LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Rögös út

x1Egy év pihenőt engedélyeztünk magunknak nemzetközi színtéren. Mintha évtizedek teltek volna el. A BL és EL csoportkör után „éhesebbek” lettünk, mi szurkolók. Nagy az elvárás, de persze tudjuk, hogy hol van a helyünk. Amint véget ért a bajnokság, mi vártuk a sorsolást, számolgattuk a koefficiens pontokat, a lehetséges ellenfeleket találgattuk. Végül megkaptuk az egyik balkáni ország bajnokát, ez az első lépés Európa felé. Holnap pedig ismét elindulunk azon az úton, amelyen remélhetőleg év végéig rajta leszünk. Ahhoz, hogy ez a vágyunk teljesüljön, legelőször egy könnyűnek tűnő, de annál nehezebb albán túra, illetve meccs vár ránk.

Ellenfelünk Albánia bajnoka, de ez nem hat megrendítően az emberre. Egyszerűen mondhatnánk azt is, hogy: na és? Azonban nem szabad félvállról venni a meccset, mert az ismeretlen, csak videóról vagy DVD-ről feltérképezett csapatok bármire képesek, főleg a balkániak. A Skenderbeut már elemeztük, így nem tesszük meg újra. Nem olyan régi hír, hogy a csapat kapitánya, Shkembi sérüléssel bajlódik, így karmesterét veszítették el, amely a mi szempontunkból nem olyan rossz. Valószínűleg az albánok olyan tragikusnak fogják fel a hiányát, mint mi Selimét. A kezdő megtippelésében is az albán sportmédiára hagyatkozunk, ők mégis csak jobban ismerik a saját klubjaikat, játékosaikat.

x2

Nálunk sok meglepetés nem lehet, mint ahogy az elmúlt egy évben se állított minket komoly feladat elé kezdőnk meghatározása. Inkább csak apróbb kérdések merülhetnek fel. Esetleg Máté kezdetése Simac helyett, mivel a stabil védekezés miatt több beadással próbálkozhatnak az albánok, amelyek elhárításában Máténak nagyobb szerepe lehetne. Kezdjen-e Ramos? A Szuperkupán jól teljesített, de Kondás Elemérnél olyan ritka a két védekező középpályásos felállás, mint a fehér holló. Talán az egyetlen gyenge pontunk Kulcsár Tamás. Borzasztóan gyenge volt a Videoton ellen, mozgása a pályán elég fejetlennek tűnt. Nem képes olyan megoldásokra, mint Rudolf, vagyis nem lő távolról, kevesebbet lép vissza labdáért. Védekező játéka is hagy kívánni valót maga után. Valószínűleg nem most fog kezdeni helyette Farkas Balázs, így a szokásos felállásra tippelünk.

Az albánok fogadkoznak, prémiummal próbálják motiválni a játékosokat, a szurkolók a maguk hangos módján próbálnak nyomást gyakorolni a fiúkra. Éppenséggel ők nem tudják, hogy tízezer ember nem ijeszt meg minket, legyen bármekkora hangzavar. Ne feledjük, a Győr ellen hátrányból nyertünk sok néző előtt. Lebecsülni az ellenfelet nem szabad, nyugodtan játszhatunk, nem kell sietni. Azt viszont nem engedhetjük, hogy beszorítsanak a térfelünkre, a középpályás sornak jól kell működnie, mi ezért kezdetnénk Ramost Selim hiányában, Rezes lenne az árnyékék. Egészséges önbizalommal szép eredményt fogunk elérni.

MINDENT BELE! HAJRÁ LOKI!