LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Adj egy ötöst!

45Hogy mit hozott a tizenegyedik forduló? Az ismételt magyar nyilatkozatkirályok bölcsességein, a Zalaegerszeg nyeretlenségén és a Levegő Urának bemutatkozásán kívül? Egyértelműen Loki-hengert! Teltház, örömmámor, kitűnő játék, nagyszerű teljesítmények és öt gól.

 A hét Loki játékosa (Sándor Tamás – díj)

Szívünk szerint mind a tizenegyes játékos megkapná, de azért a keretek a között maradunk. Nehéz szívvel, de mégis vidáman és könnyedén ítéljük Coulibalynak a díjat. Szép keresztbemozgások, két gól. Ha nem vigyáz, még a végén gólkirály lesz.

A hét legszebb találata (Czvitkovics Péter aranyérme)

Az első debreceni gól igazán mutatós – mégis egyszerű – kombináció volt. Varga felnéz, összepillant Bódival, aki üresbe fut, Józsika meg odaíveli. Ádám pedig kapuba lövi a lasztit. Kiabálás, tapsolás, gratuláció.

A hét legdurvább szabálytalansága (Bajzát Péter aranymankó)

A pápaiak észt játékosa, Puri nagyon csúnyán lépett oda hátulról Kovácsnak, pirosat kellett volna kapnia, de csak sárgát mutatott fel a spori. Sorsát azonban nem kerülhette el, egy második sárgával mehetett zuhanyozni.

A hét legnagyobb védése (Mező József aranykesztyű)

Hajdúch hatalmasat védett Horváth fejesénél a kaposváriak pécsi vendégjátékának második félidejében. (A legviccesebb jelenetnél lévő videón látható a védés is.)

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán – díj)

Détári Lajos is megmutatta, hogy nem különb a többiektől: „Gólt nem csak a csatárok rúghatnak, vagyis nem kellene a támadókra fogni az eredménytelenséget. Egyébiránt Carlos Tévez szabadon igazolható labdarúgó, talán ő segíthetne, ha meg tudnánk szerezni”

A forduló edzői húzása (dr Mezey György – díj)

Kondás Elemér nemcsak azzal lepett meg sokakat, hogy Ramos nem volt a kezdőben, de egyébiránt azzal is, hogy Selim irányított és Szakály kezdett a bal szélen, meccs közben persze váltogatták egymást. Tökéletes edzői húzás.

A hét meglepetése (Mourinho – díj)

A Vasas három gólt rúgott az Újpestnek hazai pályán. Hármat egy meccs alatt, azelőtt meg kilencet tíz mérkőzésen. Hogy mik vannak? Elképesztő.

A hét fegyelmezetlensége (Kabát Péter plecsni)

A kispesti Akassou, aki huszonnégy perc alatt szedett össze két sárga lapot az első félidőben, ezáltal nagyon nehéz helyzetbe hozta csapatát.

A hét legviccesebb jelenete (Benny Hill – díj)

Pécsen történt egy érdekes jelenet: a meccs huszonhatodik percében egy vörös vad száguldott végig a pályán.

A hét legelképesztőbb momentuma (Higuita – díj)

Torghelle hazajött. Gólt lőtt. Fityisz a többieknek. Sanyi a király.

A hét lúzere (Mr Bean aranybabja)

Ribánszki Németh Gábort próbálta helyettesíteni a Győr elleni meccsen. Voltak azért szép védései, de amit a tizenegyes előtt művelt…

A forduló válogatottja

53

A hét képe

54

(A kép forrása: dvsc.hu)