A nehéz hajrá kezdete

edzesVasárnap a 27. fordulóval nekilódulunk a bajnokság számunkra nehéznek ígérkező hajrájának, első ellenfélként ráadásul rögtön a második helyezett Videoton jön szembe velünk, akiknek mellesleg van még némi matematikai esélyük a bajnoki címre is. A tavasszal mutatott rapszodikus teljesítményünk láttán talán hosszú idő után most lehet először kijelenteni, hogy nem mi vagyunk az esélyesei egy hazai bajnokinak, de miért is ne jöhetne ki éppen most a lépés?

 

Az idén megszokott trend szerint ismét lesz jó pár hiányzónk az alapcsapatból. Szakály, Nagy Zoltán, illetve Selim még mindig sérültek, Ramos pedig öt sárga lap miatti eltiltását tölti a héten. Hármójuk közül ezúttal egyértelműen a hondurasi középpályás fog leginkább hiányozni, aki az egész tavasszal megbízható teljesítményt nyújt a hibázgató védelmünk előtt, ráadásul helyette valószínűleg a fórumozók által lassan már csak „Tudodki” néven emlegetett Spitzmüllerrel kellene felvennünk a harcot a Vidi középpályás sorával, ez pedig nem kecsegtet sok jóval. Épp ezért nem elképzelhetetlen, hogy ezúttal egy visszafogottabb 4-5-1-es rendszerben kezdjünk, ahol Bódit középre lehet vezényelni. Alapvetően ez sem oldja meg túlzottan a problémákat, de Ádámmal már többször próbálták játszatni hasonló szerepkörben, úgyhogy lenne ráció az elképzelésben. A védelmünkön és csatársorunkon sok variációs lehetőségünk nincs, az egyetlen kérdés, hogy vajon Simac visszakerülhet-e a kezdőbe, vagy marad a Máté-Mészi tengely. Én utóbbira szavazok.

loki-vidi

A Vidinél a legjelentősebb hiányzó Nikolics lesz, aki a kupa mérkőzésen szenvedett agyrázkódást, a helyére alighanem a közkedvelt Torghelle fog kerülni. Ettől függetlenül hihetetlenül nehéz dolgunk lesz, ha meg akarjuk állítani a vendégek támadó játékát, akik tavasszal eddig 22 gólt lőttek, ez pedig több mint kettes gólátlag meccsenként. Ha nyerni akarunk, a tavaly csillogtatott erényeinket kell elővenni, azaz egymást kisegítve lezárni a területeket, így csökkentve a nyomást ami a védelmünkre nehezedik majd. Egy éve Fehérváron sikerült, most hazai környezetben lehet ismételni…

(A kép forrása: dvsc.hu)