LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kilenc emberrel kezd a Győr

45Eltelt egy újabb forduló, ami után végre pontelőnnyel vezetjük a táblázatot. Ezen kívül is történtek érdekes dolgok a magyar pontvadászatban. Felejthetetlen nyilatkozatok és jelenetek, csodás gólok, szemkápráztató megmozdulások, valamint brutális és szándékos belépők, ütések. Válogattunk a hétvége legszebb illetve legborzasztóbb jeleneteiből.


 A hét Loki játékosa (Sándor Tamás – díj)

Habár Selim Bouadla is jól mozgatta a csapatot, ezt a címet Novakovic kapta, mert ismét nagyon magabiztos teljesítményt nyújtott, csak sajnos kapott egy gólt. Az első félidőben viszont nagy bravúrral védte Hegedűs fejesét, valamint a második játékrészben szépen hárította Kulcsár rövid felsőbe tartó szabadrúgását.

A hét legszebb találata (Czvitkovics Péter aranyérme)

Nem is lehet más, mint a pécsi Nagy Olivér első gólja a Paks elleni mérkőzésen, habár azon a meccsen több mesteri találat született, de Nyilasi Tibor is a mecsekaljai középpályás gólját választotta.


A hét legdurvább szabálytalansága (Bajzát Péter aranymankó)

A diósgyőri mérkőzésen több durva ütést, belépőt láthattunk, de mi azt választottuk, ami egyből pirosat ért. Tehát az e heti Muhammad Ali imitátor, a győri Djordjevic.


A hét legnagyobb védése (Mező József aranykesztyű)

Ezt a díjat a ferencvárosiak ifjú kapusa, Jova Levente kapta. Nagyon szépen védett.


A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán – díj)

Csertői Aurél kitett magáért a diósgyőri vendégjáték után, valószínűleg ironizálásával fojtotta el a meccs közben felgyülemlő dühöt: ,,Ma kilenc emberrel szenzációsan futballoztunk, lehet, pénteken így kezdünk.”

A forduló edzői húzása (dr Mezey György – díj)

Sivic is és Benczés is kaphatta volna ezt a díjat, végül az utóbbi hódította el. Jó húzásnak bizonyult Arze, Luque és Gallardo egyszerre történő játszatása, valamint Seydi és George beállítása, előbbi gólt is szerzett.

A hét meglepetése (Mourinho – díj)

Egyértelműen az, hogy a Paks ismét 4-4-es döntetlent játszott, valamint az, hogy Böde mesterhármasa se volt elegendő a győzelemhez.

A hét fegyelmezetlensége (Kabát Péter plecsni)

A kaposváriak csapatkapitánya a hosszabbításban szabálytalankodott Janikával szemben. Félrefordulva, több ütemet késve taposott oda Bank István.

A hét legviccesebb jelenete (Benny Hill – díj)

Sowunmi egy nagyon szép jelenetet mutatott be nekünk a meccs hajrájában. A címe lehetne: hogyan hagyjuk ki helyzeteinket, rögvest kétszer egymás után.


A hét legelképesztőbb momentuma (Higuita – díj)

Ezt a díjat egy debreceni játékos érdemelte ki, méghozzá Nikolic, aki egy gyönyörű ollózó mozdulattal küldte kapura a labdát. A szépséghibája, hogy Hajdúch védte…

A hét lúzere (Mr Bean aranybabja)

Pölöskey Pétert választottuk erre a cseppet sem hízelgő díjra, mivel beállása után nem sokkal egy ordító helyzetben inkább levette a labdát, kisodródva az ígéretes pozícióból. Lőni kellett volna.

A forduló válogatottja

46

A hét képe

A tökéletes fejelő mozdulat…

47

(A kép forrása: nso.hu)