LOKOMOTIVBLOG | A DVSC SZURKOLÓI BLOGJA

Formálódunk

gazm

Rendhagyó módon edzőmeccsről következik összefoglaló, de a nagy nyári pangásban mindenki ki van már éhezve a focira, mi sem jelzi jobban, hogy a mai meccsen kétezer ember volt jelen. Két ellentétes félidőt láttunk, ez abból is adódik, hogy a szünetben sorcsere volt. Voltak egészen jó, és halovány teljesítmények is, lássuk, hogy állunk a felkészülésben.

Az első félidőben azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik nem számítanak alapembernek, illetve egy próbajátékost is teszteltünk a kapuban, Oleksandr Nadot. A védelemben három új játékos is szerepet kapott, a jobb szélen Lázár Pál, középen a fiatal Króner, valamint Trninic. A középpályán Ferenczi és Rezes rohamoztak a szélen, gyakran cserélgetve egymás posztját, középen Slimane feladata volt az irányítás, Spitzmülleré a szűrés. Elől a Szécsi-Horváth csatárpáros volt.

A mérkőzés eleje meglehetősen rosszul kezdődött, a belső védő párosunk sokat bizonytalankodott, így két ízben is ziccerben voltak a románok, de elpuskázták a lehetőségeket. Az idő előrehaladtával feljavult a játék, átvettük az irányítást. Szembetűnő volt Spitzmüller harciassága, ma nem lógott ki lefelé a csapatból. Ferenczi és Szécsi nagyon éltek, de több ízben is rossz megoldásokat választottak. Fölényünk a 28. percben érett góllá, Ferenczi nagyszerűen ugratta ki középről Horváth Zoltánt, aki szépen fordult le védőjéről, és még szebb mozdulattal pörgette be a kapus mellett, pedig kissé kiszorított helyzetben volt. A gól után le is cserélték, Kulcsár váltotta, de jogosan kapott nagy tapsot, mert a gólon kívül is hasznos mezőnymunkát végzett. Hasonló a felépítése Pölőéhez, de a két játékos ég és föld, Horváth technikailag sokkal képzettebb. A félidő hátralévő részében még Rezes előtt adódott egy Horváthéhoz hasonló ziccer, de a kapu fölé pörgetett. Ennek a játékrésznek a legjobbja megosztottan Horváth és Lázár volt, utóbbi nagyszerűen irányította a csapatot jobbhátvéd létére, rengetegszer zárkózott a támadásokhoz, és technikailag is rendben van.

A félidőben teljes sorcserét láthattunk, egyedül Kulcsár maradt a pályán. A védelembe ismét két új ember, Morozov és Brkovic álltak be, a középpályán megismerhettük Damahout, róla majd később részletesebben.

A második félidőben tehát már a vélhető alapcsapatunk lépett pályára, bár a védelemben még nem tisztázódtak a dolgok. Az 53. percben egy nem mindennapi akció után növeltük az előnyünket. Új igazolásunk, Damahou, alias Bailly – ez van a mezén -, kapott labdát a jobb szélen, megtolta a védője mellett, majd egy másik védőt jó két méteres hátrányból hagyott faképnél, amolyan Coulibalys módon, és nagyszerűen centerezett a középen érkező Kulcsárnak, aki kapásból vágta a kapuba a labdát, ezek után jó két percig tapsolt a közönség, nem véletlenül. A 62. perctől újabb váltás történt, ekkor Kulcsárt Zsidai váltotta, és ezzel átálltunk egy 4-2-3-1-es felállásra a maradék időre.

A hátralévő időben is mi irányítottunk, a medgyesiek a kapunkig sem nagyon jutottak, amiben volt szerepe a védelmünknek is, valamint a középpályán Damahounak és Zsidainak. Ebben a játékharmadban Szakály nagyon élt, több kiváló megindulása is volt, ezt a formát szeretnénk tőle látni. Sidibe nagyon egyedül volt elől, a felrúgott labdákat holttérbe fejelgette le, kaput sem érzi, gyakorlatilag helyzetbe sem került. A legemlékezetesebb momentum a hátralévő időben Korhut zseniális keresztlabdája volt, a dolog szépséghibája, hogy lövésnek szánta, volt is belőle mulatság a pályán is. A második játékrész legjobbja Damahou és Szakály voltak, de Selim játéka is dicséretet érdemel. Összességében egy jó meccset játszottunk, és az látszik, hogy az új igazolásaink minőséget képviselnek, remélhetőleg éles meccsen is ezt bizonyítják majd.

