LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Bajnoki döntő?

f3Talán igen, talán nem. A tények azonban makacsok és nem hazudnak. Négy fordulóval a bajnokság vége előtt öt pont a különbség köztünk és a Győr között. Amennyiben bezsebeljük a három pontot a Rába partján, akkor a nyolc pontnyi előny elég lehet, főleg, ha belegondolunk, hogy milyen hatást válthat ki egy vereség a győri lelkekben, illetve fejekben. Döntetlen esetén is nekünk áll a zászló, viszont egy ilyen felfogással borítékolható a vereség, amely feldobná legfőbb ellenfelünket, minket meg ki tudja hogyan érintene. Mindenesetre vannak érvek és ellenérvek a mi győzelmünkre és vereségünkre, illetve a győriekére is.

Vendéglátónk a tavasszal ott loholt mögöttünk, fel is zárkózott, de múlthéten botlott egyet, így kölcsönözve kisebb nyugalmat a csapatunknak. A győrieknek ez a vereség nagyobb gondot okozott, mint hitték volna. Pintér Attila nyilatkozataiban túl sokszor utalt arra, hogy a fejekben – vagyis mentálisan – kell rendet tenni. Ez nem éppen annak a jele, hogy a magabiztosság jellemezné a nyugati srácokat, de erre nem építhetünk. Mindenesetre ez okozhat görcsösséget egyeseknél, ami viszont már a mi malmunkra hajthatja a vizet. Nekünk az elmúlt hét eléggé mozgalmasra sikeredett, nyertünk Diósgyőrben, majd a Puskásban egy szenzációs és egyben fárasztó meccsen hódítottuk el a Kupát. Ez az egyetlen dolog, ami miatt aggódhatunk. Nem elég, hogy a győri meccs előtt játszottuk le a döntőt, ráadásul még százhúsz percet – ebből hatvanat emberhátrányban – küzdöttünk végig, aztán pedig jöttek az idegtépő tizenegyesek. Hiába a meccs és az utazással eltöltött temérdek idő, erőnléti problémánk nem lehet.

f4Reméljük a Győr ellen is így ünneplünk majd

A győri blogtól megkérdeztük sfefe kollégát, hogy mit is vár a meccstől, így vélekedik: „Pilibaitis sárgák miatt eltiltva, így ő nem játszhat, ősszel ettől jobban megrémültem volna, most annyira nem csináltam tele a gatyámat, hiszen Pátkai, Kamber és Trajkovic nagyszerűen kombinál a középpályán. Mostanában Dudással balszélsőt játszat Pintér Attila, nem is megy neki a játék. Remélem visszateszi jobb szélre, mert az az ő megszokott, bejáratott helye. Csatárunk, mint mindig ugye egy szem, valószínűleg Strestík kezd majd, aki jó kis spíler, de attól félek egyedül megeszik a belső bekkek. Szerintem szélesen játszunk majd, és az oldalakon próbálunk majd gólokat lőni. Az más kérdés, hogy ha bal szélen megint Völgyi hátvédben, Dudi középen, akkor az a szél el is halt. Dinjar remélem nem játszik, Takácsot sem kellene erőltetni, felettébb szürkék. Hátvédeinkkel nem lesz gáz, bár a Kecsó ellen Babic és Djrodjevics összehozott egy gólt, de majd gatyába rázzák őket, és jók lesznek, mint mindig.” Az eddig is látható volt, hogy a védelmük zavarba hozható, a két szélső védő nagyon sokat jár az ellenfél tizenhatosánál, és így próbálják kinyitni a széleket, amikre sfefe is utalt. Ezáltal több területünk lehet az ellentámadásoknál. Mélységből elég pontosan érkeznek a kapuk elé a középpályásaik, tavasszal Pátkai mutatta be ezt jó párszor, meccsdöntő ember lehet.

f5

A keddi győzelem után biztosan a fellegekben járnak a srácok, habár elszállva nem lehetnek. Az is biztos, hogy nyom nélkül nem múlt el a meccs. Reméljük, hogy ez nem fog visszaütni az ETO Parkban, taktikusan, az erőnket beosztva kell futballoznunk. Amit Kondás Elemér eltervezett a döntőre, nem igazán vált be. Többeket pihentetni szeretett volna, de a hosszabbítás miatt az alapcsapatunk nagy része bizony lejátszott egy egész meccset, sőt egyesek többet is. Viszont jó hír, hogy Bódi egy percet sem töltött a pályán, hátha most ismét vezéregyéniséggé lép elő. Verpecz fog ismét védeni, a védelemben kellemes gondok vannak, Simac nagyszerűen játszott kedden, de Máté is remek formában, ráadásul ő a pihentebb. A középpályán Varga és Szakály lehetnek visszafogottabbak, mert ők rengeteget dolgoztak a döntőn. Valószínűleg a regeneráció sikerült és mindenki a legjobb formáját hozza ismét.

Nekünk nincs hova sietnünk, a Győrnek kell kezdeményezni, ezt meg is fogják tenni, nincs kétségünk efelől. Beállni bekkelni sem szabad, túl veszélyes lenne. Két vagy három embernek már a labdakihozatalnál zavarnia kell a győri védőket, viszont középen semmiféleképpen sem szabad területet engednünk. A győriek széles játéka nem hozhat eredményt, ha bent a fejpárbajokat meg tudjuk nyerni, illetve már a beadásokat leblokkoljuk. Labdaszerzés után gyors kontrákból sokat veszélyeztethetünk, csak ki kell használni a lehetőségeinket. A Győr meg fogja nyomni az elejét, azt ki kell bírni, és nyugodt, fegyelmezett játékkal nyerhetünk. Nekünk nincs okunk idegeskedni, csak nekik.

Hajrá Loki! Mindent bele!

(A képek forrása: dvsc.hu)