LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Véber nélkül mit sem ér

45A tizenharmadik fordulóban megcsodálhattuk a kiesés ellen küzdő két fővárosi csapat rangadóját, amelyen Lisztes Krisztián gólt fejelt (!). A rossz időjárás beköszöntével a meccsek színvonala és élvezhetősége is csökkent. A hideg, nyálkás napok ködszitálásai okozta nedvesség az éjszaka folyamán ráfagy a pályákra, így rontva a magyar bajnokik amúgy is magas színvonalán. Az időjárás jelentést, a jó kifogások tanácsadását most lezárjuk, és rátérünk a hétvége legemlékezetesebb momentumaira.

A hét Loki játékosa (Sándor Tamás – díj)

Habár a vasárnapi meccs a felejthető kategóriába tartozik, és a játékosok se mutattak valami szemkápráztató teljesítményt, de Novakovic ismét magabiztosságot sugárzott, talán kétszer ejtette ki a labdát.

A hét gólja (Czvitkovics Péter aranyérme)

A győriek meccsén egyetlen gól született, de az hatalmas dugó volt. Egy gyors, szép támadás végén Dudás Ádám kapásból, a léc segítségével talált a kapuba.

A hét legdurvább szabálytalansága (Bajzát Péter aranymankó)

A Vasas csatára, Beliczky Gergő hátulról csúszott rá Csehire. Telibe is trafálta, Gergő viszont elfelejtette, hogy a fociban ezért nem adnak pontot.

A hét legnagyobb védése (Mező József aranykesztyű)

Tizenegyest mindig bravúr védeni. Balajcza most megtette.

A hét nyilatkozata (Mészöly Kálmán – díj)

Véber György azért kapta meg ezt a díjat, mert egy ideig nem hallhatunk tőle semmit: „Sok játékosomban csalódtam, sokan megbuktak ma a futball iránti alázatból. Értetlenül állok a történtek előtt. Egy-két játékosomnak nincs önbecsülése, melynek meglesznek a következményei, de maximum csak fejmosás. Goran Marics a félidőben jelezte, hogy nem tud abban a szerepkörben játszani, ahová állítottam, mert ő egyedüli csatár. Hibáztam, hogy ennyi játéklehetőséget adtam neki.”

A forduló edzői húzása (dr Mezey Győrgy – díj)

Détári Lajos megmutatta, hogy ért a szakmához, felszívta magát az Újpest elleni meccsre. Egészségedre, Döme!

A hét fegyelmezetlensége (Kabát Péter plecsni)

Az utolsó percekben a siófoki Fehér Zsolt mellbe rúgta Kambert. Tizenegyes. Gól. Egyenlítés. A mozdulatot Chuck Norris is megirigyelhette volna.

A hét meglepetése (Mourinho – díj)

Vébert kirúgták, pedig ő az az edző, akit azt hittük soha sem fognak kirúgni. Megtették, őt magát is meglepte. Minket pláne.

A hét legviccesebb jelenete (Benny Hill – díj)

Nem sok örömünk volt a vasárnapi meccsen, de a következő jelenet egy halványka mosolyt azért csalt az arcunkra.

A hét legelképesztőbb momentuma (Higuita – díj)

Két, egymáshoz nagyon hasonló mentést láthattunk a Győr – Videoton meccsen. Az elsőt Takács Ákos, a másodikat Vínicius mutatta be.

A hét lúzere (Mr Bean aranybabja)

Ezt a díjat most nem egy ember, hanem egy egész csapat kapja. Az Újpest gyenge és pocsék játékot mutatott.

A forduló válogatottja

66

A hét képe

67

Mindig nézz hátra, mert Bajzát ott lehet…