Játékosok értékelése

Nad: Személy szerint nem igazán értem, hogy minek tesztelünk kapust, nem is győzött meg a srác. A kirúgásai borzalmasak voltak, szinte mind az oldalvonalon kívül kötött ki. Egy ízben ziccerben elpörgették mellette a labdát, ott nem rajta múlt, hogy ne legyen gól. Egy fontos védése volt, egy 18 méterről elvégzett szabadrúgást tolt szögletre. Ha ezen meccs alapján kéne ítélkeznem róla, akkor semmiképp nem tartanám meg.

Lázár: Az első félidő egyik legjobbja volt, jól lépett be a támadásokba, gólpasszt is jegyezhetett volna egy akcióból. Végig irányította a védelmet, kommunikált a társakkal, Nagy Zolinak méltó vetélytársa lesz.

Króner: Az elején bizonytalan volt, de fiatal kora ellenére nem játszott rosszul. Úgy tűnik, hogy vele belső védőként számolunk majd, jót tenne neki egy év kölcsönjáték az NB1-ben.

Trninic: Az új igazolásaink közül ő tűnik eddig a leggyengébbnek. Kicsit elhamarkodottnak tűnik a leigazolása, égető szükségünk volt a felkészülés elején egy belső védőre, így hamar szerződést is kapott. Labdaügyességével nincs gond, viszont lassú, és benne van a hiba a játékában.

Kuti: Belőle pedig balhátvédet akar faragni a stáb, ő sem nyújtott rossz teljesítményt, de kimagaslót sem. Neki is kellene a kölcsönjáték.

Rezes: Szokásos játék, semmi extra. Elpuskázott ziccer, ezen kívül semmi érdemleges. Kevés a kezdőbe.

Slimane: Ma gyengén játszott, nem sok jó megmozdulása volt, de tudjuk be a fáradtságnak. A bő keretben helye lesz idén.

Spitzmüller: Ma nem volt gyenge, de jó se. Kevés szerelése volt, ez a legnagyobb hibája.

Ferenczi: Ő sem nyújtott ma kimagasló produkciót, volt egy jó távoli lövése, valamint egy gólpassz fűződik a nevéhez.

Szécsi: Ügyes játékos, de a kaput nem érzi. Kellene neki is egy év kölcsön egy kisebb csapatnál, hogy fejlődhessen.

Horváth: Jelenleg a legjobb formában lévő csatárunk, érzi a kaput, agilis, és technikailag is képzett.

Kulcsár: Ő sem hozott extrát, de a gólja szép volt. Továbbra is megvan a gyorsasága, ami a legnagyobb előnye.

Verpecz: Nem sok dolga volt.

Nagy: Támadásoknál nem volt jó, védekezésben megoldotta, bár nem sok dolga volt neki sem.

Morozov: Nem állították nagy próbatétel elé, de azon kevés feladata, ami volt, azt kiválóan végrehajtotta, elegáns játékos, és szembetűnő volt, hogy jól helyezkedik, jól lépett ki a védelemből, vélhetően ő a legjobb belső védő a keretünkben.

Brkovic: Ő is jónak tűnik, nem nagyon tudták átjátszani, technikailag is képzett. Nem kizárt, hogy Mészárossal fog megküzdeni a kezdőbe kerülésért.

Korhut: Támadásoknál fellépett, hozta a szokásost.

Bódi: Betegség után tért vissza, nem is volt az igazi. Keveset volt játékban.

Damahou: Eddig csak beszámolókat olvastam róla, azok alapján nagyon kíváncsi voltam a játékára, és bizony nem kellett csalódnom. Kijelenthető, hogy egy minőségi játékost szereztünk személyében. Védekezésben nagyon határozott, szinte képtelenség volt átjátszani, és rendkívül labdaügyes játékos, jól továbbítja a labdákat, indításokkal is próbálkozott. A második gólnál való megindulása Coulibalyra emlékeztetett. Hatalmas figura, hamar közönség kedvenc lehet.

Selim: Ma végre a jobbik Selimet láthattuk, a két éve látott zseniális indítások, fürge mozgás, nem tudták leszerelni. Volt egy csodálatos lövése jó 25-30 méterről, ami a kapufán csattant, ha nem sérül meg, idén a legjobb játékosunk lehet ismét.

Szakály: Benne is pozitívan csalódtam, jól játszott, ültek a cselei és a beindulásai. A bal szélen kell játszania, az az ő posztja.

Sidibe: Kevés volt, amit nyújtott, nagyon nem érzi a kaput, passzoknál körülményes, a fellőtt labdákat nem tudja pontosan megjátszani. Nem állunk jól csatárposzton.

Zsidai: Joelhez hasonlóan minőségi játékos, és ő sem az a favágó típusú védekező középpályás. Fellépett a támadásokhoz, labdákat is szerzett, az ő játéka leginkább Pátkaiéhoz hasonló, mindenképp erősítés.