól ad be, valamint jól is érkezik, ha úgy alakul. A csatársorba sikerült igazolniuk egy kimondottan jó játékost, Bozsovicsot, rá mindenképpen figyelni kell, hiszen jól tartja meg a labdákat, illetve jól is játssza meg azokat. A középpályán szintén van egy mindenes játékosuk, aki végig robotolja a meccseket, a jobbszélen egy fiatal tehetség, Haraszti, de Korhut képes kivenni a játékból. Kecskés és Melczer általában jól szervezik a játékot, de a baloldalon nincs rendes szélsőjük. A büntető területen belüli szerelésekre nagyon kell figyelni, mert ha esetleg tizenegyest kapnak, akkor azt Melczer belövi. Tehát az alaptaktikájuk a 4-4-2, de főleg a masszív védekezésből kiinduló kontrákra apellálnak, valamint a pontrúgásokra. A védelmük is zavarba hozható, hiszen átlagban minden meccsen kaptak egy gólt, de a támadósoruk se a legeredményesebb, hiszen átlagban ott is ugyanaz az arány. Van mit javítania a Siófoknak, hiszen az előző fordulóban kikaptak idegenben a Diósgyőrtől úgy, hogy az első félidőben jó játékkal vezettek. A második félidőre viszont mintha egy másik csapat jött volna ki. Legutóbbi győzelmüket a – három tizenegyessel megnyert meccsen – Kaposvár ellen aratták. Jelenleg két győzelem és döntetlen áll a nevük mellett, valamint három vereség. Tiszteljük őket, de reméljük, meglesz a negyedik is.34


A Debrecen nagyon jó passzban várja az összecsapást, kellő magabiztossággal, illetve alázattal. A Mester nem hagyja elszállni a fiúkat, ezt bizonyítja a már sokat emlegetett mondása is. Az eddigi sérülteken kívül nincs újabb, eltiltott sincs, maximum csak Bódi és Varga lehet fáradt a válogatott meccsek miatt. Jó hír a sérültekről, hogy egy hónapon belül Zahovaiko, Ferenczi és Farkas is a csapattal edzhet már. A hétközi Ligakupa meccsen játszók névsorából nagyjából sejthetjük, hogy ki utazott el Siófokra. Arra is esély mutatkozik, hogy Bouadla kezdjen, hiszen Bódi nem biztos, hogy végig bírná a meccset. Az eddigiekhez hasonlóan a 4-4-2-es felállásban fog kezdeni a Loki is, a kezdő se fog nagyon változni, hiszen Kondás Elemér szereti az állandóságot. Azon a védelmen, amely összesen öt gólt kapott nincs értelme változtatni, esetleg Nikolov visszatérhet a jobb bekk pozíciójába. A középpályán Ramos fog szűrni, Varga nagyon sokat tett az elmúlt napokban a válogatottért, pihenhet egy kicsit. Habár nem biztos, hogy szüksége van rá, hiszen egy igazi perpetuum mobile. A középpályás támadó trióból esetleg Bódi kerülhet ki, a Varga-féle ok miatt. Coulibaly helye biztos a kezdőben, Kulcsár vagy Nikolic játszhat mellette, de az előbbi játékára több esély mutatkozik. Az előző meccsen legyőztük a mumusunkat, sajnos egy-két védelmi hiba becsusszant, a pénteki meccsre ezt biztos kijavította Eli bá’.35


Most muszáj megemlítenünk a tavalyi két meccset, mert azt a játékot nem akarjuk látni, de ez a csapat nem tud olyan lélektelenül, motiválatlanul játszani. Szenvedhetnek vereséget, de a küzdelmet nem fogják feladni soha. Itt és most erről ennyit, győzelmet szeretnénk ünnepelni, méghozzá a nyolcadikat zsinórban.

(A kép forrása: haon.hu)