LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Szimpatikus csapat

eger fcEz lesz a második Eger elleni beharangozó bő két héten belül. A ligakupában Dombi tartott bemutatót a fiataloknak, hétvégén pedig ugyanezt várjuk el az egész csapattól, akik egy igazi szimpatikus csapat ellen lépnek pályára. Tiszta szívből kívánunk sikerekben gazdag első szezont ellenfelünknek, viszont legkevésbé sem szeretnénk hozzájárulni ehhez elhullajtott pontokkal. A stadionjukban még mindig nincs világítás – nem értem, miért baj ez délután négykor, vagy miért nem hozzák akkor előbbre – így ahelyett, hogy felcserélték volna az őszi és tavaszi pályaválasztói jogokat, a diósgyőri stadion ad otthont a találkozónak – vagyis, jogukkal élve, ezt a pályát választották Dobó István fiai. Nem számíthatunk könnyed győzelemre: ahogy a Vidinek is meg kellett izzadnia a győzelemért, úgy nekünk sem fog simán menni, hacsak nem pörgünk már az első perctől kezdve.

 Simon Antal vezetőedző idén még nem küldte ki csapatát kétszer ugyanolyan összeállításban, tehát most is lesz változás az MTK elleni kerethez képest. Abban biztosak lehetünk, hogy megadják a kellő tiszteletet és mélyen, a tizenhatos előterében fognak bekkelni. Az utóbbi néhány mérkőzés alapján a 4-3-1-2 lesz a befutó, 3 középső középpályással, valamint Németh Norbert szerepében egy trequartistával. Ez egyrészt azt jeletni, hogy gyakorlatilag hét védővel fognak a fiúk szembenézni, másrészt két csatár fog odafent ólálkodni. Ez így első blikkre veszélyesnek tűnhet, ám mindez azzal jár, hogy vagy a középpálya közepét, vagy a széleket fel kell adniuk, felkínálva nekünk a pálya ezen részeit.

egerloki2012

Németh egyértelműen a kritikus pont, őt kell elsősorban kikapcsolni, hiszen a góljaik majdnem felét – hármat a hétből – ő szerezte. Ez a feladat egész biztosan Vargára, valamint Simacra fog hárulni, esetleg a visszatérő Mészárosra, bár ő többször lép ki Korhut helyére. Már a Honvéd ellen is a széleken próbáltunk kibontakozni, így most is ezen a területen kell nagyot alkotni. Bódi balszélsőként jó húzás volt Elemér zsebéből, de többet kell lőnie, mert veszélyes, ha megindul középre, főleg úgy, hogy betömörült védelemre számítunk: hasznosak lesznek az átlövések. Czvitkovics még mindig nem egészéges, ezt leginkább Szakály sípcsontja bánja, akinek a feladata most is a ladbatartás lesz, természetesen az ellenfél térfelén. A Coulibaly-Sidibe duó jó formában van (különösen Coulibaly), Kulcsár pedig jobb oldalon a sebessége miatt hatékony fegyver, így nem látom szükségességét a változtatásnak.  Esetleg ki lehetne próbálni Kulit a balszélen, mert – úgy tűnik – ő a cselkirály az NB1-ben, sőt sokszor kihúzódik a szélre magától, mikor visszalép labdákért. Ezzel Bódit be lehetne zavarni középre, kialakítva egy 4-3-3-at, két gyors szélsővel, egy jól lövő támadó középpályással és egy igazi centerrel.

Egy szó, mint száz, a támadásaink hatékonysága fogja eldönteni ezt a meccset, illetve, hogy mennyire vesszük komolyan. A Pápa elleni hőség most nem fog ellenünk dolgozni, így nincs apelláta: győzni kell!

HAJRÁ LOKI!