LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Kiút a gödörből

selim_kuli_egerA Pápa elleni meccs után vegyes várakozásokkal tekintettünk az Eger elleni meccsre. Abszolút ideális ellenfélnek tűntek a gödörből való kilépés eléréséhez, de ugyanezt elmondhattuk a Lombardról is, a végeredményt aztán ismerjük. A meccs előtt újra felröppenő hírek a piros-kékek anyagi gondjairól már sejtették, hogy nagyon rosszul kell játszanunk a pontvesztéshez. Ebből szerencsére nem lett semmi, sőt a tavasz (egyik) legjobb produkciójával vertük a biztos kiesőnek titulálható egrieket.

 

Az utóbbi mérkőzésekhez hasonlóan, a kezdőnkön ismét több változtatást eszközölt az előző mérkőzéshez képest Kondás mester, a tavaszi tendencia azt mutatja, hogy keresi a megfelelő tizenegy játékost a sikeres szerepléshez. Az egész évben kritikus középpályánkat ezúttal a Bódi-Ramos-Selim-Szakály tengely alkotta, ami nagyon hasonló a tavalyi bajnokcsapat középpályájára, idén viszont a sérülések és formahanyatlások miatt alig-alig játszhattunk így. A védelem összeállítása papírforma szerint történt, míg a csatársorban ezúttal a Sidibe-Coulibaly páros próbált érvényesülni. Az elmúlt fordulókban gólokat termelő Pölöskey a cserepadon töltötte a kilencven percet.

loki-eger

A mérkőzés aztán a várt forgatókönyv szerint zajlott, a debreceni játékosok csak pillanatokra engedték a labdához férni a vendégeket. Gyakorlatilag az első perctől igyekeztünk a kapujukhoz szögezni a tíz emberrel védekező ellenfelet. Helyenként felettébb kombinatívan játszottunk, és egy-két akciónál felsejlettek a tavaly sikerrel végigvitt támadásaink, kezdve Bódi beindulásaitól Selim távoli kísérleteiig. Az egyetlen ami nem ment – de az nagyon nem – az akciók befejezése. Sajnos a végjáték továbbra is hibádzott, hol az utolsó passzokba, hol a kapuralövésekbe csúszott hiba. A félidő derekán aztán az egriek is végig futtattak egy veszélyes akciót, amikor bizony szükségünk volt Verpecz képességeire. Amikor aztán úgy tűnt az első félidőre elfogy a lendületünk, és levegőhöz juttatjuk a hazaiakat, jött a jó Adamo és nyújtózkodott Sidibe, előnyhöz juttatva a csapatot, ami új lendületet kölcsönzött nekünk.

A második félidőre Szakály helyett már Czvitkovics futott pályára, a játék képe pedig nagyjából semmit sem változott. Mi nyomtunk erőteljesen, az egriek hátát pedig feltörte a háló. A vendégek nagyjából az egész második félidőt a saját térfelükön töltötték, Verpecz akár a büfében is tölthette volna az idejét. A további gólok viszont nem nagyon akartak megérkezni, a jól védő Sztankó eszén nem tudtunk túljárni sokáig. A mérkőzés végén aztán két gyors góllal magabiztossá tettük a sikert, és megszereztük a nagyon fontos három pontot.

Összességében megérdemelten nyertünk, jobb helyzetkihasználással akár öt-hat gólt is rámolhattunk volna. A játékunk néhol akadozott ugyan, de egy tíz emberrel védekező csapat ellen nehéz hiba nélkül játszani.

Percek, események:

33. perc: Szép Coulibaly-Sidibe kényszerítő után előbbi ad gólpasszt utóbbinak, 1-0.

74. perc: Selim teker nagyjából húsz méterről egy szabadrúgást a kapu jobb oldalába, gyönyörű mozdulattal, 2-0.

80. perc: Czvitkovics szögletét Coulibaly fejeli senkitől sem zavartatva Sztankó kapujába, 3-0.

Pontosztás:

Verpecz: Az első félidőben kellett egyszer védenie, amúgy labdába sem nagyon ért.7

Nagy: A védekezést megoldotta, támadásokat is jól segítette, volt egy veszélyes lövése is. 7

Máté: Sugárzott róla a tapasztalat, jól illeszkedett a csapatba. Egy-két felszabadító rúgása azért nem sikerült valami jól, de ezt rá lehet fogni a játékhiányra. 7

Mészáros: A szokásos magabiztos teljesítmény. 7

Korhut: Ő is főleg a támadásokban vállalt szerepet, védekezésben nem sok dolga volt. 7

Bódi: Hajtott, küzdött, és jól is játszott. Végre ültek a pontrúgásai is, csak így tovább! 8

Ramos: Rengeteg labdát szerzett, és mintha az összjátékban is kezdene javulni… 8

Selim: Tavalyi önmagát idézte, ott volt benne a tűz és kreativitás. A gólja reméljük nagy lökést ad neki. 9

Szakály: Nekem nem tűnt olyan rossznak, hogy le kelljen cserélni a félidőben. 7

Sidibe: Coulibalyval láthatóan jól megérti magát, és hozta amit tud. 7

Coulibaly: Ezen a meccsen láthattuk mennyire hiányzott tavasszal egy jó Coulibaly…8

Czvitkovics: Nem igazán értettem a cseréjét, bár a passzjátéka jobb volt Szakályénál, a futómennyiséget még mindig keveslem nála. 7

Szécsi: Ha pályára lép, nagyon akar, az első gólja sokat lendíthetne rajta. 7

Ferenczi: Ugyanaz igaz rá, mint Szécsire. 7

A mérkőzés összefoglalója


 

(A kép forrása: dvsc.hu)