LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Hajdúk Somogyban

 42A fordulók számát tekintve a hétvégén egy szép kerek számhoz érkezünk, a tizedik forduló következik. Nem is gondoltuk volna a szezon elején, hogy az első két számjegyből álló fordulót veretlenül várjuk, és a tabellát is vezetjük. Reméljük, folytatódik a jó széria, ennek érdekében a csapat már a mai napon elutazott Kaposvárra, hogy a meccsnapon még véletlenül se jelentkezzenek a fáradtság jelei.

A Somogy megyei csapatnál sose egyszerű játszani, hiszen a hazaiak otthon nagyon masszívak, sokkal jobban pörögnek, mint idegenben, valamint meglepetéseket is képesek okozni. Idén még veretlenek otthon, ráadásul megverték a Videotont, döntetlent játszottak a Fradival és az Újpesttel, ámbár ezeket a meccseket nyerniük kellett volna. A tavalyi szezonban Kaposváron egy nagyon unalmas gól nélküli döntetlent értünk el, ami a csapatok akkori formáját nézve – valamint a játék képét – igazságos volt. Most azonban nem érjük be ennyivel, mert a Debrecen mindig győzelemre játszik.


43A Kaposvár nem igazán rajtolt jól az idén, hiszen csak egyetlen győzelem áll a nevük mellett, valamint négy döntetlen illetve vereség a mérleg. Egy mérkőzést lehet csak említeni, amelyen a játék is és az eredmény is elfogadható volt, a Videoton elleni. Nagyon jól játszottak, a fehérváriak a második játékrészben a félpályát is alig lépték át. Ezen kívül a Fradi és az Újpest ellen is győzelmet ünnepelhettek volna, ha jobban koncentrálnak, de szó szerint elbénázták a két meccset. A fővárosi lila-fehérek ráadásul kettős emberhátrányban játszottak, de ezt sem sikerült kihasználnia a Sisa-legénységnek. Az elmúlt három fordulóban két pontot szereztek, játszottak egy gólzáporos meccset a Pakssal, pontot raboltak a Győrtől, legutóbb pedig kikaptak a Diósgyőrtől. Sisa Tibor – akit nagyon tisztelek – egyike a legjobb magyar edzőknek, habár még sok eredményt nem ért el, de hozzáállása sokak számára szimpatikus. A kaposvári csapat egy 4-2-3-1-es felállásban szokott játszani, ha nincs hiányzó, akkor Peric az egyedüli ék, a három támadó középpályás közül a bal oldali Balázs, a középső Kulcsár szokott lenni, habár az utóbbi mostanában kikerült a kezdőből. Ellenünk Peric sem játszhat, mivel a diósgyőri meccsen elvileg sportszerűtlenül viselkedett, amit egyedül az asszisztens látott. Legalább nem kell figyelnünk rá, valószínűleg Alexeev vagy Grumic pótolhatja.


44A Loki nagyon jó hangulatban várja az összecsapást, győzelem az előző fordulóban és a kupában, valamint a játékosok többsége kiváló formában futballozik. Szerencse, hogy ismét bő – és minőségi – a keret, így Kondás Elemérnek nem okozhat gondot a kieső játékosok pótlása, mert hiányzók pedig vannak. Nem épült fel sérüléséből Mészáros Norbert és Rezes László, valamint a csapatkapitány, Szakály Péter is megsérült. Most olyan játékosok is szóhoz juthatnak, akiket már a szurkolók nagyon várnak, ráadásul nem mellékes az sem, hogy végre egymás mellett játszhatnak. Kellemes gondjai is vannak Eli bá’-nak, hiszen csatárposzton van három jól teljesítő játékosa. Coulibaly helye biztos, mellette Kulcsár vagy Nikolic kezdhet, mindketten magabiztosan és gólveszélyesen játszottak, hiszen előbbi hármat, míg utóbbi kettőt vágott a kupában. Sajnos a védelemben – mint fentebb említettem – Mészáros ismét nem játszhat, de Simac visszatér az eltiltásából, valószínűleg Mijadinoszki lesz a párja. Szerencsére Bódi Ádám egészséges, így ő is ott lehet a pályán. Erős csapattal utazunk Kaposvárra, a játékosok magabiztosak, biztosak vagyunk benne, hogy Kondás Elemér kitalálta már a győztes taktikát is.


Mindenféleképpen egy győzelemre játszó Lokit és egy masszív, a védekezésre odafigyelő, de gyors kontrákra apelláló Kaposvárt várunk. Sisa Tibor otthon győzni szeretne, de minimum a hazai veretlenséget meg akarja őrizni. A csapatnak oda kell figyelnie, hiszen a Győr nem volt képes gólt rúgni Kaposváron, nekünk pedig mindent meg kell tennünk a győzelemért. Gyerünk fiúk, sikerülni fog!

(A kép forrása: elsoosztaly.hu)